Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 Dalej »

Geostorm (2017)

Opcje tematu
Geostorm (2017)
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

31-01-2018, 15:05
W widowiskowej, graficznie fenomenalnie zaaranżowanej produkcji "Geostorm" było sporo plusów, jak i sporo wad. Spośród minusów można wyróżnić trochę ,,napuszoną" tzw. chemię, czyli kontakty między postaciami, a w szczególności te na linii: Max i jego brat Jake Lawson, który był stwórcą i głównym inżynierem nadzorującym realizację projektu: "Holender". Okazały się one skisłe i na taki charakter filmu niepotrzebnie eksponowane: łzy, współczucie i zawadiacki Butler, który pasuje na "Punishera", "Deathstroke'a" czy kolejnego Bonda, a nie kogoś kto ma być twardy i dźwigać na sobie odpowiedzialność za życie milionów ludzkich istnień.

Stworzony na wzór geometrycznej siatki system Satelitów miał swoją wadę. W produkcji wyglądało to tak, jakby stworzono i zainstalowano go w przeciągu kilku lat, lecz prawda jest taka, że w ,,realu" zajęłoby to kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt lat. Dodatkowo zabezpieczenia do takiego projektu, jak "Holender" musiałyby być tak potężne, żeby ot tak nie kusiło jakiejś skrajnej frakcji rządowej lub osób stojących na czele ,,banku światowego", by zmanipulować np. jedną z setek takich konstrukcji, by ta poprzez wypuszczenie jakiś związków chemicznych bądź wiązek skoncentrowanych fotonów nie naniosła by na dany obszar: suszy, skrajnych mrozów i innych zjawisk pogodowych.

"Geostorm" byłby jeszcze lepszy w odbiorze gdyby, to planeta zbuntowała się z powodu ,,uzależnienia" od ingerowania w kontrolowanie warunków atmosferycznych na niej panujących, gdzie nawet najmniejsza przerwa od wpływu satelity spowodowałaby łańcuch niszczycielskich reakcji.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline NormanS
Użytkownik
Liczba postów: 91
Reputacja: 1

11-05-2018, 21:34
Dawno nie zawiodłem sie tak na filmie. Wyłączyłem pod sam koniec co nie zdarza mi sie nawet gdy film „nie wchodzi”. Tak szczerze to poziom mojego zażenowania rósł wprost proporcjonalnie do absurdów serwowanych na ekranie. Ja rozumiem, film katsstroficzny ( oooo na pewno nie ) ale są pewne granice. Żałuje pieniędzy i miałem ochotę wyrzucić płytę do śmieci. Nie wiem czy ktos kto oglądał to arcydzieło ma podobne odczucia ale moje są tak negatywne ze musiałem sie tu z nimi podzielić. ?

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

12-05-2018, 11:31
(11-05-2018, 21:34)NormanS napisał(a):  Dawno nie zawiodłem sie tak na filmie. Wyłączyłem pod sam koniec co nie zdarza mi sie nawet gdy film „nie wchodzi”. Tak szczerze to poziom mojego zażenowania rósł wprost proporcjonalnie do absurdów serwowanych na ekranie. Ja rozumiem, film katsstroficzny ( oooo na pewno nie ) ale są pewne granice. Żałuje pieniędzy i miałem ochotę wyrzucić płytę do śmieci. Nie wiem czy ktos kto oglądał to arcydzieło ma podobne odczucia ale moje są tak negatywne ze musiałem sie tu z nimi podzielić. ?

"Geostorm" byłby dobrą, może nawet całkiem udaną produkcją, jeśli podszlifowanoby fabułę i nie opowiadano filmu samymi efektami specjalnymi. Po pierwsze Gerald Butler to aktor, którego kojarzy się raczej z kinem akcji, sensacją, przykładnym mordobiciem i co najważniejsze z filmami gdzie główny bohater najchętniej jako egzekutor i wymiar sprawiedliwości w jednym, sam wymierzałby prawo, a nie z filmami katastroficznymi; tak przynajmniej mi się wydaje. Dlaczego nikt do tej pory nie zorientował się, że Butler byłby wręcz perfekcyjnym aktorem do scalenia się z rolą filmowego "Punishera". Niech "Warner Bros" czy "Marvel Studios" wezmą jego kandydaturę kiedykolwiek pod uwagę. Ot, tak mi się zamarzyło. Angel

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

12-05-2018, 11:32
Nawet przez zwiastun tego filmu nie dałem rady przebrnąć.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

12-05-2018, 11:53
(12-05-2018, 11:31)Uatu_TheWatcher napisał(a):  Dlaczego nikt do tej pory nie zorientował się, że Butler byłby wręcz perfekcyjnym aktorem do scalenia się z rolą filmowego "Punishera".

Zupełnie go w tej roli nie widzę. No ale nigdy nie byłem fanem jego talentu aktorskiego. W Geostorm gra na autopilocie, zresztą jak większość. A sam film po prostu średniak, jakich masa. Nie wiem, za co tyle pomyj się na niego wylewa. Poziomem głupotek scenariuszowych nie odstaje od innych blockbusterów.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

12-05-2018, 12:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2018, 12:22 przez Gieferg.)
Butlera lubię tylko w 300. Nie mogę go zdzierżyć w wersji bez brody.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
czuubakka
Niezarejestrowany

12-05-2018, 13:14
Dobry jest jeszcze w "Machine gun preacher".

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

12-05-2018, 16:43
(12-05-2018, 13:14)czuubakka napisał(a):  Dobry jest jeszcze w "Machine gun preacher".

Veni,vidi,vici! I to jest moi drodzy przykład tego, czyli wzmianka o roli Butlera w "Machine Gun Preacher", jak bardzo ów aktor pasuje do roli np. Punishera, Deathstroke'a, Batmana, Spectre'a, nowej odsłony Jonaha Hexa; podsumowując, do roli komiksowych "samozwańczych mścicieli", wykolejeńców, których śmierć omija szerokim łukiem, którzy ,,tworzą prawo i sami są prawem". Niech to filmowe filie Marvela i DC to w końcu zrozumieją... chyba, że Butler takich ról nie chce.
Angel Angel

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

12-05-2018, 17:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2018, 17:31 przez Wolfman.)
Większość aktorów by ustawiła się na czworakach i dała wychędożyć za te role. Więc obsady są już z wyprzedzeniem zajęte.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku