20-08-2021, 13:48
(20-08-2021, 13:00)Mefisto napisał(a):Mogę kupować tylko po co skoro tam też jest chemia? Mniej nie znaczy że jej tam nie ma. Usprawiedliwiasz Siebie za to że kupujesz chemie bo niby sprawdzony dostawca itd (bo jest jej trochę mniej) nie uważasz za kuriozum (nadal tą chemie przyjmujesz)? Co do Coli to kupuje bo lubię, ale wiem że to sama chemia, podobnie jak kupuje leki i wiem że to nie jest lek pochodzenia naturalnego tylko sama chemia. Co do wody z kranu a nie masz z chemią? Przecież chlorują ją? Także odnośnie chemii nie uważasz za nie trafiony aspekt który wygłosił piti czyli powinien w zamyśle mnie zniechęcić do szczepienia (cytując "niszcz organizm to chemią") a tak nie jest bo każdy co dzień robi dokładnie to samo. W mniej lub większym stopniu (wie lub nie wie o tym) ale dokładnie ten organizm niszczy. Pijesz "gorzołę" ? Pijesz a przecież szkodzi i niszczy wątrobe(20-08-2021, 11:42)MiMiK napisał(a): Piti każdy ma swój rozum i kalkuluje, ale twoje sugestie o chemii mnie rozczuliły. Idąc twoim tokiem myślenia nie pierzmy w proszku bo to chemia, nie pijmy coli bo to też chemia ba w ogólę lepiej nie chodźmy do sklepu tylko do lasu polujmy na zwierzynę i pijmy wodę ze strumyka a nie sorry ona też jest skażona chemią to co mam jeść i pić?.
LOL, to z colą to mistrzostwo samozaorania. Więc tak, zamiast coli możesz pić jebaną wodę nawet z kranu - zapewniam, że będzie z pożytkiem dla zdrowia. I tak, można se w sklepie tak produkty dobrać, że będzie w nich mniej chemii. Można też kupować w mniejszych sklepach, gdzie też tej chemii mniej, bo linia dostaw opiera się na innej mechanice i skupują nierzadko "prosto od krowy", a nie od koncernów.
.
Po co pijesz?! Lubię. Po co się szczepie? By nie chorować ciężko. Proste jak budowa "cepa".Co do innych teorii spiskowych (wynajętych ludziach??) to akurat widzę odwrotną tendencje, mianowicie nagonkę ludzi anty na tych którzy się zaszczepili. Nie są to jacyś "wynajęci" ludzie (anty) niestety tylko widzę tych samych ludzi którzy jeszcze nie było COVID a przeciwstawiali się szczepieniom na odrę, różyczkę itp. Najśmieszniejsze jest to że liderką (przynajmniej za taką się uważa) w Polsce antyszczepionkowców - pani Socha startowała do polityki z lis Kukiza w 2015 nie dostała się w 2017 zorganizowała marsz anty i teraz gdzie jest/był jakiś "głośny" zgon próbuje przykleić łatkę że to po szczepionce na COVID. To uważam za chore. Nie wiem nie komentuje, nie dorabiam scenariuszy wygodnych dla moich celów. Prawda jest taka że rząd nie robi (i nie zrobi) nic z ludźmi anty dla tego że są to jego wyborcy i wg sondaży duży procent poparcia dla PIS a wiadomo że z wyborcami się nie zadziera więc mamy swoje polskie "piekiełko".