Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Gry komputerowe & konsolowe

Ankieta: Na jakim urządzeniu gracie w gry?
PC
PS
Xbox
Przenośna konsola
Nie gram
Nintendo
[Wyniki ankiety]

Strony (28): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 28 Dalej »

Opcje tematu
Gry komputerowe & konsolowe
Offline bananek
Użytkownik
Liczba postów: 152
Reputacja: 4

26-09-2014, 22:18
(26-09-2014, 20:52)Jaszczomp89 napisał(a):  Kiedyś nie wyobrażałem sobie grać w strzelanki na padzie, a dzisiaj tylko to mi pozostało (no może oprócz starszych tytułów na peceta np. Max Payne 1&2 Big Grin). Chociaż szczerze mówiąc - jako graczowi przez kilkanaście lat pecetowemu - ciężko jest opanować grę na padzie. Może to kwestia wprawy, a granie max kilka godzin tygodniowo w tym nie pomaga.
Grałem od dziecka na pc, w 2010 i kolejnych dwóch trzech latach po zakupie ps3 naklepałem 1,5k godzin w multi w battlefielda na playu i powiem tyle - nie ma absolutnie możliwości żeby na padzie osiągnąć taką dokładność jak na myszce. Są gry pasujące idealnie do pada np. slashery, ale fpsy nadają się wyłącznie na pc.
A jeżeli chodzi o samo opanowanie pada w zwykłych grach to nie wiem w czym problem, teraz przy większości tytułów trzeba głównie siedzieć i oglądać cutscenki  Tongue

An old man dies, a young girl lives... Fair trade
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

26-09-2014, 22:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2014, 22:22 przez Szczepan600.)
Seryjniaki to faktycznie mała zgroza. Co roku CoD, NFS czy AC. I o ile lubię te serie (bo mogę pobiegać jako kozaka Assassyn czy postrzelać się na splitcie z kumplami) to zatracają one się stopniowo. Tak jak mówisz, mało innowacji a tylko nowe cyferki przy tytułach. Wszystko dla hajsu. Czy jednak jest tak tragicznie z nowymi seriami (właściwie w grach zawsze mówi się o seriach jakby cz.2 była pewnikiem :-D) Wiele naprawdę fajnych i pomysłowych gier dopadniemy w sferze indi itp. Duże firmy też czasami uderzą w nowość... W końcu już nam urosła nowa marka jak Souls czy np. Infamous albo Mass Effect. Destiny czy Watchdogs też pewnie nie skończą na jednym tytule. Mamy tu jednak mały problem z ich faktyczną świeżością... no, ale od dawna wiadomo, że wszystko to remixy remixów :-D.

Ja ostatnio pykam trochę w Fez... polecam. Fajny platformer z miejscem na myślenie i rozwiązywanie zagadek :-P.

A teraz czekam na Alien: Izolacja :-D.

Edit: FPS na Padzie się sprawdzi... o ile grasz z innymi grającymi na padach :-).

Odpowiedz
Offline Jaszczomp89
Stały bywalec
Liczba postów: 291
Reputacja: 0

26-09-2014, 22:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2014, 22:27 przez Jaszczomp89.)
Na ps3 fps-y jak najbardziej, ale tylko w singlu, multi dla mnie też odpada. Ewentualnie granie na podzielonym ekranie z kolegą, który siedzi obok i ma takie same doświadczenie w graniu na padzie jak ja Tongue btw o ile jestem całym sercem za konsolą Sony (naped blu-ray, exclusivy itp.) to pad od x360 jest o niebo lepszy Big Grin

Edit. Alien: Isolation wygląda jak klon Amnesii, nic nowego Big Grin polecam Alien Resurrection na PSX, tam braki w grafice nadrabia się dźwiękiem i klimatem Big Grin

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

26-09-2014, 22:30
Co do padów... dlatego do PS3 sprawiłem sobie klona pada od X360 :-D.

I proszę nie uczuć ojca dzieci robić :-D. Grałem w Resurrection (Spoko rzecz, ale czy tylko mnie wydawała się bardzo w stylu Dooma :-D?)... a Izolacja... Zagram bo tak właśnie wyobrażałem sobie zawszę grę o obcym. Amnesia, Penumbra itp.... świetne tytuły, ale nie mają Obcego :-D.

Odpowiedz
Offline Jaszczomp89
Stały bywalec

26-09-2014, 22:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2014, 22:36 przez Jaszczomp89.)
A można wiedzieć jaki dokładnie to klon? Może też sobie sprawię Big Grin

Jeśli chodzi o Alien Isolation to widziałem na gameplayu bodajże tryb w którym trzeba jak najdłużej zostać niewykrytym, a sam single player i fabuła może być ciekawa, w końcu to obcy i klimat pierwszej części filmu Smile

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

26-09-2014, 22:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2014, 22:55 przez Szczepan600.)
Może lekko przesadziłem klonem... ale to jest to (nawet akurat w promocji):

http://www.amazon.com/Pro-Elite-Wireless-Controller-Playstation-3/dp/B003V4AK8E

Ja swojego kupiłem za równe 50zł. Ogółem mało kto to sprowadza do polski. Facet mi opchnął tanio (pad chodzi po przeliczeniu za 150zł... bez promocji ;-)) bo ktoś to zamówił i nie odebrał... i zalegał.

Fakt iż posiada Wstrząsy i SixAxis, solidne wykonanie, jest ładnie wysmuklony, bateria trzyma dłużej niż w oryginale (pomimo podświetlania) odbiornik z portem mini-usb i właśnie fakt iż był tak tani spowodował jego kupno... chociaż wiem, że pewnie znajdzie się lepszego Pada (chociaż kilku recenzentów nie byłoby tak pewnych) jednak za mniej niż 150 nie widziałem nic co dostałoby lepsze recki. Jedyny minus... hmmm chyba tylko fakt iż spusty są bardziej w stylu pada od ps3 (ale ulepszone)... jednak nie przeszkadzają mi.

Odpowiedz
Offline Jaszczomp89
Stały bywalec

26-09-2014, 22:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2014, 22:55 przez Jaszczomp89.)
Dzięki, wygląda ciekawie Wink

A tak swoją drogą skoro zeszliśmy na temat porównania konsol/padów to czytałem kilka razy, że grafika w tych samych grach na x360 i ps3 wypada na korzyść tego pierwszego, ma lepsze kolory itp. Osobiście oglądałęm tylko jakieś porównania Red Dead Redemption na youtube, ale takie porównania można o kant dupy potłuc - wystarczy przestawić jakieś pokrętło w ustawieniach tv. Może ktoś z was miał jakieś realne porównanie tej samej gry na obu konsolach?

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

26-09-2014, 23:05
Ja gram na obu... i faktycznie X360 wypada lepiej. Dlatego na Ps3 kupowałem tylko exy, a te multi pożyczałem wymieniałem czy coś w tym stylu. :-). Jednakże... te różnice nie są tak ogromne jak mogłoby się wydawać. Będziesz grał to się ubawisz i nie zauważysz (bo akcja leci,nie maco martwić się utratą odrobiny jakości :-D)... postawisz przy sobie 2 TV to zobaczy :-).

Jednak to nie wina pokrętła... jest w necie masa testów itp. (wtym profesjonalnych) gdzie jasno pokazano iż X360 wygrywał w tej sprawie. Jednakże to God of War urwało mi kawałeczek tyłka tym co się działo na ekranie :-D.

Odpowiedz
Offline Jaszczomp89
Stały bywalec

26-09-2014, 23:11
A to ciekawe Wink jeśli chodzi o x360 to dla mnie nie ma żadnych ciekawych gier na wyłączność - halo, gears of war, alan wake są ok, ale nie na tyle żeby dla nich kupować konsolę. Jedyne czego zazdroszczę to właśnie pad Wink

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

27-09-2014, 00:51
Ja jestem zwolennikiem M$ bardziej (chociaż trudno akurat tu mówić o fanboystwie... po prostu jakoś się przywiązałem... dlatego XO na bank wpadnie mi do koszyczka :-)).

Bo właśnie te wszystkie Exy (nie zapominajmy o tych czasowych jak np.Bioshock) plus multiplatformowe w lepszej jakości i często też po prostu taniej (nie wiem dlaczego, ale gry szybciej taniały itp.). Teraz zdecydowanie mocniej ujeżdżam PS3, ale to z racji gier retro i nadrabiania zaległości spowodowanych utratą pierwszej konsolki :-P.

Tak czy inaczej... Teraz czeka mnie kupno PS4 i XO. Z tej Generacji nie sprzedam/wymienię już żadnej gry :-D. Ta kolekcja też musi rosnąć. Ogółem wprowadziłem w życie mały program odzyskiwania kolekcji gier (a może po prostu tworzenia?). Dlatego zamierzam w niedługim czasie nieco przenieść się na to pole (kosztem filmów naturalnie). Na razie skupiam się na exach na PS3 :-D.

Odpowiedz
Strony (28): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 28 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku