05-11-2018, 14:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2018, 14:28 przez Pai-Chi-Wo.)
Ścisła tematyka potrzebna, ale też potrzebny jest dobry grunt zapewniający odpowiednie podejście do tematu.
Kiedy takie filmy tworzą duże koncerny medialne [Netflix] to od razu temat skazany jest na wypłaszczenie i uśrednienie problemu.
Nie twierdzę, że zawsze tak jest ale tak właśnie funkcjonują te media. Na wszelki wypadek omijam z daleka.
Mam to przerobione na ofercie kanałów Discovery więc wiem o czym mówię.
Taki film może nie zadawać odpowiednich pytań, nie drążyć tam gdzie ktoś uzna że lepiej nie, ostatecznie nie dawać
oczekiwanych odpowiedzi. W najgorszym przypadku w ogóle nie uczyć jesli podejście twórców jest czysto rozrywkowe
tak jak te żenujące widowiska na Animal Planet z lektorem skierowanym chyba do dziecka.
Także ja dziękuję szkoda mojego czasu.
Jedynym takim gruntem moim zdaniem jest niezależne dziennikarstwo śledcze.
A to już może być za wiele dla większości komercyjnych telewizji.
Film dokumentalny jaki należy obejrzeć, a nawet trzeba wziąć jest o kulisach funkcjonowania polskiego rynku muzycznego,
p.t. "Nakręceni czyli szołbiznes po polsku (2003)":
A jest to film o patologii, przekrętach i prymitywnym złodziejstwie w tej branży.
A wypowiadają się na ten temat sami najlepsi polscy artyści.
Kiedy takie filmy tworzą duże koncerny medialne [Netflix] to od razu temat skazany jest na wypłaszczenie i uśrednienie problemu.
Nie twierdzę, że zawsze tak jest ale tak właśnie funkcjonują te media. Na wszelki wypadek omijam z daleka.
Mam to przerobione na ofercie kanałów Discovery więc wiem o czym mówię.
Taki film może nie zadawać odpowiednich pytań, nie drążyć tam gdzie ktoś uzna że lepiej nie, ostatecznie nie dawać
oczekiwanych odpowiedzi. W najgorszym przypadku w ogóle nie uczyć jesli podejście twórców jest czysto rozrywkowe
tak jak te żenujące widowiska na Animal Planet z lektorem skierowanym chyba do dziecka.
Także ja dziękuję szkoda mojego czasu.
Jedynym takim gruntem moim zdaniem jest niezależne dziennikarstwo śledcze.
A to już może być za wiele dla większości komercyjnych telewizji.
Film dokumentalny jaki należy obejrzeć, a nawet trzeba wziąć jest o kulisach funkcjonowania polskiego rynku muzycznego,
p.t. "Nakręceni czyli szołbiznes po polsku (2003)":
A jest to film o patologii, przekrętach i prymitywnym złodziejstwie w tej branży.
A wypowiadają się na ten temat sami najlepsi polscy artyści.