19-12-2024, 09:07
No HDR bywa uciążliwy/męczący. Oglądając Top Gun: Maverick bardzo zmęczył mi oczy i o wiele lepiej oglądało mi się ten film... na TVNie(!) jak kiedyś żona go włączyła gdzieś tak od 10 minuty i już tak sobie poleciał do końca
Dlatego kilka miesięcy temu przyjąłem zasadę, że o ile nie jest to wydanie "4K Ultra HD + Blu-ray", albo nie mam tego filmu na Blu-ray, który będzie służył jako kopia zapasowa, to nie kupuję jednopłytowych UHD.
Jak już sprawdzisz Aliena, to polecam zrobić upgrade: Predatora (w sumie od razu 1 i 2), TDK, Matrixa (oryginał, a najlepiej 1-3) i Spider-Manów Raimiego.
I mam jeszcze dwa pytania: 1) Ile wyszło za twój tv? 2) Regały też będą nowe i kolekcja doczeka się jakiejś fajnej ekspozycji?
Dlatego kilka miesięcy temu przyjąłem zasadę, że o ile nie jest to wydanie "4K Ultra HD + Blu-ray", albo nie mam tego filmu na Blu-ray, który będzie służył jako kopia zapasowa, to nie kupuję jednopłytowych UHD.Jak już sprawdzisz Aliena, to polecam zrobić upgrade: Predatora (w sumie od razu 1 i 2), TDK, Matrixa (oryginał, a najlepiej 1-3) i Spider-Manów Raimiego.
I mam jeszcze dwa pytania: 1) Ile wyszło za twój tv? 2) Regały też będą nowe i kolekcja doczeka się jakiejś fajnej ekspozycji?