(10-08-2024, 07:12)thomasso hi-fi napisał(a): Tak zgadzam się, że w testach manipulują, ale mimo to je wklejasz.
Przede wszystkim wklejam testy od Vincenta, który niemal od samego początku (jeszcze zanim założył kanał na YT) zdobył moje zaufanie i tak jak pisałem w poście który częściowo zacytowałeś - jako jeden z nielicznych zwraca uwagę na niuanse, które większości konkurencji zwykle umykają. Wkleiłeś test QD-OLED Samsunga vs Sony na HDTVPolska, a ja ten sam test, ale od Vincenta. Niech każdy sobie sam oceni, który wygrywa merytoryką.
Te niuanse później decydują czy jestem zadowolony z zakupu, czy też nie. Więc w testach sprzętu u mnie zdecydowanie wygrywa pocieszny Azjata, pomimo tego, że Maciej najprawdopodobniej ma od niego większą wiedzę w kwestii kalibracji obrazu.
MLA vs QD-OLED... obie technologie mają swoje plusy i minusy. Jak ktoś napisze, że ta druga ma więcej zalet to nie będę protestować. Ale poza matrycą liczy się jeszcze software... I z tego powodu osobiście nie wybrałbym Samsunga S95B, nawet gdyby miał wsparcie dla DV.