(05-09-2024, 15:21)Mister Tadeo napisał(a): Jeśli na płycie UHD jest HDR i DV, to jaki format filmu lepiej wybrać? Np. dla trylogii Powrót do przyszłości.
Na Twoim sprzęcie w praktycznie w każdym przypadku odpowiedź brzmi DV (z BTTF bardziej sensowne byłyby dywagacje czy lepiej sięgnąć po UHD czy zremasterowane BD
), nie licząc tych dysków, które sprawiają problemy w trybie DV na odtwarzaczach Panasa. Tutaj masz ich uzupełnianą listę, ale w większości z nich już to poprawiono w nowszym oprogramowaniu.EDIT:
(06-09-2024, 13:48)Fitzer napisał(a): Halloween (1978) UHD, wydanie Shout US. Jeżeli chodzi o obraz to dla mnie lekkie rozczarowanie. Po entuzjastycznej recenzji z blu-ray.com spodziewałem się zdecydowanie więcej. Nie jest to zły transfer, ale chyba nie popisali się z kompresją. Ziarno w niektórych kadrach wygląda strasznie słabo, szczególnie w scenach dziennych. Psuło mi to przyjemność z seansu. Poza tym wygląda to nieźle, ale raczej nie jest to transfer, który powaliłby kogoś na kolana. Kolorki raczej stonowane. Natomiast odbiór całości ratuje zdecydowanie ścieżka atmosowa. Soundtrack brzmi kinowo i ma odpowiedniego kopa. Sama muzyka potrafi przyprawić o ciary.
Ciesz się, że masz DV
Poniżej jeden z kadrów z drugiej części (NSFW - cycki):https://imgsli.com/MTAyNjkw