08-08-2024, 14:50
(08-08-2024, 12:47)thomasso hi-fi napisał(a): mam dobry wzrok i słuch.
(08-08-2024, 13:48)thomasso hi-fi napisał(a): Audio-Video interesuje się od zawsze, jestem na różnych specjalistycznych forach video, hi-fi, winylowych. Ten dział techniczny traktuję rozrywkowo.
I na tych różnych specjalistycznych forach dowiedziałeś, że DV to tylko frazes, a Dekalog najlepiej brać w polskim wydaniu? Podaj namiary na nie, tak abym wiedział gdzie nie zaglądać

Testy, shootouty są fajne, tylko, że bardzo łatwo w nich o manipulację. Znając zalety i wady danej technologii już samym doborem filmów do testów mogę sprawić, że taki Samsung QD-OLED znajdzie się na pierwszej lub ostatniej pozycji wśród OLED. Poza tym obcując z danym sprzętem kilka czy kilkanaście godzin, nie sposób wyłapać wszystkie babole. Stąd też zdecydowanie wyżej sobie cenię opinie od zaufanych użytkowników.
Ale nie powiem, testy (sprzętowe) Vincenta Teoha lubię pooglądać, bo jako jeden z nielicznych zwraca uwagę na niuanse, które większości konkurencji zwykle umykają (czemu prawie nikt z nich nawet nie zająknął się np. o ASBL i przyciemnianiu obrazu w dłuższych ciemnych scenach?). I tym sposobem gdy stawałem półtora roku temu przed zakupem nowego TV, dowiedziałem się z jego filmików, że QD-OLED Samsunga będzie dla mnie najgorszym możliwym wyborem, nawet pomijając to nieszczęsne DV.