Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Dziel - Kolekcja 4K/BD

Strony (41): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 41 Dalej »

Opcje tematu
Dziel - Kolekcja 4K/BD
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

15-05-2020, 18:04
(15-05-2020, 15:29)Dziel napisał(a):  Wolfman ja pozbywam się tylko szrotów, których nie warto trzymać na półce albo jak wymieniam amaray na steelbook. Gladiatora chciałem w końcu mieć w steelbooku, bo jest to film do którego będę wracać przynajmniej raz w roku Wink
Hola hola! Ciche miejsce to żaden szrot Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

15-05-2020, 18:55
Ten "Gladiator" to jest hiszpańskie wydanie?
Zakładam, że film na płycie UHD posiada PL a jak ma się sprawa z płytą z dodatkami?

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

15-05-2020, 18:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2020, 19:23 przez Glaeken.)
Miałem podobny dylemat: Ad astra z zavvi w steelu przyszła mi z delikatnym wgniotkiem obok grzbietu i odpusciłem sobie wymiane bo nie jest jakis drastyczny wgniot (a film dupy nie urywa). Gorzej gdy mi przyszedl wgniecony w dwoch miejscach steel Waterworld, zwrot do amazonu USA wydal mi sie nieoplacalny wiec spasowałem. Poza tym wydaje mi sie ze te wgnioty sa w takim miejscu ze chyba da sie je naprawic. Musze w koncu za to sie zabrac.

U ciebie te wgnioty są na wysokości tarczy więc można je wytlumaczyc jako element zamierzonej grafiki - wgnioty na tarczy od kopii, mieczy itd. Wink

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

15-05-2020, 19:41
(15-05-2020, 15:02)Gieferg napisał(a):  To że ty kupujesz po to, żeby potem sprzedać
Twoje podejście do kolekcjonerstwa jest masakryczne. To jakbyś znaczek pocztowy dostał naderwany, obraz obsikany przez psa z tyłu i by śmierdział, ale nie widać bo z tyłu. To są kolekcjonerskie produkty. A ,że autor tematu uważa, że nie chce to nie Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

15-05-2020, 20:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2020, 20:40 przez Gieferg.)
W dupie mam twoje "kolekcjonerstwo" Smile
Kupuję, żeby oglądać.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,089
Reputacja: 38

15-05-2020, 21:18
(15-05-2020, 18:55)Kirek napisał(a):  Ten "Gladiator" to jest hiszpańskie wydanie?
Zakładam, że film na płycie UHD posiada PL a jak ma się sprawa z płytą z dodatkami?

Tak to hiszpańskie wydanie. Na płycie UHD jest PL, na płycie Blu-Ray z filmem brak PL a płyta z dodatkami ma polskie napisy.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

15-05-2020, 21:19
(15-05-2020, 18:55)Kirek napisał(a):  Ten "Gladiator" to jest hiszpańskie wydanie?
Płyta z dodatkami powinna być taka sama we wszyatkich europejskich wydaniach czyli z napisami PL.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

15-05-2020, 22:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2020, 22:00 przez KaMario.)
(15-05-2020, 14:27)Dziel napisał(a):  Wgniecenia są widoczne jedynie jak się patrzy na niego pod światło
Takie wgniecenia na gładkiej powierzchni (nie na krawędziach) można całkiem łatwo przy odrobinie zręczności naprawić. Metal można zdjąć z plastikowej wewnętrznej wkładki podważając delikatnie zaczepy od strony wewnętrznych krawędzi w pobliżu grzbietu. Jak już taki metalowy front się zdejmie to palcami delikatnie można takie wgniecenia wypchnąć. Po takiej operacji i ponownym złożeniu steelbooka praktycznie nie ma śladów.
Gorzej jak wgniot się zdarzy na krawędzi / zgięciu metalu, wtedy marne szanse na naprawę.

Ostatnio odebrałem z bonito.pl steelbook Gwiezdnych wojen: Skywalker odrodzenie z paskudnym wgniotem niestety usytuowanym na krawędzi, trochę udało się to naprostować, ale jednak ślad pozostał.
Co niektórzy z nas bardzo lubią wydania w steelbokach, ale niestety ich zakup zawsze obarczony jest mega loterią, szczególnie zakup wysyłkowy.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

15-05-2020, 22:16
(15-05-2020, 21:19)Mierzwiak napisał(a):  Płyta z dodatkami powinna być taka sama we wszyatkich europejskich wydaniach czyli z napisami PL.
Powiedzmy że na 99% procent tego się spodziewałem patrząc przez pryzmat innych wydań, gdzie takie płyty były dodawane ale skoro Dziel posiada to wydanie to zawsze warto osiągnąć 100 Smile

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,089
Reputacja: 38

15-05-2020, 22:38
Jutro spróbuje go naprawić Wink
Zawsze są emocje podczas unboxingu. Niestety ostatnio nie mam coś szczęścia, bo co 3-4 steelbook przychodzi do mnie
uszkodzony. Zwłaszcza te steelbooki, które zamawiam z amazonów. Jedyny sklep, który jeszcze mnie nie zawiódł to Zavvi. Oni przynajmniej pakują steelbooki do tych białych kopert w których są usztywnione i nie latają w środku. Nie zdarzyło mi się jeszcze dostać od nich uszkodzonego steelbooka.
Teraz martwię się znowu w jakim stanie przyjdzie do mnie steelbook 1917 4K zamówiony z niemieckiego amazonu. Dalej wyślą pocztą polską a jak przyjdzie uszkodzony, to już pewnie go nie wymienią, bo już dawno jest wyprzedany. Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie Wink

Odpowiedz
Strony (41): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 41 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku