Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Koronawirus

Strony (70): « Wstecz 1 ... 55 56 57 58 59 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 
Opcje tematu
Koronawirus
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

30-08-2021, 13:37
(30-08-2021, 09:17)fire_caves napisał(a):  
(30-08-2021, 09:12)Wolfman napisał(a):  Ok, a minister śmierci jakie ma wykształcenie i powierzyles mu swój los?
A "minister śmierci" był w jaki sposób zaangażowany w produkcję szczepionek?
Czy autor książki, na które wykształcenie zwróciłeś uwagę, nie może się uczyć i pisać książkę na zupełnie inny temat, aniżeli wcześniej studiował? Czy jego książka i wiedza w niej, którą możesz przyjąć z nieprzymuszonej woli cię zabije?
O ile wiem lockdown od ministra śmierci to robią.

Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,619
Reputacja: 117

30-08-2021, 13:41
(30-08-2021, 13:37)Wolfman napisał(a):  Czy autor książki, na które wykształcenie zwróciłeś uwagę, nie może się uczyć i pisać książkę na zupełnie inny temat, aniżeli wcześniej studiował?
Może. Niestety startował z poziomu nauczyciela WFu więc jego wiarygodność jest taka jak każdej osoby w tym wątku. To że napisał i wydał książkę (tylko 65 zł, kup ją!!) jako... bo ja wiem - ekspert? guru? nie czyni zeń osoby godnej wysłuchania. Dyplom naukowy już tak.

* Nb. po cenie wnioskuję, że wydał ją własnym sumptem Smile

Offline MiMiK
Użytkownik
Liczba postów: 163
Reputacja: 3

30-08-2021, 13:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 13:58 przez MiMiK.)
Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):Jeżeli uważasz, że się ośmieszam, dlatego, że podaje jako referencyjne zródlo danych "statystyki z google", którymi posługują się i dotyczczas posługiwali się moi adwersarze, albo to, że nie zrozumiałeś ironii mojej wypowiedzi, to chyba nie ma sensu abyśmy kontynuowali wymianę zdań.
FYI Napisałem ZERO, bo w poście który napisałeś, co już wytłumaczyłem, stoi zero, Ani w zbiorczej tabelce, ani w opisie nie ma słowa o ilości zgonów. Trzeba zajrzeć głębiej aby dotrzeć do tej kluczowej informacji,. Liczba ta nawet nie jest podana globalnie, ale należy ją wyliczyć samodzielnie, przeglądając i sumując kolejne sekcje poświęcone poszczególnym szczepionkom,
Napisałem wyrażnie, że przejrzałem i policzyłem ilość zgonów, W ziązku z tym nie wiem jak mam rozumieć prezentowane przez Ciebie screen shot. Udowadnia on tylko, ze nie zrozumiałes co napisałem i że najprawdopodobniej błędnie policzyłeś ilość zgonów, powtórnie sumując zgony, wyszczególnione w róznych sekcjach raportu.
Nie odniosłeś się do problemu niskiego odsetkas NOP-ów łagodnych, do których zaliczają się popularne objawy, takie jak podwyzszona gorączka, obrzęk, bóle mieśniowe, czy głowy, wysypka, biegunka etc, ani do dysproporcji w odsetku ilości zgonów poszczepiennych pomiedzy Polska a Japonia.. W zamian za to oferujesz połajankę.
Jeżeli chcesz dyskutowac ze mną, musisz przynieść do stołu argumenty, zamiast emocji.
FYI Mam do czynienia z pedantyczną dokladnościa Japończyków od bardzo długioego czasu, dlatego też zerkam w ich dane, z nadzieją, że w świetle nierzetelnych praktyk zbierania i prezentowania covidowych danych, ma to jakiś sens.
A czy w raporcie gdziekolwiek masz napisane 0 zgonów? Nie napisałeś?
Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):To nie ja manipuluje danymi,  a zwracam uwagę na liczby, które gdzie indziej są manipulowane, bądź których nikt dostrzega.
Japonia doliczyła się  16 tys zgonów z powodu Covida, a praktycznie zaczęła masowo szczepić społeczeństwo dopiero 4 miesiące temu.
100) zgonów oficjalnie powiązanych z przyjęciem szczepionki, Polska - zero?
Nie napisałeś jasno i klarownie że Polska nigdzie nie wskazała że było 0 zgonów po szczepionce? Ja też ci "ironicznie" zwróciłem uwagę iż nie jest 0 tylko do 15 sierpnia jest tego już 76 zgonów podałem ci też raport i stronę na której te raporty się ukazują. Ba nawet Ci przedstawiłem pierwszą stronę gdzie masz ile NOP-ów było łagodnych ciężkich i jaki masz % NOP-ów do szczepień wszystko masz jak na tacy.

Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

30-08-2021, 14:30
(30-08-2021, 12:46)Mierzwiak napisał(a):  Dlaczego miałbym w jakikolwiek porównywać Japonię do Polski, skoro post na który odpisywałem dotyczył wyłącznie Japonii i do tego też się odnosiłem? To kolejna prowokacja czy podobnie jak piti nie ogarniasz już o czym są twoje własne posty?

Na a jaki chciałbyś sobie wybrać lepszy kraj jako referencyjny z punktu widzenia dyskusji na polskim forum, będąc polakiem, żyjącym w Polsce?

Cytat:Oczywiście jeśli powyżej znajduje się choćby słowo o Polsce a ja je przegapiłem, a co za tym idzie odpisywałem nie na temat, to będę bardzo wdzięczny za wskazanie mi go. Z góry dziękuję.
Dobrze się czujesz? Głowa Cie nie boli?, Może warto zrobić sobie test antygenowy? Może jesteś cichym nosicielem?
Wiesz jak to jest.. Przed szczepieniem, to miałbyś Covida co najwyjżej w nosie, oskrzelach albo w plucach. A po szczepionce, to teraz reakcja w każdej żyłce. W nodze, w dupie, Może zakrzepy Ci się robią w mózgu i przestałeś kontaktować. Czy może zdecydowałeś się "nie rozumieć" jak ten pacjent przed Tobą, któremu podwójne tłumaczenie nie wystarczyło.
Napewno chcesz być w tej grupie?

Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

30-08-2021, 14:39
Nie_zbieram… napisał:
Japonia doliczyła się 16 tys zgonów z powodu Covida, a praktycznie zaczęła masowo szczepić społeczeństwo dopiero 4 miesiące temu.
100) zgonów oficjalnie powiązanych z przyjęciem szczepionki, Polska - zero?

Daras napisal:
Cytat:
Polityka Zdrowotna zapytała Ministerstwo Zdrowia ile z podanych NOP-ów skończyło się zgonem pacjenta? W odpowiedzi resort zdrowia odesłał nas do listy ponad 11 tys. NOP-ów, z podziałem na powiaty, płeć i opis NOP-u. Wśród opisów NOP, dominują zaczerwienienia skóry, duszności, ból ręki, uścisk w gardle. Pojawia się także autoimmunologiczne zapalenie wątroby, utrata przytomności.
Raport zawiera informację też o ok. 100 przypadków zgonów. W większości spraw wskazane jest jednoznacznie, że przyczyną zgonu była szczepionka. W niektórych jednak przypadkach, autorzy raportu wskazują, że śmierć pacjenta nie musiała nastąpić bezpośrednio po przyjęciu preparatu przeciwko COVID-19. 

https://www.politykazdrowotna.com/74037,ile-jest-zgonow-z-powodu-nop-ow-po-szczepionce-przeciwko-covid-19

Zamieściłem to na stronie 51, gdzie też zajrzałeś. Rozumiem, że kolega włączył funkcję ignorowania postów Darasa? Wink

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

30-08-2021, 15:25
Daras.
Czytam czasem. Czytam
Za to Ty chba nie czytasz.
Tłumaczyłem już to dzisiaj 2 razy.
Pod Twoim postem, inny uczestnik forum wkleił cos takiego.
[Obrazek: covidscr.png]

Na pierwszy rzut oka zgonów brak. Ot propaganda sukcesu.
Trzeba wyjsc głęboko w pdfa zeby znależć i zsumować. Bo tak ważnej informacji o illości smiałków, ktorzy przypłacili szczepienie życiem zabrakło.
Informacji, nie zgonów.
No to się wywnętrzam. Tuz pod wspomnianym postem. Ale jakoś wtedy nikt nie zareagował.
Dopiero po dzisiejszej powtórce, ktos zauważył.
KPW?

Offline Daras
Posting Freak

30-08-2021, 15:50
Zgoda, wrzucona na forum tabelka nie ukazała najważniejszego. Dlatego grzecznie przypomniałem, że to właśnie ja jako pierwszy na forum (?) napisałem o poszczepiennych zgonach w Polsce.* Jeszcze raz: Dlaczego o tym nie trąbią w telewizjach? Oczywiście postawiłem pytanie retoryczne. Wkurza mnie, że „izolują” społeczeństwa od informacji na temat skutków ubocznych. Trzeba się naszukać. To nie uczciwe! Chciałbym usłyszeć w punkcie szczepień, iż przyjęcie preparatu grozi zejściem, jednak ryzyko tegoż stanowi promil procenta (niemniej 100 zgonów robi na mnie wrażenie).

* Oczywiście nie proszę kolegów o punkty reputacyjne. Rolleyes Ich przyznanie nieco utrudniłem. Wink Przy okazji przypomniał mi się dowcip, który można jakoś powiązać z reputacją.

Przychodzi Kukiz do restauracji.
- Dzień dobry. Zarezerwowałem tu stolik.
- Pana godność?
- Nie mam.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

30-08-2021, 15:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2021, 15:56 przez Pablo0909.)
Zmarł lider i założyciel ruchu antyszczepionkowego w Texasie, Caleb Wallace. Zmarł na COVID-19. Także ten, spokojnie, powoli, może nie czwórkami, ale odejdą.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-lider-ruchu-antyszczepionkowego-w-teksasie-zmarl-na-covid-19/d2r303h,79cfc278

Offline Daras
Posting Freak

30-08-2021, 16:07
I to się nadaje do prasy, a nie tylko kelnerzy, kelnerzy…

Prędzej czy później wszyscy stąd wyjdziemy. Spokojnie, powoli, może nie czwórkami, ale jednak Nogami do przodu. Angel

No to telewizje będą miały o czym trąbić. Już widzę te kolejki przed punktami. Smile

Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

30-08-2021, 16:13
To podobnie jak ten -> https://portal.abczdrowie.pl/szef-klubu-antyszczepionkowcow-zmarl-z-powodu-covid-19-wczesniej-wysmiewal-ludzi-bo-poddaja-sie-eksperymentowi-medycznemu

(30-08-2021, 15:50)Daras napisał(a):  niemniej 100 zgonów robi na mnie wrażenie

100 zgonów na ok. 19 mln zaszczepionych robi na Tobie wrażenie. A co z tymi 75 243 zmarłymi z blisko 3 mln (tak wiem, jest ich w rzeczywistości więcej), u których potwierdzono covida w Polsce ? Nie wspominając o wcześniej zupełnie zdrowych osobach, które zmagają się teraz z powikłaniami po przebyciu koronki i latają po neurologach, kardiologach, itd. - ich w statystykach nigdzie nie widać, ale gwarantuję Ci, że są i stanowią nieporównywalnie większą liczbę od osób po ciężkich NOP.

Strony (70): « Wstecz 1 ... 55 56 57 58 59 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku