01-01-2023, 17:33
(01-01-2023, 14:36)sebas napisał(a): I tak dostanie.Tak też napisałem.
(01-01-2023, 14:36)sebas napisał(a): chyba, że czegoś nie wiemy i w takim Disneju przygotowanie do wydania filmu na BD/UHD (które w Arrow, czy nawet mniejszym wydawnictwie ogarnia kilka/kilkanaście osób) wymaga takiej rzeszy osób, głównie na menedżerskich stanowiskach, że koszta rosną pod sufitAbsolutnie nie wykluczalbym takiej możliwości. Osobiście wydaje mi się jednak, że łatwiej wrzucić wszystko do streamingu. Zresztą nie tylko łatwiej Disney'owi, ale film obejrzeć że streamingu też widzom jest łatwiej (i tu akurat chyba nie ma co dyskutować).
(01-01-2023, 14:36)sebas napisał(a): Utrzymanie serwerów też kosztuje - obsługa, energia.Daj spokój, myślisz, że Iger płaci co miesiąc rachunek za prąd do serwerów? Na pewno mają wynajęte na całym globie serwerownie na wyłączność. Jakby jednak nie było - łatwiejsze to niż użeranie się z dystrybutorami
(01-01-2023, 14:36)sebas napisał(a): da się pogodzić streaming z nośnikami fizycznymiNie jestem pewien czy podane przez Ciebie przykłady są ok. Zwłaszcza że Paramount w streamingi nie za bardzo umie.