Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 Dalej »

Iselor - kolekcja

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Opcje tematu
Iselor - kolekcja
Offline Iselor
Nowy użytkownik
Liczba postów: 18
Reputacja: 1

03-11-2016, 10:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016, 10:43 przez Iselor.)
(03-11-2016, 10:15)Grzes58 napisał(a):  Pytanie podstawowe jaki posiadasz telewizor. Jeśli oglądasz na 20 calowym monitorze to faktycznie nie ma wielkiej różnicy, ale na 40 calowym telewizorze nawet laik dostrzega dużą różnicę między DVD a BD. Zresztą, wiele jest wątków na tym forum o przewadze BD i pewnie ktoś coś zaraz napisze ustosunkowując się do Twojej wypowiedzi, więc nie chodzi mi o wykłócanie się czy przekonywanie, ale to trochę tak jakby powiedzieć, że nie ma zbytniej różnicy między DVD a VHS Wink

Ja tam jednak jak długo się da zostanę przy DVD Smile

Cytat:Jaką platformę kolekcjonujesz w przypadku gier?

http://s42.photobucket.com/user/iselor1/media/16_zpsavvepxhg.jpg.html?sort=3&o=0

Możliwe że jakieś zdjęcia się powtarzają, chyba nie, ale mogłem przeoczyć coś.

Gier już w zasadzie nie kolekcjonuję, ale w przyszłości parę tytułów na PS 3 i PS 4 pewnie dokupię.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

03-11-2016, 16:06
(03-11-2016, 09:25)Sokal napisał(a):  Accept2, przeczytaj to raz jeszcze. Tym razem ze zrozumieniem:

(02-11-2016, 12:49)Iselor napisał(a):  Mam odtwarzacz blu ray, ale właśnie wizualnie na półce wolę DVD.

I wyluzuj. Stajesz w obronie autora wątku, który pisze, że świadomie wybiera gorszą jakość filmu, bo pudełka lepiej się prezentują na półce. I tą obronę zaczynasz od zarzutu, że użytkownicy forum to w dużej części kolekcjonerzy pudełek, a nie miłośnicy filmów (nota bene Kolega przyznał, że fanatykiem filmów też nie jest).

Chyba Ci ten post nie wyszedł...

Wybiera może i gorszą jakość ale świadomie. Ważne też, że nie ściąga filmów, nie ogląda online na nielegalnych stronach itp. Tysiące ludzi jest w konflikcie z prawami autorskimi a tu gość ogląda VCD czy DVD i jest problem. Za 5 lat będziecie te blu raye po 5zł sprzedawać to wtedy sobie kupi. Te z ang wersjami tylko będą po 3zł .

Do kolegi autora: zbieraj jaki chcesz nośnik, oglądaj legalnie!

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!
Liczba postów: 163
Reputacja: 4

03-11-2016, 16:58
Cytat:oglądaj legalnie!
Może będzie taki mały offtop, ale akurat ściąganie filmów (w przypadku, gdy ktoś je udostępnia, np. w sieci torrent) i oglądanie ich na większości stronach jest w Polsce legalne. Samo zrzucenie filmu z płyty pewnie nie, bo to wymaga złamania, to już inna kwestia. Ale ściągnięcie pliku z filmem z internetu jest legalne w ramach dozwolonego użytku przy zachowaniu stosunków towarzyskich. Wszystko jest wyjaśnione w artykułach 23-35 w oddziale 3, który z kolei znajduje się w rozdziale 3 ustawy o prawie autorskim.

Every champion was once a contender who refused to give up
Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 951
Reputacja: 15

03-11-2016, 17:31
(03-11-2016, 16:06)accept2 napisał(a):  
(03-11-2016, 09:25)Sokal napisał(a):  Accept2, przeczytaj to raz jeszcze. Tym razem ze zrozumieniem:

(02-11-2016, 12:49)Iselor napisał(a):  Mam odtwarzacz blu ray, ale właśnie wizualnie na półce wolę DVD.

I wyluzuj. Stajesz w obronie autora wątku, który pisze, że świadomie wybiera gorszą jakość filmu, bo pudełka lepiej się prezentują na półce. I tą obronę zaczynasz od zarzutu, że użytkownicy forum to w dużej części kolekcjonerzy pudełek, a nie miłośnicy filmów (nota bene Kolega przyznał, że fanatykiem filmów też nie jest).

Chyba Ci ten post nie wyszedł...

Wybiera może i gorszą jakość ale świadomie. Ważne też, że nie ściąga filmów, nie ogląda online na nielegalnych stronach itp. Tysiące ludzi jest w konflikcie z prawami autorskimi a tu gość ogląda VCD czy DVD i jest problem. Za 5 lat będziecie te blu raye po 5zł sprzedawać to wtedy sobie kupi. Te z ang wersjami tylko będą po 3zł .

Do kolegi autora: zbieraj jaki chcesz nośnik, oglądaj legalnie!
Zmieniasz temat. Najpierw napisałeś, że Kolega jest spoko, bo nie stawia jakości (!?) i pudełka na pierwszym miejscu, jak inni na forum. A kiedy wykazałem luki w Twoim rozumowaniu...

...zmieniasz "linię obrony" i piszesz, że Kolega jest spoko, bo nie piraci.

A Kolega niech zbiera co chce - Jego sprawa na co wydaje pieniądze. Jestem ostatni do krytyki.

Inna sprawa, że mam (nie tylko ja) wyrobione zdanie nt. kupowania dvd filmów, które można tanio kupić na bd. Co innego, gdy:
- dany bd jest drogi, a filmożerca ma ograniczone środki (tylko jest jakiś głupi wstyd w narodzie przed powiedzeniem "nie stać mnie" - wynajduje się raczej argumenty typu "niebieska mafia", co jest bezsensownym antagonizowaniem społeczności filmowej.) ,
- dany film wyszedł tylko na dvd.

Weźmy miłośnika kulinariów. Tanio i dużo można zjeść w Macu. Ale chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie nazwie takiego typa "smakoszem". Kolega ewidentnie lubi oglądać filmy - to nie podlega dyskusji. Ale smakoszem bym go nie nazwał. Jakieś argumenty przeciw?

Odpowiedz
Offline Iselor
Nowy użytkownik
Liczba postów: 18
Reputacja: 1

04-11-2016, 13:14
(03-11-2016, 17:31)Sokal napisał(a):  Ale smakoszem bym go nie nazwał. Jakieś argumenty przeciw?

Ciekawe. Smakoszem jest ten co ogląda Gibsona, Dni Niepodległości, Resident Evile i Atak pomidorów zabójców na blu ray, a ja z anime, westernami i klasyką kina już nie?

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

04-11-2016, 13:35
(04-11-2016, 13:14)Iselor napisał(a):  
(03-11-2016, 17:31)Sokal napisał(a):  Ale smakoszem bym go nie nazwał. Jakieś argumenty przeciw?

Ciekawe. Smakoszem jest ten co ogląda Gibsona, Dni Niepodległości, Resident Evile i Atak pomidorów zabójców na blu ray, a ja z anime, westernami i klasyką kina już nie?

Chodzi o jakość, a nie zawartość merytoryczną jako taką. Filmy zbierasz głównie dobre, natomiast jakość opakowań, obrazu i dźwięku już niekoniecznie jest dobra. Inaczej rzecz się ma z filmami, których w Polsce nie można dostać w innej, lepszej wersji (bo zakładam, że zbierasz filmy z polską wersją językową). Najlepszym przykładem jest tutaj chyba film "Śmierć komiwojażera”, który u nas został wydany jedynie w gazetowym, tekturowm opakowaniu, z innym filmem w pakiecie. Ja też mam ten film, ale z tego względu, że nie ma go u nas w innej wersji. O to wszystkim chodzi.

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku