29-03-2017, 18:09
(29-03-2017, 16:48)czarodziejmarx napisał(a): Jako, że ja redagowałem wydanie Wołynia na filmoskopie i dokonywałem zmian to odniosę się dyskusji. Informacje były jak najdokładniejsze udało się znaleźć. Na początku nie było nic o dźwięku i napisach - to założyłem, że DTS będzie. Potem albo na fb Galapagosu albo ich stronie było info o DTS-HD - poszła aktualizacja. Jeśli chodzi o napisy - ktoś na facebooku znowu dopytał o angielskie bez wyszczególnienia wersji festiwalowej - poszła aktualizacja o napisach ang do wersji zwykłej. Nie miałem nigdzie wszystkich tych informacji podanych oficjalnie - dlatego nie ma pewnego kompletu informacji. Tak naprawdę dopiero dzisiaj będzie wiadomo wszystko - gdy ktoś kto kupi podzieli się wiedzą z okładki i sprawę będzie można zamknąć.
Edit: Spooreczek dzięki za screeny, poszła aktualizacja na FS.
Moje zdanie odnośnie Filmoskopu jest takie, że jeżeli uzupełniamy w nim dane to niech to będą rzeczy zweryfikowane i w 100% zgodne ze stanem faktycznym bez zgadywania, przepisywania specyfikacji z innych stron (na blu-ray.com jest masa błędów i nieścisłości, podobnie bluray-disc.de) czy nawet opierania się o informacje z okładki/ze strony dystrybutora.
Po prostu wpisujmy to co faktycznie znajduje się na płycie/płytach. Nawet jeśli oznaczałoby to, że te dane pojawiłyby się w Filmoskopie tydzień, miesiąc czy rok po premierze danego filmu. Wychodzę z tego założenia, ze lepsza jest niewiedza niż wprowadzanie w błąd.