Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Koronawirus

Strony (70): « Wstecz 1 ... 54 55 56 57 58 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 
Opcje tematu
Koronawirus
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

30-08-2021, 10:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 10:58 przez Mierzwiak.)
(30-08-2021, 10:36)piti198 napisał(a):  Co tam, że amputowali jej ręce i nogi, to tylko jakiś ułamek wśród ogółu dla Mierzwiaków i Giefergów.
Szantaż emocjonalny? Tego jeszcze w tym temacie nie grali Smile

Ile przelałeś?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,832
Reputacja: 84

30-08-2021, 11:03
Jaki szantaż? To tylko informacja. Nikt Cię do niczego nie zmusza.
A dlaczego nie odniosłeś się do informacji odnośnie medykamentu do zwalczania skutków ubocznych po szprycy?

Offline Mierzwiak
Posting Freak

30-08-2021, 11:32
Cytat:A dlaczego nie odniosłeś się do informacji odnośnie medykamentu do zwalczania skutków ubocznych po szprycy?
Dlatego że napisałeś osobnego posta na ten temat w trakcie gdy ja odpowiadałem jeszcze na poprzedniego?
Poza tym do czego tu się odnosić? Zakładam że przeczytałeś co tam jest napisane i potrafisz właściwie zinterpretować zawarte tam informacje, a co za tym idzie wiedzieć, że są zgodne z tym co sam wczoraj pisałeś na temat reakcji organizmu na szczepionkę. Skoro jest lek na te możliwe, groźne powikłania wynikające z rzadkich odpowiedzi immunologicznych, to chyba dobrze? A może nie? Jak uda się uniknąć podobnych przypadków jak tragedia tej kobiety powyżej nie będziesz mógł kontynuować swojej histerii i, przy okazji, przypisywać mi o Giefergowi swoich urojeń na temat tego co o tym myślimy. Pozwól że sam zdecyduję jaki mam stosunek do takich przypadków.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

30-08-2021, 12:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 12:55 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(30-08-2021, 10:01)MiMiK napisał(a):  
Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):To nie ja manipuluje danymi,  a zwracam uwagę na liczby, które gdzie indziej są manipulowane, bądź których nikt dostrzega.
Japonia doliczyła się  16 tys zgonów z powodu Covida, a praktycznie zaczęła masowo szczepić społeczeństwo dopiero 4 miesiące temu.
100) zgonów oficjalnie powiązanych z przyjęciem szczepionki, Polska - zero?
Na pewno 0? Ja doliczyłem się na raporcie dotyczących NOP-ów 76 zgonów na 14 418 NOP-ów zgłoszonych
dla przypomnienia
https://www.pzh.gov.pl/wp-content/uploads/2021/08/Raport-NOP-do-15.08.2021.pdf

[Obrazek: ME35MKH_o.png]

Widzisz.
Patrzę w tabelkę i nie widzę zgonów. Widzę za to liczbę ciezkich NOP-ów. Uznaję, że to jest moja wina (że nie zajrzalem głebiej), a nie sporządzającego to zestawienie danych, pomimo iż IMHO  wygląda ono tak jakby było celowo spreparowana, aby sprawić trudność w odczytaniu z niej danych, zachowując przy tym pozory  czytelności. Np nie widzę tutaj w ujęciu globalnym ilości zgonów, których sam doliczyłem się jedynie 30. A liczyłem dwukrotnie. Skoro jednak mówisz, że jest ich tam  76, to uznam, że masz racje, aby zaoszczędzić sobie wstydu i uniknąć kolejnych, niepotrzebnych punktów zaczepnych ,  oddalajaących  dyskusję od sedna sprawy.
Dane "covidowe" są fałszowane w mniejszym lub większym stopniu, praktycznie wszędzie, zaś wymiana informacji w tym zakresie w mediach społecznościowych czy forach dyskusyjnych, sktuecznie likwidowana, badź zaburzana przez burdy i dygresyjne posty ( jak tutaj). Trudno jest ocenić sytuację, kiedy dane są nierzetelne, badź fałszowane. Kiedy jedynym zródłem wiedzy jest reżimowa propaganda, kiedy fachowcom odbiera się głos, a zwolennicy jedynie słuszna narracji bezustannie, z neofickim entuzjazmem  atakują krytycznie myślących,   czy generalnie idee swobodnej wymiany myśli.
Powód dla którego napisałem powyższe posty, jak ich  kontekst jest jasny. Jest dla mnie oczywistym, to że sposób sporzadzania i prezentacji statystyk  ( nie tylko w Polsce) ma slużyć ogłupieniu ludzi. Zobacz sam co zaprezentowałeś. Zarówno w pierwszej, zbiorczej  tabelce,  jak też i w też w preliminarzu nie ma słowa o ilości zgonów. Teraz  patrząc na te prezentację, taka niegramotna osoba jak ja, pobieżnie rzuci okiem i  uzna, że ryzyko śmierci, po zaszczepieniu, której obok trwałego kalectwa obawiaja się wszyscy,  nie istnieje. Przynajmniej na przykładzie zaszczepionych w Polsce. Inaczej będzie ze spryciarzami pokroju Mierzwiaka, którzy lizneli troche matmy w szkole i choć  utożsamiaja sobie ją z prostymi ilorazami, potrafia sobie wydzielić pare miejsc po przecinku.
Ja jednak piszę do osób, które potrafią również zauważyć to, iż podane liczby są nie tylko mało prawdopodobne ( 14 tys wszystki odczynów na dziesiątki milionów?!! Doskonała większość z nas po szczepionkach,  odczuwa łagodne objawy w postaci gorączki, obrzęku, bólu, wysypki, tymczasem raport mówi o 10 tys łagodnych odczynów),  ale również to, że liczby te są niewspółmiernie inne niż w przypadku innych krajów.
Ten raport krzyczy od pierwszej strony, że jest farsą i nie sądze, aby warto było się na niego powoływac, czy opierać. Jeżeli jednak taka jest kogoś wola, to proszę skonfrontować go z danymi z Japonii,  które podrzuciłem. Nasz doskonały statystyk,  Mierzwiak,  zarzucił mi manipulację, nie zauważając przy tym, że Polska ma 2.5x większą od Japonii śmiertelność liczoną jako stosunek ofiar Covidu wobec,  osób zarażonych, Jednocześnie ma rząd wielkości mniejszą liczbę powikłań smiertelnych na skutek szczepienia.
Nie chcę sie spierać z nikim o duperele, ani o fundamenty rozumowania i wnioskowania.  Żyjemy obecnie w dziwnych czasach, kiedy to "foliarze i płaskoziemcy" przejawiają więcej oznak krytycznego myślenia, niż Ci rzekomo racjonalnie myślący, którzy to okopali się w bastionach swoich wierzeń, walcząc z każdym, kto prezentuje idea czy fakt ( !!!) mogący zakwestionować  ich poglądy,  zapominając  przy tym, że kanonem wyznawanym przez racjonalistów, nie jest  fundamentalna ślepa wiara, ale logika i doświadczenie, ciągła konfrontacja aktualnej wiedzy z nowymi faktami. To motor rozwoju naszej i każdej innej zawansowanej cywilizacji.  Moze warto rozważyć przyjęcie faktów czy idei,  dla swojego własnego dobra i możliwości kreacji własnych poglądów, nie odrzucając ich tylko dla tego, że napisane są w niepopularnej gazecie, albo nieładnym kolorem.

edit:
(30-08-2021, 10:41)fire_caves napisał(a):  
(30-08-2021, 09:55)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  Nic nie stoi na przeszkodzie abyś zrobił sam krótki research na ten temat
Taka notka na uboczu - czy możemy proszę unikać nazywania grzebania po google "researchem"? O ile się nie mylę, żaden z nas nie ma przygotowania naukowego ani do weryfikacji liczb, ani pojęć, ani prezentowania wiarygodnych ich interpretacji. Research robią naukowcy po długoletnich studiach i doktoratach. My tu sobie przy kawusi liczby przeklejamy.
[/quote]
Wiesz co wygooglować możesz rożne mądre naukowe opracowania, zwłaszcza jesli wiesz gdzie je można znaleźć. Osobiście lubie to robić, zarówno w zakresie dziedzin na których sie znam jak i tych, na których się nie znam. Jednak sens mojej wypowiedzi był ścisły i znaczył mniej-wiecej  tyle, ze jeżeli mój adwersarz chce dokładnie wiedzieć jakie kryteria oceny okoliczności zaistnienia naliczonych zgonów, skojarzonych z przyjęciem szczepionek przyjęly instytutcje sporzadzające te konkretne statystyki, najlepiej bedzie jesli pofatyguje sie sam. Nie chce być nieuprzejmy, czy odmawiać szacunku moim rozmówcom, ale nie mam czasu aby go marnować. Jeżeli ktoś jest naprawdę cieakaw to sobie znajdzie. Niestety w wiekszosci obecnych przypadków   zauważam brak  zainteresowania, nawet jesłi wykładam "kawe na ławe", a pytania zwykle są  zwyczajowo czysto prowokacyjne i nie stoi za nimi prawdziwae checi dyskusji, czy znalezienia prawdy.
BTW Mylisz się. Zresztą powinieneś przyjąć, że są tu ludzie po długol;etnich studiach, badź trudniący się researchem zaowodowo. Oczywiście zrozumiałem konstrukcję i intencję Twojej wypowiedzi, ale jak chcesz sobie ze mną pożartować, to może w innych okolicznościach i w innym temacie.

Offline piti198
Posting Freak

30-08-2021, 12:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 12:29 przez piti198.)
Mierzwiak napisał(a):Skoro jest lek na te możliwe, groźne powikłania wynikające z rzadkich odpowiedzi immunologicznych, to chyba dobrze?
Dobrze. Ale źle, że dalej idą w zaparte i usiłują wmawiać, że szczepionki są nieszkodliwe. Bo jaki to jest dobry biznes, najpierw wywołać te skutki uboczne, a potem wynaleźć lek i je zwalczać. A potem wyprodukować następną szprycę i kolejny lek i tak w koło Macieju. I żadna firma nie musi za te skutki uboczne czy śmierć zaszprycowanego odpowiadać prawnie.
Mierzwiak napisał(a):Jak uda się uniknąć podobnych przypadków jak tragedia tej kobiety powyżej nie będziesz mógł kontynuować swojej histerii i, przy okazji, przypisywać mi o Giefergowi swoich urojeń na temat tego co o tym myślimy. Pozwól że sam zdecyduję jaki mam stosunek do takich przypadków.
Co to jest "Gieferg swoich urojeń"? To jakaś nowa jednostka chorobowa? Big Grin

Offline Mierzwiak
Posting Freak

30-08-2021, 12:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 12:51 przez Mierzwiak.)
Nie_zbieram_ale_lubie dateline=' napisał(a):  1630321932"Nasz doskonały statystyk, Mierzwiak, zarzucił mi manipulację, nie zauważając przy tym, że Polska ma 2.5x większą od Japonii śmiertelność liczoną jako stosunek ofiar Covidu wobec, osób zarażonych, Jednocześnie ma rząd wielkości mniejszą liczbę powikłań smiertelnych na skutek szczepienia.
Dlaczego miałbym porównywać dane z Japonii do Polski, skoro post na który odpisywałem dotyczył wyłącznie Japonii i do tego też się odnosiłem? To kolejna prowokacja czy podobnie jak piti nie ogarniasz już o czym są twoje własne posty?

(30-08-2021, 08:22)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że lepsze byly Wasze dyskusje o wódzi?
Wrócmy do NOP-ów.
Agencje informacyjne donoszą, że w Japonii zmarły 2 osoby po podaniu szczepionek Moderny z feralnej serii.
Na tym etapie nie jest i zapewne nigdy nie będzie wiadome, czy zgony te były bezpośrednim wynikiem podania szczepionek, tak jak nie ustalono tego w przypadku ponad tysiąca zgonów zaszczepionych dotychczas ( 991 Pfizer, 10 Moderna, stan na 8 sierpnia 2021, za Reuters https://www.pharmaceutical-technology.com/news/company-news/pfizer-latin-american-vaccine/).
Polecam wszystkim spryciarzom, chcącym wskazać, że jest to niski odsetek wobec ilości administrowanych szczepionek, porównac tę liczbe do ilości zgonów, które przypisuje się Covidovi - 16 tysiecy.
https://news.google.com/covid19/map?hl=en-IE&mid=%2Fm%2F03_3d&gl=IE&ceid=IE%3Aen

Przy okazji, takie wspominkowe newsy odnośnie pharmaceutycznych zbawicieli.
https://www.pharmaceutical-technology.com/news/company-news/pfizer-latin-american-vaccine/
https://www.fdanews.com/articles/201515-pfizer-requiring-some-latin-american-nations-to-put-up-assets-in-exchange-for-vaccine-deals-report-says?v=preview
Oczywiście jeśli powyżej znajduje się choćby słowo o Polsce a ja je przegapiłem, a co za tym idzie odpisywałem nie na temat, to będę bardzo wdzięczny za wskazanie mi go. Z góry dziękuję.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline MiMiK
Użytkownik
Liczba postów: 163
Reputacja: 3

30-08-2021, 12:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 13:00 przez MiMiK.)
Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):Widzisz. Patrze w tabelke i nie widze zgonów. Widzę za to liczbę ciezkich NOP-ów. Uznaję, że to nie jest wina sporządzającego zestawienie danych, pomimo iż IMHO  wygląda ono tak jakby było celowo spreparowana, aby sprawić trudność w odczytaniu z niej danych, zachowując przy tym pozory  czytelności. Np nie widzę tutaj w ujęciu globalnym ilości zgonów, których sam doliczyłem się jedynie 30. A liczyłem dwukrotnie. Skoro jednak mówisz, że jest ich tam  76, to uznam, że masz racje, aby zaoszczędzić sobie wstydu i uniknąć kolejnych, niepotrzebnych punktów zaczepnych ,  oddalajaących  dyskusję od sedna sprawy.
Dane na temat są fałszowane w mniejszym lub większym stopniu, praktycznie wszeędzie, zaś wymiana informacji w mediach społecznościowych, przez osoby zainteresowane sktuecznie liwidowana, badź zaburzana przez burdy i dygresyjne posty ( jak tutaj). Trudno jest ocenić sytuację, kiedy dane są nierzetelne, badź fałszowane. Kiedy jedynym zródłem wiedzy jest reżimowa propaganda, kiedy fachowcom odbiera się głos, a zwolennicy jedynie słuszna narracji bezustannie, z neofickim entuzjazmem  atakują krytycznie myślących,   czy generalnie idee swobodnej wymiany myśli.
Powód dla którego napisałem powyższe jak ich  kontekst jest oczywisty. Jest dla mnie oczywistym, to że sposób sporzadzania i prezentacji statystyk  ( nie tylko w Polsce) ma slużyć ogłupieniu ludzi. Zobacz sam co zaprezentowałeś. Zarówno w pierwszej, zbiorczej  tabelce,  jak też i w też w preliminarzu nie ma słowa o ilości zgonów. Teraz  patrząc na te prezentację, taka niegramotna osoba jak ja, pobierznie rzuci okiemi  uzna, że ryzyko śmierci, po zaszczepieniu, której obok trwałego kalectwa obawiaja się wszyscy,  nie istnieje. Przynajmniej na przykładzie zaszczepionych w Polsce. Inaczej będzie ze spryciarzami pokroju Mierzwiaka, którzy lizneli troche matmy w szkole i choć  utożsamiaja sobie ją z prostymi ilorazami, potrafia sobie wydzielić pare miejsc po przecinku.
Ja jednak piszę do osób, które potrafią również zauważyć to, iż podane liczby są nie tylko mało prawdopodobne ( 14 tys wszystki odczynów na dziesiątki milionów?!! Doskonała większość z nas po szczepionkach,  odczuwa łagodne objawy w postaci gorączki, obrzęku, bólu, wysypki, tymczasem raport mówi o 10 tys łagodnych odczynów),  ale również to, że liczby te są niewspółmiernie inne niż w przypadku innych krajów.
Ten raport krzyczy od pierwszej strony, że jest farsą i nie sądze, aby warto było się na niego powoływac, czy opierać. Jeżeli jednak taka jest kogoś wola, to proszę skonfrontować go z danymi z Japonii,  które podrzuciłem. Nasz doskonały statystyk,  Mierzwiak,  zarzucił mi manipulację, nie zauważając przy tym, że Polska ma 2.5x większą od Japonii śmiertelność liczoną jako stosunek ofiar Covidu wobec,  osób zarażonych, Jednocześnie ma rząd wielkości mniejszą liczbę powikłań smiertelnych na skutek szczepienia.
Nie chcę sie spierać z nikim o duperele, ani o fundamenty rozumowania i wnioskowania.  Żyjemy obecnie w dziwnych czasach, kiedy to "foliarze i płaskoziemcy" przejawiają więcej oznak krytycznego myślenia, niż Ci rzekomo racjonalnie myślący, którzy to okopali się w bastionach swoich wierzeń, walcząc z każdym, kto prezentuje idea czy fakt ( !!!) mogący zakwestionować  ich poglądy,  zapominając  przy tym, że kanonem wyznawanym przez racjonalistów, nie jest  fundamentalna ślepa wiara, ale logika i doświadczenie, ciągła konfrontacja aktualnej wiedzy z nowymi faktami. To motor rozwoju naszej i każdej innej zawansowanej cywilizacji.  Moze warto rozważyć przyjęcie faktów czy idei,  dla swojego własnego dobra i możliwości kreacji własnych poglądów, nie odrzucając ich tylko dla tego, że napisane są w niepopularnej gazecie, albo nieładnym kolorem.
Przejrzałeś raport który ci podałem? Najwyraźniej nie.
Proszę strona 2 tego raportu które są sporządzane od kwietni/maja i są ogólnodostępne na stronie https://www.pzh.gov.pl/serwisy-tematyczne/niepozadane-odczyny-poszczepienne-covid-19/
[Obrazek: 3FETOh6y_t.png]
Kolejne strony raportu, też mówią o zgonach po szczepieniu także mówienie o 0 przypadkach zgonów
Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):To nie ja manipuluje danymi,  a zwracam uwagę na liczby, które gdzie indziej są manipulowane, bądź których nikt dostrzega.
Japonia doliczyła się  16 tys zgonów z powodu Covida, a praktycznie zaczęła masowo szczepić społeczeństwo dopiero 4 miesiące temu.
100) zgonów oficjalnie powiązanych z przyjęciem szczepionki, Polska - zero?
w Polsce po szczepieniu można "wsadzić" między bajki (było ich 76 na 15 sierpnia).
Co do statystyk to mam nadzieje że wiesz że twoje przytoczone statystyki z google na które się powołujesz a które ośmieszasz pochodzą właśnie z takich oficjalnych statystyk z każdych państw nie tylko z Polski?! Wiesz również o tym że Japończycy są sumienni i tam każdy NOP musi zostać zgłoszony przez lekarza a mają tych NOP-ów tylko 0,0007% według oficjalnych statystyk na milion szczepień (w tym masz lekkie, średnie i zgony),w Polsce masz ich już 0,05% na wszystkich zaszczepionych.

Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

30-08-2021, 13:05
(30-08-2021, 12:26)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  BTW Mylisz się. Zresztą powinieneś przyjąć, że są tu ludzie po długol;etnich studiach, badź trudniący się researchem zaowodowo.
No to nieźle się maskują. Bo ja tutaj uczciwości naukowej niestety mało widzę. Serio uważasz, że najaktywniejsi tutaj dyskutanci mają wystarczające zrozumienie wszystkich aspektów związanych z epidemią, by wypowiadać się kategorycznie, tak by ich wypowiedź nosiła status czegoś więcej niż opinii mniej lub bardziej wyciągniętej skąd-sam-wiesz? Zaryzykuję stwierdzenie, że przy obecnym poziomie wiedzy ludzkiej żaden UCZCIWY naukowiec nie będzie się wypowiadał na każdy temat. Sama znajomość metodyki badań naukowych nie wystarcza. Ta dyskusja nie różni się niczym od rozmów między wujkiem Józkiem a stryjkiem Mietkiem przy stereotypowym niedzielnym stole (poza dostępnością do internetowych zasobów statystyk, ale z tego nadal nic nie wynika).

Offline piti198
Posting Freak

30-08-2021, 13:07
Propaganda w służbie narodu:
https://www.gov.pl/web/edukacja-i-nauka/szczepienia-uczniow-od-12-roku-zycia--materialy-informacyjne

Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

30-08-2021, 13:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 14:04 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(30-08-2021, 12:49)MiMiK napisał(a):  
Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):Widzisz. Patrze w tabelke i nie widze zgonów. Widzę za to liczbę ciezkich NOP-ów. Uznaję, że to nie jest wina sporządzającego zestawienie danych, pomimo iż IMHO wygląda ono tak jakby było celowo spreparowana, aby sprawić trudność w odczytaniu z niej danych, zachowując przy tym pozory czytelności. Np nie widzę tutaj w ujęciu globalnym ilości zgonów, których sam doliczyłem się jedynie 30. A liczyłem dwukrotnie. Skoro jednak mówisz, że jest ich tam 76, to uznam, że masz racje, aby zaoszczędzić sobie wstydu i uniknąć kolejnych, niepotrzebnych punktów zaczepnych , oddalajaących dyskusję od sedna sprawy.
Dane na temat są fałszowane w mniejszym lub większym stopniu, praktycznie wszeędzie, zaś wymiana informacji w mediach społecznościowych, przez osoby zainteresowane sktuecznie liwidowana, badź zaburzana przez burdy i dygresyjne posty ( jak tutaj). Trudno jest ocenić sytuację, kiedy dane są nierzetelne, badź fałszowane. Kiedy jedynym zródłem wiedzy jest reżimowa propaganda, kiedy fachowcom odbiera się głos, a zwolennicy jedynie słuszna narracji bezustannie, z neofickim entuzjazmem atakują krytycznie myślących, czy generalnie idee swobodnej wymiany myśli.
Powód dla którego napisałem powyższe jak ich kontekst jest oczywisty. Jest dla mnie oczywistym, to że sposób sporzadzania i prezentacji statystyk ( nie tylko w Polsce) ma slużyć ogłupieniu ludzi. Zobacz sam co zaprezentowałeś. Zarówno w pierwszej, zbiorczej tabelce, jak też i w też w preliminarzu nie ma słowa o ilości zgonów. Teraz patrząc na te prezentację, taka niegramotna osoba jak ja, pobierznie rzuci okiemi uzna, że ryzyko śmierci, po zaszczepieniu, której obok trwałego kalectwa obawiaja się wszyscy, nie istnieje. Przynajmniej na przykładzie zaszczepionych w Polsce. Inaczej będzie ze spryciarzami pokroju Mierzwiaka, którzy lizneli troche matmy w szkole i choć utożsamiaja sobie ją z prostymi ilorazami, potrafia sobie wydzielić pare miejsc po przecinku.
Ja jednak piszę do osób, które potrafią również zauważyć to, iż podane liczby są nie tylko mało prawdopodobne ( 14 tys wszystki odczynów na dziesiątki milionów?!! Doskonała większość z nas po szczepionkach, odczuwa łagodne objawy w postaci gorączki, obrzęku, bólu, wysypki, tymczasem raport mówi o 10 tys łagodnych odczynów), ale również to, że liczby te są niewspółmiernie inne niż w przypadku innych krajów.
Ten raport krzyczy od pierwszej strony, że jest farsą i nie sądze, aby warto było się na niego powoływac, czy opierać. Jeżeli jednak taka jest kogoś wola, to proszę skonfrontować go z danymi z Japonii, które podrzuciłem. Nasz doskonały statystyk, Mierzwiak, zarzucił mi manipulację, nie zauważając przy tym, że Polska ma 2.5x większą od Japonii śmiertelność liczoną jako stosunek ofiar Covidu wobec, osób zarażonych, Jednocześnie ma rząd wielkości mniejszą liczbę powikłań smiertelnych na skutek szczepienia.
Nie chcę sie spierać z nikim o duperele, ani o fundamenty rozumowania i wnioskowania. Żyjemy obecnie w dziwnych czasach, kiedy to "foliarze i płaskoziemcy" przejawiają więcej oznak krytycznego myślenia, niż Ci rzekomo racjonalnie myślący, którzy to okopali się w bastionach swoich wierzeń, walcząc z każdym, kto prezentuje idea czy fakt ( !!!) mogący zakwestionować ich poglądy, zapominając przy tym, że kanonem wyznawanym przez racjonalistów, nie jest fundamentalna ślepa wiara, ale logika i doświadczenie, ciągła konfrontacja aktualnej wiedzy z nowymi faktami. To motor rozwoju naszej i każdej innej zawansowanej cywilizacji. Moze warto rozważyć przyjęcie faktów czy idei, dla swojego własnego dobra i możliwości kreacji własnych poglądów, nie odrzucając ich tylko dla tego, że napisane są w niepopularnej gazecie, albo nieładnym kolorem.
Przejrzałeś raport który ci podałem? Najwyraźniej nie.
Proszę strona 2 tego raportu które są sporządzane od kwietni/maja i są ogólnodostępne na stronie https://www.pzh.gov.pl/serwisy-tematyczne/niepozadane-odczyny-poszczepienne-covid-19/
[Obrazek: 3FETOh6y_t.png]
Kolejne strony raportu, też mówią o zgonach po szczepieniu także mówienie o 0 przypadkach zgonów w Polsce po szczepieniu można "wsadzić" między bajki.
Co do statystyk to mam nadzieje że wiesz że twoje przytoczone statystyki z google na które się powołujesz a które ośmieszasz pochodzą właśnie z takich oficjalnych statystyk z każdych państw nie tylko z Polski?! Wiesz również o tym że Japończycy są sumienni i tam każdy NOP musi zostać zgłoszony przez lekarza a mają tych NOP-ów tylko 0,0007% według oficjalnych statystyk na milion szczepień (w tym masz lekkie, średnie i zgony).

Jeżeli uważasz, że się ośmieszam, dlatego, że podaje jako referencyjne zródlo danych "statystyki z google", którymi posługują się i dotyczczas posługiwali się moi adwersarze, albo to, że nie zrozumiałeś ironii mojej wypowiedzi, to chyba nie ma sensu abyśmy kontynuowali wymianę zdań.
FYI Napisałem ZERO, bo w poście który napisałeś, co już wytłumaczyłem, stoi zero, Ani w zbiorczej tabelce, ani w opisie nie ma słowa o ilości zgonów. Trzeba zajrzeć głębiej aby dotrzeć do tej kluczowej informacji,. Liczba ta nawet nie jest podana globalnie, ale należy ją wyliczyć samodzielnie, przeglądając i sumując kolejne sekcje poświęcone poszczególnym szczepionkom,
Napisałem wyrażnie, że przejrzałem i policzyłem ilość zgonów, W ziązku z tym nie wiem jak mam rozumieć prezentowane przez Ciebie screen shot. Udowadnia on tylko, ze nie zrozumiałes co napisałem i że najprawdopodobniej błędnie policzyłeś ilość zgonów, powtórnie sumując zgony, wyszczególnione w róznych sekcjach raportu.
Nie odniosłeś się do problemu niskiego odsetkas NOP-ów łagodnych, do których zaliczają się popularne objawy, takie jak podwyzszona gorączka, obrzęk, bóle mieśniowe, czy głowy, wysypka, biegunka etc, ani do dysproporcji w odsetku ilości zgonów poszczepiennych pomiedzy Polska a Japonia.. W zamian za to oferujesz połajankę.
Jeżeli chcesz dyskutowac ze mną, musisz przynieść do stołu argumenty, zamiast emocji.
FYI Mam do czynienia z pedantyczną dokladnościa Japończyków od bardzo długioego czasu, dlatego też zerkam w ich dane, z nadzieją, że w świetle nierzetelnych praktyk zbierania i prezentowania covidowych danych, ma to jakiś sens.

(30-08-2021, 13:05)fire_caves napisał(a):  
(30-08-2021, 12:26)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  BTW Mylisz się. Zresztą powinieneś przyjąć, że są tu ludzie po długol;etnich studiach, badź trudniący się researchem zaowodowo.
No to nieźle się maskują. Bo ja tutaj uczciwości naukowej niestety mało widzę. Serio uważasz, że najaktywniejsi tutaj dyskutanci mają wystarczające zrozumienie wszystkich aspektów związanych z epidemią, by wypowiadać się kategorycznie, tak by ich wypowiedź nosiła status czegoś więcej niż opinii mniej lub bardziej wyciągniętej skąd-sam-wiesz? Zaryzykuję stwierdzenie, że przy obecnym poziomie wiedzy ludzkiej żaden UCZCIWY naukowiec nie będzie się wypowiadał na każdy temat. Sama znajomość metodyki badań naukowych nie wystarcza. Ta dyskusja nie różni się niczym od rozmów między wujkiem Józkiem a stryjkiem Mietkiem przy stereotypowym niedzielnym stole (poza dostępnością do internetowych zasobów statystyk, ale z tego nadal nic nie wynika).

OK. postaram się trafić w Twoją konwencje i oczekiwania.
Uważam, ze gówno rozumieją z tego, co się tak naprawdę wokół dzieje. Co nie znaczy, że są idiotami, o których można zapomnieć.
Odnoszę również wrażenie, że Ty wydajesz się nie rozumieć, że temat epidemii nie jest w centrum mojego zainteresowania, a więc nie jest w nim też dyskusja na ten temat.
To nie jest gra o przyszłość życia 1% populacji, ale całej reszty. Nie trzeba być naukowcem, żeby to zrozumieć, czy po długoletnich studiach, żeby to dostrzec.
Kazdy Józek i Mietek ​jest potrzebny. Niech gadaja ile tylko mogą. W tym jedyna nadzieja.

Strony (70): « Wstecz 1 ... 54 55 56 57 58 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku