(03-04-2018, 20:54)Gieferg napisał(a): Gość odwala te szopki na co najmniej 4-5 znanych mi forach
A to ciekawe, bo to Ty trollujesz mnie na innych forach. Nie podobają Ci się moje posty, to ich nie czytaj i nie odpowiadaj na nie, razem z kolegą Mefisto, a skoro jestem forumowiczem, to mam prawo się wypowiadać, niezależnie od tego, czy Tobie i koledze się to podoba, Ty tego nie musisz czytać.
Rozumiem, że wszyscy muszą odbierać wszystko tak samo i nie można widzieć żadnych różnic pomiędzy sprzętem, itp. bo ich nie ma? Gdyby nie było różnic to wszyscy kupowali by ten sam odbiornik tv, odtwarzacz BD, UHDBD, CD, itp. a jednak różnice są i to one decydują o zakupie, bo inaczej nikt by nie pakował kasy, np. w takie Oppo, czy inny sprzęt z wyższej pułki, gdyby odtwarzacz za ponad 1000 zł oferował dokładnie to samo. Nie dam sobie wmówić, że nie ma różnicy pomiędzy KS7000, XE93, ZD9, DX900 czy KS9500. W innym przypadku nie byłoby sensu kupować markowego tv i wystarczyłaby jakaś Manta, a tak każdy może sobie zakupić tv pod własne preferencje.
(03-04-2018, 21:14)Mierzwiak napisał(a): Ja już skończyłem, te okulistyczno-egzystencjalno-HDRowe historie to dla mnie za wiele
A powiedz mi, czy ktoś Cię zmusza do odpowiedzi? Mogłeś po prostu nie odpowiadać i całej dyskusji by nie było, niestety, na forach jest taka kultura, że ci doświadczeni forumowicze zachowują się tak, jakby zjedli wszystkie rozumy i nikt nie ma prawa mieć innego zdania, innych obserwacji i innych doświadczeń, a przecież każdy z nas jest inny i każdy widzi inaczej, ogląda z innej odległości, itp. i nie każdy będzie coś widział dokładnie tak samo. Ja znam ludzi, którzy do tej pory nie widzą różnicy pomiędzy filmem wrzuconym online do sieci a płytą Blu-Ray 9o DVD już nie mówiąc), więc każdy ma swoje preferencje i do szczęścia nie potrzebuje nawet zwykłego HD, a co dopiero mówić o UHD, ja jestem osobą, która dąży do perfekcji i ciężko mnie zadowolić, bo już DVD miał być perfekcyjnym nośnikiem, a jak to się skończyło, to każdy wie.