Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Koronawirus

Strony (70): « Wstecz 1 ... 51 52 53 54 55 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 
Opcje tematu
Koronawirus
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,832
Reputacja: 84

29-08-2021, 14:15
Tego linka dał Wolfman, a nie ja.
Poczytam sobie wypowiedzi "ekspertów" z Rady Medycznej, tam jest mnóstwo epitetów odnośnie antyszczepionkowców do wyboru.

Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

29-08-2021, 14:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2021, 14:36 przez Mierzwiak.)
(29-08-2021, 12:51)piti198 napisał(a):  Może z czasem nauczysz się poprawnie odzywać do swoich adwersarzy.
Tak jak ty potrafisz odzywać się do swoich adwersarzy?
(23-08-2021, 10:50)piti198 napisał(a):  Zastanawiam się, czy Ty nie udajesz większego idioty niż jesteś.
(23-08-2021, 11:46)piti198 napisał(a):  zapatrzony w siebie bufonie i megalomanie.
(24-08-2021, 11:17)piti198 napisał(a):  W mordę Ci nie dam, bo nie chcę się zniżać do Twojego poziomu, chamie.
A nie, czekaj, ty przecież tylko stosujesz ich własną taktykę Smile

Cieszę się że merytorycznie odniosłeś się do tego co napisałem i odpowiedziałeś na wszystkie moje pytania!

(29-08-2021, 12:51)piti198 napisał(a):  Z linka Darasa do tego filmu wychodzi na to, że nie wszystkie NOPy są zgłaszane.
Bo jak w tym fimiku mówi pewien adwokat, w USA NOPy może zgłaszać każdy, a u nas tylko lekarz.
Czyli w USA już setki / tysiące / miliony ludzi zmarły od szczepionek i zgłaszają to ich bliscy, a u nas zastraszeni / przekupieni lekarze biorący udział w spisku to ukrywają i nie zgłaszają, tak?
Ilu twoich zaszczepionych sąsiadów / współpracowników / znajomych / przyjaciół / członków rodziny już kopnęło w kalendarz z powodu szczepionki?

(29-08-2021, 12:51)piti198 napisał(a):  A na początku owego dokumentu jest napisane
Czemu sam nie weźmiesz sobie tego do serca i nie pozwolisz każdemu decydować za siebie, tylko uprawiasz tu antyszczepionkową propagandę, rzucasz się jak histeryk, straszych masowymi zgonami, depopulacją planety, siejesz psychozę i strach?

Ten cytat jest ciekawy:
Cytat:Bańki napewno nie zaszkodzą, Ale ja uważam, że szczepionki tak. Zwłaszcza jeśli są to nie sprawdzone szczepionki, które jeszcze nigdy przedtem nie były dopuszczone do użytku i które będą powtarzane rok po roku, a być może nawet częściej.
Niezłe kurwienie logiki. Każda szczepionka, lek, batonik etc. jest na początku nowy, więc jak można zarzucić tym szczepionkom, że nigdy przedtem nie były dopuszczone do użytku? Teraz je dopuszczono więc o co temu człowiekowi chodzi?

(29-08-2021, 12:51)piti198 napisał(a):  Także manipulatorze daj grzecznie ramię pod kolejną szprycę, bo wychodzi na to, że będzie więcej razów skoro:
https://wprawo.pl/szczepionka-co-pol-roku-polska-juz-zakontraktowala-175-mln-dawek-i-przystapila-do-kolejnej-umowy-ke-z-pfizerem/
https://nczas.com/2021/08/28/dawka-przypominajaca-co-piec-miesiecy-juz-pisza-nowy-scenariusz/
https://nczas.com/2021/08/29/to-sie-nigdy-nie-skonczy-nadciaga-covid-22-musimy-sie-na-to-przygotowac/
[Obrazek: giphy.gif]

(29-08-2021, 12:51)piti198 napisał(a):  Będzie żył ten, kto przeżyje kolejne dawki.
Jak to, to jednak szczepionki nie zabijają?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

29-08-2021, 15:10
(29-08-2021, 14:15)piti198 napisał(a):  Tego linka dał Wolfman, a nie ja.
A faktycznie. Sorry.

Cytat:Poczytam sobie wypowiedzi "ekspertów" z Rady Medycznej, tam jest mnóstwo epitetów odnośnie antyszczepionkowców do wyboru.
Pewnie mają, ale morderca to moj ulubiony.

Offline piti198
Posting Freak

29-08-2021, 15:11
Mierzwiak napisał(a):Tak jak ty potrafisz odzywać się do swoich adwersarzy?
Moje określenia w porównaniu do Twoich wyzwisk, epitetów, inwektyw to nic.
Mierzwiak napisał(a):Czyli w USA już setki / tysiące / miliony ludzi zmarły od szczepionek i zgłaszają to ich bliscy, a u nas zastraszeni / przekupieni lekarze biorący udział w spisku to ukrywają i nie zgłaszają, tak?
Ilu twoich zaszczepionych sąsiadów / współpracowników / znajomych / przyjaciół / członków rodziny już kopnęło w kalendarz z powodu szczepionki?
Sam sobie odpowiedziałeś na zadane przez siebie pytanie.
A co do drugiego pytania, to Bogu dzięki na razie nikt, ale to nie znaczy że nie mogą wystąpić takie przypadki. A poza tym szczepionki w/g "teorii spiskowych" mają zabijać za parę lat, wtedy to się zwali na inne choroby, a nie teraz.
Mierzwiak napisał(a):Czemu sam nie weźmiesz sobie tego do serca i nie pozwolisz każdemu decydować za siebie, tylko uprawiasz tu antyszczepionkową propagandę, rzucasz się jak histeryk, straszych masowymi zgonami, depopulacją planety, siejesz psychozę i strach?
Ja tylko informuję, decyzja należy do każdego człowieka co z tym zrobi. Przecież nie każę Ci w to wierzyć.
Za to "eksperci" i "fachowcy" z Rady Medycznej na czele z Horbanem, Simonem i innymi "niezależnymi" straszą, grożą ludziom używając przy tym niewybrednych epitetów, wymuszają na ludziach żeby uwierzyli w rządową propagandę o maskach, przyłbicach, rząd przedsiębiorcom grozi lockdownem itp
Mierzwiak napisał(a):Niezłe kurwienie logiki. Każda szczepionka, lek, batonik etc. jest na początku nowy, więc jak można zarzucić tym szczepionkom, że nigdy przedtem nie były dopuszczone do użytku? Teraz je dopuszczono więc o co temu człowiekowi chodzi?
Grzeczniej. Skuteczność baniek była znana od dawna. A szczepionki dopuszczono warunkowo, ciągle trwają ich badania kliniczne.
Mierzwiak napisał(a):Jak to, to jednak szczepionki nie zabijają?
Nie wszystkich, zależy od człowieka. Po co ta ironia? A każda choroba dotyka wszystkich ludzi, czy to zależy od okoliczności?

A właściwie to po co dalej bawisz się w tą wzajemną wymianę uprzejmości zamiast odnieść się merytorycznie do omawianego tematu?
Doczekam się tego kiedyś od Ciebie? Chyba nie, bo Ciebie wyłącznie bawią takie przepychanki, czepianie się pierdół.

Offline Mierzwiak
Posting Freak

29-08-2021, 16:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2021, 16:48 przez Mierzwiak.)
(29-08-2021, 15:11)piti198 napisał(a):  
Mierzwiak napisał(a):Jak to, to jednak szczepionki nie zabijają?
Nie wszystkich, zależy od człowieka. Po co ta ironia? A każda choroba dotyka wszystkich ludzi, czy to zależy od okoliczności?
Czyli problem leży po stronie konkretnego człowieka, stanu jego organizmu, ukrytych schorzeń itp. i tego jak zareaguje on na szczepionkę? A nie po stronie szczepionki?

Przecież to prawdziwy przełom w twojej narracji.

PS. Orzechy działają tak samo SmileSmileSmile Jeśli dalej nie kumasz o co chodzi, to wygooglaj sobie orzechy, alergie i wstrząs anafilaktyczny.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline piti198
Posting Freak

29-08-2021, 17:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2021, 17:12 przez piti198.)
Przecież to oczywistość. I czego dowodzi to Twoje rozumowanie?
Ale skoro są przypadki śmiertelne i nie kilka, tylko dużo więcej, to czy taki medykament ma być dopuszczony do użytku? Już nie wspominając o NOPach typu paraliż, jakieś zmiany skórne, choroby mózgu, kręgosłupa itp

Offline Mierzwiak
Posting Freak

29-08-2021, 17:36
(29-08-2021, 17:12)piti198 napisał(a):  Przecież to oczywistość.
Dla mnie tak, ale nie sądziłem że dla ciebie. Przecież dwa dni temu sam napisałeś...
(27-08-2021, 13:51)piti198 napisał(a):  Nieważne, że u tylu osób wystąpiły poważne skutki uboczne, a wiele rozstało się z życiem, bo i tak korzyści przewyższają ryzyko. Tylko co to za korzyści i dla kogo? Chyba tylko dla koncernów farmaceutycznych i zwolenników depopulacji świata
...sugerując, że to ze szczepionkami jest coś nie tak i są one częścią Wielkiego Planu Depopulacji Ziemi. Dlatego tak bardzo dziwi mnie taka nagła zmiana stanowiska.

Cytat:Ale skoro są przypadki śmiertelne i nie kilka, tylko dużo więcej, to czy taki medykament ma być dopuszczony do użytku?
Nie wiem, nie znam się na tym, na pewno konieczne jest znalezienie przyczyny dlaczego osoba X, Y czy Z zareagowała na szczepionkę w taki a nie inny sposób, niezależnie od tego czy doszło do zgonu (pomijając znany problem z zakrzepami przy małopłytkowości) czy do innych skutków ubocznych o których wspominasz. Skoro większości ludzi nic nie jest (tak, wiem, za kilka lat się rozpuszczą), to chyba da się odkryć, dlaczego tak się stało?

Jako ciekawostkę podam, że koleżanka po pierwszej dawce Pfizera przez ponad miesiąc miała migrenę a na nogach wyskakiwały jej siniaki. Lekarz bezradnie rozłożył ręce i zasugerował, żeby nie przyjmowała drugiej dawki.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline piti198
Posting Freak

29-08-2021, 18:16
Mierzwiak napisał(a):Dla mnie tak, ale nie sądziłem że dla ciebie. Przecież dwa dni temu sam napisałeś...
[...]
...sugerując, że to ze szczepionkami jest coś nie tak i są one częścią Wielkiego Planu Depopulacji Ziemi. Dlatego tak bardzo dziwi mnie taka nagła zmiana stanowiska.
I po co ta ironia? Nie wiem czy to ma być depopulacja. To był przykład komu się to opłaca. Bo na pewno nie ludziom, tylko producentom szczepionek.
Mierzwiak napisał(a):Nie wiem, nie znam się na tym, na pewno konieczne jest znalezienie przyczyny dlaczego osoba X, Y czy Z zareagowała na szczepionkę w taki a nie inny sposób, niezależnie od tego czy doszło do zgonu (pomijając znany problem z zakrzepami przy małopłytkowości) czy do innych skutków ubocznych o których wspominasz. Skoro większości ludzi nic nie jest (tak, wiem, za kilka lat się rozpuszczą), to chyba da się odkryć, dlaczego tak się stało?
Badania są potrzebne, ale przed wprowadzeniem produktu na rynek, a nie w trakcie jego stosowania. Zwykle badania trwają do 10 lat, a tu zastosowano skrócony czas. A skoro są inne specyfiki skuteczne w zwalczaniu wirusa, to dlaczego z uporem maniaka wciska się te szczepionki?
Nic nie wiem o rozpuszczaniu. Skąd to w ogóle wziąłeś?
Mierzwiak napisał(a):Jako ciekawostkę podam, że koleżanka po pierwszej dawce Pfizera przez ponad miesiąc miała migrenę a na nogach wyskakiwały jej siniaki. Lekarz bezradnie rozłożył ręce i zasugerował, żeby nie przyjmowała drugiej dawki.
To co to za lekarz? Z łapanki go wzięli?

Offline Mierzwiak
Posting Freak

29-08-2021, 19:32
(29-08-2021, 18:16)piti198 napisał(a):  Badania są potrzebne, ale przed wprowadzeniem produktu na rynek, a nie w trakcie jego stosowania. Zwykle badania trwają do 10 lat, a tu zastosowano skrócony czas.
Cytat:Normalnie sama III faza badań klinicznych potrafi trwać kilka lat. Czy jej skrócenie do kilku miesięcy pozwoli stwierdzić, że nic nie wyjdzie po roku? Jak udało się tak przyspieszyć badania? Wiele osób ma obawy, czy to przyspieszenie nie wynika z tego, że coś zrobiono mniej starannie. Czy to jest tylko przyspieszenie w kwestii procedur, czy pominięto jakąś część badań?

Bardzo często spotykamy się z tym pytaniem, czy to nie jest jakieś uproszczenie tego całego procesu, czy to nie jest za szybkie. Natomiast z tego, co wiemy od Europejskiej Agencji Leków, z którą bardzo ściśle współpracujemy, tutaj w zasadzie cały proces oceny tych szczepionek jest standardowy. Tylko, że jest przyspieszony, co umożliwiło tak ekspresowe wytworzenie szczepionek, przygotowanie ich w tej tak krytycznej sytuacji, kiedy rzeczywiście słyszymy o dziesiątkach milionów zachorowań i globalnie mamy prawie 2 mln zgonów (a jest to niedoszacowana liczba). To przyspieszenie było możliwe dzięki technologii opartej o kod genetyczny. Kiedy w zasadzie na samym początku pandemii, Chińczycy ujawnili kod genetyczny tego wirusa, to zespoły badawcze mogły od razu zacząć konstruowanie szczepionki na tej podstawie. I tutaj też nie zaczynano od zera, dlatego, że szczepionki wektorowe na przykład, to są szczepionki, które są już stosowane u ludzi, np. szczepionka przeciwko gorączce Ebola, która jest używana teraz powszechnie w Afryce. Jest ona oparta o inny wektor wirusowy, ale to szczepionka bezpieczna i bardzo skuteczna, używana do wygaszania ognisk Eboli, co nie było możliwe jeszcze kilka lat wcześniej. Dlatego, wykorzystując przeprowadzone już badania, możliwe było bardzo szybkie przeprojektowanie tych szczepionek i nakierowanie ich na COVID-19. Tak samo było ze szczepionkami mRNA, gdzie badania trwały od lat, były próby przygotowania tych szczepionek przeciwko tym koronawirusom, które wcześniej były takim zagrożeniem, jak SARS w 2002 roku i MERS w 2012. I te platformy zostały bardzo szybko zaadoptowane do przygotowania szczepionek przeciw COVID-19. Jeśli chodzi o sam przebieg badań klinicznych, zwykle, jeżeli jest czas, to te badania odbywają się sekwencyjnie - najpierw robi się badanie fazy I, potem II, potem III. Tutaj, na ile pozwalał na to cały proces robienia tych badań i bezpieczeństwo, to te fazy się nakładały na siebie trochę, więc to umożliwiło skrócenie procesu badań. Natomiast badania III fazy trwały 2-3 miesiące, co pozwoliło na stwierdzenie statystycznie istotnego działania skuteczności szczepionek w zapobieganiu chorobie. Też bardzo ważne jest to, że nie czekano na zakończenie całego procesu. Normalnie, kiedy jest czas, to badania kliniczne kończą się i wtedy firma składa aplikację o dopuszczenie produktu medycznego do używania. Natomiast tutaj, Europejska Agencja Leków zastosowała tzw. Rolling Review, czyli ciągły proces oceny wyników badań klinicznych. W momencie, kiedy pojawiała się jakaś partia badań, to eksperci od razu analizowali wyniki, nie czekając na zakończenie całego procesu. Oczywiście, to jest proces, przy którym pracuje mnóstwo ekspertów. Można wejść na stronę Europejskiej Agencji Leków, tam ten proces jest bardzo dokładnie opisany w stosunku do szczepień przeciw COVID-19. To była i jest wielka mobilizacja ekspertów, którzy często pracują do późnych godzin nocnych i w weekendy, i będą pracować prawdopodobnie przez całe Święta, żeby oceniać to wszystko, co przychodzi z badań klinicznych i żeby ta ocena była szybsza, niż to się normalnie dzieje. Z drugiej strony wiemy też, że firmy, w oczekiwaniu na autoryzację, zaczęły rozbudowywać potencjał produkcyjny, żeby nie zwlekać i nie czekać potem ze zwiększaniem produkcji, ryzykując trochę, że wyniki mogły nie wykazać skuteczności.
Jakby co to tylko cytuję Smile Natomiast zastanawiam się na ile taka III faza badań, która przecież też chyba nie odbywa się na nie wiadomo jak dużej grupie, bylaby w stanie wychwycić potencjalne zagrożenia skoro są one jednak bardzo nieliczne i w obliczu wykonanych już prawie 2 miliardów szczepień to jest jakiś nikły %.

Nawet gdyby z powodu reakcji na szczepionkę do groźnych powikłań czy nawet śmierci doszło już u 100 tysięcy ludzi, to przy 2 miliardach wykonanych szczepień daje to

Cytat:A skoro są inne specyfiki skuteczne w zwalczaniu wirusa, to dlaczego z uporem maniaka wciska się te szczepionki?
To oczywi$te, natomiast wciąż czekam na oficjalny lek Pfizera,kilka dni temu czytałem też o leku od AstraZeneca. Bardzo mnie ciekawi czy jeśli skuteczne leki staną się ogólnodostępne nadal aż taki nacisk będzie się kłaść na szczepienia?

Cytat:Nic nie wiem o rozpuszczaniu. Skąd to w ogóle wziąłeś?
Z neta. Rozpuszczające się narządy to jedna z teorii Smile

Cytat:To co to za lekarz? Z łapanki go wzięli?
Koleżanka mieszka w Szkocji.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

29-08-2021, 19:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2021, 19:47 przez Wolfman.)
to jest dość nawet dobre , gość zebrał sporo materiałów i je opublikował. Nie, żeby dokonał przełomu, bo raczej nie ma szans na rozpracowanie takiej grupy z takimi zasobami. Ale wymienił i wskazał korporacje posiadające ponad 30% zasobów. Można sobie samemu sprawdzić, ile z tego prawdy, bo podaje nazwy, nazwiska i itd
Osobiście nie mam czas sprawdzać każdej wersji, bo to wymaga sporego kopania się.
Dajcie se pass z histerycznym obrzucaniem się błotem.
Cokolwiek jest ze szprycami, to mordy które za nimi stoją powodują otwarcie się noża w kieszeni, a nie chęć zażycia. Autorytety takie, że przydałyby się pewne kary ze średniowiecza, wraż ich nagraniem i puszczaniem jako dokumentu potomnym.

Strony (70): « Wstecz 1 ... 51 52 53 54 55 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku