Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 8 Dalej »

Format 4K/Ultra HD

Strony (138): « Wstecz 1 ... 133 134 135 136 137 138 Dalej »

Opcje tematu
Format 4K/Ultra HD
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,584
Reputacja: 40

#1,341
18-02-2025, 19:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2025, 19:32 przez Nfsfan83.)
cyt "Nie można ludziom dawać "aż takiego" wyboru"

jak jestes komunistyczną ue to pewnie tak, ale ja wolność, kocham i rozumiem, wolności oddać nie umiem.

"A Ty zaburzasz rytm natury i postępu cywilizacyjnego" takim gadaniem zaburzasz sam siebie

do tego pisz krócej ludzie nie lubią taki elaboratów długich, szanujmy czas innych Wink

odnośnie napisów - stary się robię wole lektora niż męczyć oczy czytając napisy Big Grin

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

#1,342
18-02-2025, 20:37
Tymczasem najlepszym wydaniem "Seksmisji" wciąż pozostaje DVD Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

#1,343
18-02-2025, 21:06
(18-02-2025, 19:32)Nfsfan83 napisał(a):  ak jestes komunistyczną ue to pewnie tak

Nie jestem uzależniona od żadnej ideologii politycznej czy religijnej.
Na tym polega prawdziwa wolność.
Jestem uzależniona od dobrej muzyki, kina i popkornu Smile

Jak byłaby Europejska Wspólna Polityka Kulturalna i regulacje w zakresie dystrybucji wydań na nośnikach fizycznych to w KAŻDYM wydaniu w UE miałbyś wszystkie języki "narodowe" w tym PL w postaci co najmniej napisów. A może nawet i we wszystkich językach "sub-regionalnych" czyli i Kaszubsku, Śląsku, Góralsku i co tam jeszcze mamy. Teraz mamy podobny problem bo taka niby ustanowiona Europejska Polityka Obronna praktycznie nie działa a FRONTEX zajmuje się pomocą humanitarną dla uchodźców zamiast być "szpicą" NATO i walczyć w Ukrainie po stronie Ukrainy oczywiście i UE, lub jak jakiś członek NATO typu trampkarze złamie art 5.
FRONTEX jako siły szybkiego reagowania, powinny być w Ukrainie w ciągu 24 godzin od wybuchu wojny a nie po 3 latach ktoś się drapie po głowie co by się stało jakby ktoś nieobliczalny z członków NATO doszedł do władzy w danym kraju. No i teraz Houstion, gdzie jest FRONTEX.
UE nie ma nic wspólnego z komunizmem bo traktaty założycielskie były pisane w duchu potępienia komunizmu i faszyzmu ale zbyt daleko idąca liberalizacja i pobłażanie w stosunku do osób o psychice odmiennej od rzeczywistej spowodowało to co mamy i wiele budzących obawy de-regulacji i nagle ludzie łapią się za głowę, jak to możliwe, że w Parlamencie Europejskim jest taki cyrk uprawiany przez prawicę a brunatne partie w niektórych krajach mają tak dużą siłę przebicia. A przecież faszyzm i komunizm są zabronione, karane, co nie? A mają swoje reprezentacje w partiach.

(18-02-2025, 19:32)Nfsfan83 napisał(a):  wolności oddać nie umiem

Dawno się poddałeś, jesteś zakładnikiem swojej kolekcji DVD, ubezwłasnowolnionym przez ograniczenia sprzętowe i rozmiar kolekcji, to nie ma nic wspólnego z wolnością, bo nie masz jak nawet poznawać, smakować nowego kina i starego kina w wysokiej jakości, nowe kino które pomija wydawanie na DVD żenującym milczeniem. Zastanawiałeś się może dlaczego tacy gracze bardziej znani jak Arrow czy KL nie wydają filmów na DVD w ogóle teraz? Coraz częściej także większy dystrybutorzy? Co dopiero o bardziej niszowych graczach nie wspominając. To oni finalnie przejmą rynek wydań fizycznych jak wielkie wytwórnie będą im sprzedawać licencje na wydania fizyczne a same będą doić resztę świata w streamingu.
A potem Musk kupi dla beki i zamknie kilka streamingów aby promować swój muskflix i to jest nie tyle co czarna wizja przemysłu kinowego co prawdziwa i realistyczna.
Trampkarze są tylko marionetkami z rękach Muska, to Musk pokazał światu przyszłego prezydenta USA trzymając syna na barana w gabinecie owalnym.
Dlatego tak wielu ludzi teraz przeciera oczy i rezygnuje ze streamingowej patalogii i w panice rzuca się na nośniki fizyczne, ale nie na DVD przecież bo to już dawno temu umarło.
Z DVD jest tak samo jak z ropniakami, jak nie wprowadzisz zakazu sprzedaży to człowieki dalej będą kupować i zatruwać środowisko naturalne.

(18-02-2025, 19:32)Nfsfan83 napisał(a):  odnośnie napisów - stary się robię wole lektora niż męczyć oczy czytając napisy

Jak przestaniesz męczyć oczy formatem DVD i zmienisz jakość na wyższy poziom to zostanie ci moc na napisy Smile
Tak naprawdę napisów się nie czyta tylko je "kontroluje" podczas projekcji jak masz taką potrzebę.
To właśnie lektor czyta z kartki to co "ktoś" uważa ze powinieneś usłyszeć, najczęściej po "cenzurze" - taką masz "wolność" znowu. Np. powinieneś usłyszeć że oglądasz właśnie Elektronicznego Mordercę a tak naprawdę leci Terminator.
Spróbuj kilka razy z napisami od razu się okaże że nagle lektor Tobie nie zagłusza filmu i nawet dialogi rozumiesz tak jak chciał aktor czy reżyser a nie lektor a nawet muzykę słyszysz, czy szum morza a nie szum lektora.
Szczególnie polecam oglądanie filmu w DV z napisami oryginalnymi EN, no ale to już DVD tego nie ma, nawet blu ray 2K. W Twoim przypadku jak całe życie katujesz się lektorem to byłoby na nowo odkrycie danego filmu. I tak czasami jest, że dobrze wydany film w 4K z DV na nowo okrywasz, pod warunkiem, że wyłączysz lektora, ale filmów z lektorem PL w 4K jest jak na lekarstwo więc temat z głowy. Dlatego dalej siedzisz na drzewie ze swoją kolekcją DVD z lektorami a inni zeszli z drzewa i nawet cywilizacje pozakładali swoje.
Im szybciej wejdziesz w napisy tym lepiej pod warunkiem, że nie jest już za późno.
Dobre kino wysokiej jakości odmładza. Serio, serio Smile

(18-02-2025, 19:32)Nfsfan83 napisał(a):  do tego pisz krócej

staram się jak mogę ale stawiasz strasznie nieprawdziwe tezy które muszę podważyć aby się obronić jako tako Smile

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,197
Reputacja: 277

#1,344
18-02-2025, 22:24
Nie wiesz kiedy zamilknąć, prawda?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,584
Reputacja: 40

#1,345
18-02-2025, 22:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2025, 22:35 przez Nfsfan83.)
proponuję przenieść wątki polityczne z jego postów do kosza, a jego na jakieś leczenie do psychiatryka Wink gorszy przypadek niż ja

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 645
Reputacja: 22

#1,346
18-02-2025, 23:54
Polecam oglądanie bez napisów. ILSA wejdź na wyższy poziom Wink Ale nie każdy może = napisy. Nie każdy lubi napisy = lektor. Nie każdego stać / nie każdy chce wydawawać jednak kupę hajsiwa na ulubione stare seriale, które lubi ogladać ze swoją też juz siwiejącą małżonką ale lubi do nich wracać = DVD. To naprawdę nietrudne do ogarnięcia scenariusze.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,570
Reputacja: 98

#1,347
19-02-2025, 00:28
Altair, misfit, dzięki za info o sprzedaży. Człowiek niby wie, domyśla się, ale zawsze też trochę się łudzi Big Grin

(17-02-2025, 12:01)Mefisto napisał(a):  Film nakręcony pod 3D mam zachwalać (czy w ogóle kupować) w 4K, tylko dlatego, że wyszedł?

"Róbta co chceta", ja nikogo nie namawiam do zakupu, każdy swój rozum ma - całe pitolenie sprowadza się do jednego pytania:
Ile razy mam kupować ten sam film?

Pociąg odjechał, niektórzy zostali na stacji DVD, a inni na stacji BD. Cóż, tak bywa.

Nigdy nie uważałem UHD za stację docelową, ideałem jest format bezstratny, czy to się wydarzy za mojego życia? Nie wiem.
UHD robi mi dobrze jak żaden inny format wcześniej, tak się szczęśliwie składa, że mam czas i środki żeby z tego skorzystać, więc korzystam Smile

(17-02-2025, 11:38)vandel napisał(a):  Dalej ponad połowa DVD masakra

Mnie już to nie dziwi, jak tak na spokojnie o tym pomyślę, to DVD był największą rewolucją jeżeli chodzi o kino domowe - należy pamiętać jak uciążliwe i awaryjne było oglądanie na kasetach VHS.
Ludzie zawsze będą kierowali się wygodą, więc dzisiaj nośniki fizyczne są na przegranej pozycji niestety.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,328
Reputacja: 150

#1,348
19-02-2025, 03:06
(19-02-2025, 00:28)HAL 9000 napisał(a):  ideałem jest format bezstratny

Eeeeee?

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,570
Reputacja: 98

#1,349
19-02-2025, 11:02
(19-02-2025, 03:06)Mefisto napisał(a):  Eeeeee?

Ooooo!

[Obrazek: z9680952Q.jpg]

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,328
Reputacja: 150

#1,350
19-02-2025, 13:37
Tośmy pogadali xD
Format "bezstratny" to będziesz miał, jak na dwór wyjdziesz i popatrzysz na prawdziwy świat :>

Odpowiedz
Strony (138): « Wstecz 1 ... 133 134 135 136 137 138 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku