06-06-2024, 23:35
Ja oglądałem już dawno i miałem podzielić się wrażeniami, ale jakoś zapomniałem. Moim zdaniem całościowo bardzo dobry transfer. Oczywiście jasność pozostawia sporo do życzenia, ale mimo to seans był zdecydowanie satysfakcjonujący (oglądałem z suwakiem jasności HDR w panasie ustawionym na full). Obrazek bardzo filmowy ze świetnym ziarnem, zauważalnie większa szczegółowość obrazu, aczkolwiek dużo zależy od sceny. Mam też BD od Warnera i tak jak można z czystym sumieniem powiedzieć, że jest to ogólnie dobry transfer, tak w moim odczuciu UHD zjada go na śniadanie pod względem filmowości obrazka.
Kolorki świetne, natomiast trzeba przyznać, że to rzecz gustu. Wyobrażam sobie, że dla wielu osób wydania BD pod tym kątem będą dużo lepsze. Moim zdaniem ta mocno stonowana, zimna, momentami wręcz wyblakła paleta kolorów idealnie podkreśla surowy klimat filmu. Ja tę wizję artystyczną Manna totalnie kupuję.
Podsumowując, bardzo satysfakcjonujący, mocno filmowy obraz. Dla fanów filmu moim zdaniem nie ma nad czym się zastanawiać, dla reszty pewnie BD wystarczy.
Kolorki świetne, natomiast trzeba przyznać, że to rzecz gustu. Wyobrażam sobie, że dla wielu osób wydania BD pod tym kątem będą dużo lepsze. Moim zdaniem ta mocno stonowana, zimna, momentami wręcz wyblakła paleta kolorów idealnie podkreśla surowy klimat filmu. Ja tę wizję artystyczną Manna totalnie kupuję.
Podsumowując, bardzo satysfakcjonujący, mocno filmowy obraz. Dla fanów filmu moim zdaniem nie ma nad czym się zastanawiać, dla reszty pewnie BD wystarczy.
Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A