Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz

Strony (10): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10

Opcje tematu
Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

15-11-2025, 17:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2025, 18:01 przez misfit.)
Jest to nieco inna sprawa, m.in. z tego powodu, że w tych steelbookach były w większości wersje filmu, których nie dało się kupić w innych wydaniach, m.in. wersji UHD z HDR10. Jednak każdemu przyszłemu polskiemu wydaniu życzę zdecydowanie lepszych wyników sprzedażowych niż to czego doświadczyliśmy od Studia N Big Grin

Tak czy owak dla mnie oczywistym jest, że jeśli chcesz sprzedać więcej wydań premium, na które masz wyższą marżę, to najpierw je rzuczasz na rynek, a kilka miesięcy później zwyklaczki, a nie na odwrót.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 93
Reputacja: 5

16-11-2025, 00:02
Jako, że jestem laikiem to zapytam. Brak HDRu w wydaniach 4K zdarza się czasem, czy jest to bardzo rzadkie zjawisko? Jeżeli DVDmax zamierza pójść dalej drogą wydań 4K i ugrać coś międzynarodowo (fajnie, że jest parę wersji językowych choć życzyłbym sobie nawet więcej) to wypadałoby dociągnąć standardami. Może warto ich pomęczyć mailami?

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

16-11-2025, 00:29
(16-11-2025, 00:02)adi90a napisał(a):  Brak HDRu w wydaniach 4K zdarza się czasem, czy jest to bardzo rzadkie zjawisko
Zdarza się, ale raczej rzadko. Bywa też tak, że HDR jest w specyfikacji, ale obraz jest właściwie SDR, zapakowany jednie w hadeerowy kontener.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

16-11-2025, 02:43
Ja wiem czy tak rzadko? Całkiem sporo filmów, zwłaszcza tych starszych, nie ma HDR. Z kolei niektóre "nowsze" - jak Inni - nie mają go celowo.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

16-11-2025, 08:37
(15-11-2025, 17:59)misfit napisał(a):  Tak czy owak dla mnie oczywistym jest, że jeśli chcesz sprzedać więcej wydań premium, na które masz wyższą marżę, to najpierw je rzuczasz na rynek, a kilka miesięcy później zwyklaczki, a nie na odwrót
Tak, ale pprownujesz DVDmax do Arrow i innych dużych wydawców. Tamci mają z czego wyrównywać straty dzięki dużemu portfolio. DVDmax jest w porównaniu z nimi mrówką. Decyzja o wypuszczeniu sporo droższych wydań "premium" wiąże się z ryzykiem, że przy ewentualnym niskim zainteresowaniu zostanie im to w magazynach. Może skupią się na sprzedaży amaray'a na Polskę i zobaczą jak im idzie. Jak będzie satysfakcjonująca sprzedaż i może zamówienia z zagranicy to zainwestują w coś więcej i spróbują powalczyć o zagranicznego klienta?

Tak tylko próbuję się domyślać scenariusza, w którym te inne wydania filmu nie są tylko czczą wrzutką. Przy tym, przyznaję, dość optymistycznym założeniu, nie widzę innego scenariusza.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

16-11-2025, 09:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-2025, 09:36 przez misfit.)
(16-11-2025, 02:43)Mefisto napisał(a):  Ja wiem czy tak rzadko? Całkiem sporo filmów, zwłaszcza tych starszych, nie ma HDR. Z kolei niektóre "nowsze" - jak Inni - nie mają go celowo.

Zdarza się to dość rzadko, no może za wyjątkiem Criteriona u którego jest to standard, że w przypadku starszych filmów mamy obraz w SDR (lub ew. SDR w kontenerze HDR) - Lee Kline, dyrektor techniczny Criteriona, nienawidzi HDR'a.

W przypadku Faraona najpierw należałoby zapytać DI Factory / reKINO, które odpowiadają za ostatnią rekonstrukcję, czy w ogóle istnieje Faraon w HDR.

Odpowiedz
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 93
Reputacja: 5

22-11-2025, 21:48
Faraon jest już w sprzedaży w Czechach. Byłem ciekawy czy z racji na czeską ścieżkę dźwiękową nie będą mieli jakiejś wersji dedykowanej na własny rynek, ale dostępne jest to samo wydanie co u nas.
https://www.film-game.cz/faraon-4k-ultra-hd-blu-ray--0941172.html

Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku