Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 26 Dalej »

Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz

Strony (14): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 14 Dalej »

Opcje tematu
Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,703
Reputacja: 745

21-03-2024, 09:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2024, 09:57 przez misfit.)
Zapisz w zeszyciku, że Resen = bootlegownia.
Mam dla Ciebie dobrą i złą wiadomość.

Dobra jest taka, że Faraon jest do tego stopnia pojechany DNR i z tego powodu także wyzbyty z detali obrazu, że w sumie wątpię aby była dostrzegalna różnica między oryginałem, a tym zrekompresowanym tworem do BD25. Niezmiennie chciałbym zobaczyć porównanie obrazu do DVD, także po "rekonstrukcji"...
A ta zła wiadomość? Tłoczone płyty w szemranych miejscach mogą dużo mniej pożyć niż dobra wypalanka. Np. mam od Hiszpanów bootlega Crittersów, płyty są tłoczone, a jednak jedna z nich (także BD25) jest już nie do odczytu, zarówno na OPPO jak i dwóch napędach komputerowych.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,323

22-03-2024, 01:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2024, 01:54 przez Daras.)
Misfit napisał:
...Faraon jest do tego stopnia pojechany DNR i z tego powodu także wyzbyty z detali obrazu, że w sumie wątpię aby była dostrzegalna różnica między oryginałem, a tym zrekompresowanym tworem do BD25.

Czytasz mi w myślach. Jak zapewne pamiętasz mam DVD, zatem wszystko skrupulatnie przeanalizowałem, gdyż znany mi jest problem woskowiny.

Misfit napisał:
Tłoczone płyty w szemranych miejscach mogą dużo mniej pożyć niż dobra wypalanka.

Jeszcze nie wiem czy płyta jest tłoczona. Folię ściągnę przed projekcją.

Misfit napisał:
Np. mam od Hiszpanów bootlega Crittersów, płyty są tłoczone, a jednak jedna z nich (także BD25) jest już nie do odczytu, zarówno na OPPO jak i dwóch napędach komputerowych.

Witaj w klubie. Smile Ile żyła ta płytka?

EDIT 1:
W internetach jakoś nie narzekają, że płytki od Resen padają. Zapodasz jakiś link?

EDIT 2:
No dobra, zrobiłem to. Zdjąłem folię z Faraona i zerknąłem na obraz mając za wyświetlacz telewizorek stereo (przypomnę, że całe filmy DVD / BD / UHD oglądam wyłącznie z projektora na ekranie 100 cali).
Dwie kwestie. Po pierwsze - krążek jest tłoczony. Po drugie - zastanawia mnie polskie audio HD DTS 5.1. Oczywiście za jakiś czas odsłucham dźwięk na stosownym zestawie podczas projekcji. Z tego co kojarzę inne edycje zawierają tylko 2.0 DD / DTS (?). Ty raczej masz wyłącznie DD (?).

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,703
Reputacja: 745

22-03-2024, 07:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2024, 07:33 przez misfit.)
(22-03-2024, 01:52)Daras napisał(a):  Witaj w klubie. Smile Ile żyła ta płytka?

Nie wiem dokładnie. Kupiłem Crittersów pod koniec 2019 roku i jak to mam w zwyczaju, od razu dopasowałem napisy na napędzie komputerowym i niedługo później poszedł pierwszy seans.
Niecałe cztery lata później zorientowałem się, że jedna płyta już nie działa - tyle dobrego, że trafiło na Critters 4 Big Grin Za jakiś czas zrobię inspekcję i okaże się czy nie ma nowych ofiar...

(22-03-2024, 01:52)Daras napisał(a):  Dwie kwestie. Po pierwsze - krążek jest tłoczony. Po drugie - zastanawia mnie polskie audio HD DTS 5.1. Oczywiście za jakiś czas odsłucham dźwięk na stosownym zestawie podczas projekcji. Z tego co kojarzę inne edycje zawierają tylko 2.0 DD / DTS (?). Ty raczej masz wyłącznie DD (?).

Polska edycja to DTS-HD MA 5.1 (z tego co pamiętam jest to w praktyce 2.0 Mono, a reszta kanałów jest pusta), więc od razu padło z mojej strony podejrzenie, że "pożyczyli" obraz i polski dźwięk od DI Factory.
Podaj dokładny czas trwania filmu i jaki jest fps, to może znajdziemy więcej podejrzeń.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

23-03-2024, 02:04
Mifit napisał:
Polska edycja to DTS-HD MA 5.1 (z tego co pamiętam...

Tak zrobię i dam znać. Film obejrzę z notatnikiem w ręku oraz w towarzystwie zestawu 5.1. Nie wiem kiedy. Mam sporo zaległości, a kino organizuję wyłącznie w soboty.

Na marginesie. Pisałem wcześniej o analizowaniu okładki pod lupą. Te "lewe" mają ewidentnie gorszą jakość mikroskopijnej czcionki.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,833
Reputacja: 145

23-03-2024, 02:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2024, 02:42 przez pred895.)
(23-03-2024, 02:04)Daras napisał(a):  Tak zrobię i dam znać. Nie wiem kiedy.

Jeblem Big Grin

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

23-03-2024, 02:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2024, 03:07 przez Daras.)
Kolega nie grzeszy dowcipem. Czy kolega wie kiedy np. umrze? Angel

EDIT 1:
Oczywiście na moją odpowiedź Misfit może jakiś czas poczekać. Ale kolega zapewne to wychwycił. Jeśli nie - to niech uczyni tak, jak napisał.

EDIT 2.
Nadto, kolega zmanipulował cytat. Jaką kolega miał ocenę z języka polskiego?

(23-03-2024, 02:41)pred895 napisał(a):  
(23-03-2024, 02:04)Daras napisał(a):  Tak zrobię i dam znać. Nie wiem kiedy.

Jeblem Big Grin

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,833
Reputacja: 145

23-03-2024, 09:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2024, 09:57 przez pred895.)
Więcej czasu zajmuje ci tu pisanie bzdurnych postów z wyjaśnieniami że nie masz czasu ( na to masz zawsze czas ) , niż faktyczne włożenie płyty do odtwarzacza i sprawdzenie o to co cię prosi misfit.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,355
Reputacja: 183

23-03-2024, 09:59
Pred nie pisz takich rzeczy bo Daras zaraz to zanotuje w swoim notatniku Smile

Odpowiedz
Offline Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 630
Reputacja: 58

23-03-2024, 11:56
Notatnik, lupa, obejrzenie filmu w wykonaniu Darasa bardziej przypomina śledztwo niż rozrywkę... Czyżby z zawodu był detektywem?

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

23-03-2024, 16:26
O rany. Czy to aby ja piszę bzdurne posty? Ręce opadają. Rolleyes

Przyjrzyjmy się mojemu ostatniemu wpisowi. Uprzejmie napomknąłem Misfitowi, że sprawy nie odpuszczam i do niej wrócę. To grzeczność. Niekiedy dyskutanci nagle znikają, a ja nie mam pewności z jakich powodów. Nie mój styl.

Notatnik zawsze jest w pobliżu i faktycznie podczas oglądania jakiegoś filmu (dla przyjemności) czasami coś kapuję. Jakiś problem???

Przypomnę - kino z podłączeniem zestawu 5.1 (co do zasady) organizuję w soboty. "Faraon" czeka w kolejce, a ja chcę go obejrzeć od początku do końca. Przy okazji wyczulę się na audio (rzekomo przestrzenne).

Także w swoim poście wspomniałem, iż "lewe" płyty mają słabszej jakości okładki. Jest informacja? Jest.

W czym problem??? Wpisy kolegów oceniam jako bezsensowne. Zaśmiecają wątek. Ręce opadają. Czy zawsze odnosicie się do sytuacji, które nie mają najmniejszego wpływu na Wasze życie i nikomu nie szkodzą? To nie ma sensu. Po prostu.

Nudzą się koledzy, oj - nudzą. Rolleyes

Odpowiedz
Strony (14): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 14 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku