03-04-2017, 17:50
Dzięki za sprostowanie. Czyli jednak też wydany niepoprawnie. Już nie wiem co gorsze, nieanamorficzna "Europa Europa" z pasami dookoła, czy obcięty po bokach "Trzeci cud" 
Dzięki. To nie jedyne dzieło Fassbindera wydane w Polsce. Jeszcze Epelpol wydał "Lili Marleen", ale bardzo trudno to gdziekolwiek dostać. "Berlin Alexanderplatz" niestety tylko z lektorem, a napisy ma ale nie polskie (tylko portugalskie i greckie). Już nie mogę się doczekać jak zrobię sobie piętnastogodzinny maraton i zobaczę to bez przerw, tak jak w 2007 zrobili w Cannes

(03-04-2017, 05:39)kryst007 napisał(a): Jak zwykle fajny update. Nie wiedziałem, że "Berlin Alexanderplatz" ma polskie wydanie. Myślałem, że nic z twórczości Fassbindera było wydane w Polsce, a tu proszę.
Dzięki. To nie jedyne dzieło Fassbindera wydane w Polsce. Jeszcze Epelpol wydał "Lili Marleen", ale bardzo trudno to gdziekolwiek dostać. "Berlin Alexanderplatz" niestety tylko z lektorem, a napisy ma ale nie polskie (tylko portugalskie i greckie). Już nie mogę się doczekać jak zrobię sobie piętnastogodzinny maraton i zobaczę to bez przerw, tak jak w 2007 zrobili w Cannes