02-05-2025, 07:17
(30-04-2025, 19:19)Bender napisał(a): Drugi tryptyk fajny, ale.... nie aż tak jak się spodziewałem, i czułem pewien niedosyt.Jak dla mnie zagrało wszystko. Podobał mi się bardziej niż ten pierwszy. Zwłaszcza wątek na Ghorman rozwija się bardzo ciekawie. Myślę, że Syril może okazać się "expendable" i jego konspiracyjna akcja pod przykrywką zostanie uznana za jego oficjalne działanie, żeby uwiarygodnić akcje podjęte przed Dedre i Partagaza. W sumie to tylko oni wiedzą, co robi...
Do tego Luthen zaczynający nieco wątpić w to co robi i zarysowujący się jego konflikt z Andorem.
(30-04-2025, 19:19)Bender napisał(a): analogii do konkretnych ziemskich kultur czy nacji, pokazanych odrobinę zbyt dosłownie.Zgoda, ale wyszło pięknie, zwłaszcza z tym niby francuskim językiem, "niephawdaż"?
(30-04-2025, 19:19)Bender napisał(a): Natomiast to jak ten tryptyk wyglada, to jest całkowity opad szczęki. Wygląda o niebo lepiej niż filmy.Absolutna zgoda. Fenomenalna scenografia. Cały jej dizajn, zwłaszcza Ghorman. CGI na wysokim poziomie. Żaden z dotychczasowych seriali SW nie ma do tego startu. Tak to się powinno robić. Jeden porządnie zrobiony sezon fabuły raz na rok, dwa. Tego zabrakło chociażby w "Obim"...
niespotykanie spokojny człowiek