Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD

Strony (24): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254
Reputacja: 37

26-07-2016, 22:23
Bardzo dobry update. Dużo pokrywa się z moimi zainteresowaniami Big Grin

Dziwaczności filmów Lyncha i Cronenberga nie da się porównać, bo to dwa różne typy dziwaczności Big Grin

Czy to wydanie "Muchy" różni się od tego, które ja mam czymś więcej niż okładką? Ja mam to - http://115.imagebam.com/download/uzU6B5m_Y3s0HjyLQwMd1w/48463/484628625/100_2460.JPG. Dodatki to zwiastun, wywiady i materiał z planu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

27-07-2016, 05:20
Posiadam to samo wydanie "Muchy" co kryst007. Jest ono pozbawione dodatków natomiast posiada polskiego lektora.
Szczegóły: http://filmozercy.com/filmoskop/edition/100434

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

27-07-2016, 09:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2016, 09:25 przez accept2.)
(26-07-2016, 22:23)kew97 napisał(a):  Bardzo dobry update. Dużo pokrywa się z moimi zainteresowaniami Big Grin

Dziwaczności filmów Lyncha i Cronenberga nie da się porównać, bo to dwa różne typy dziwaczności Big Grin

Czy to wydanie "Muchy" różni się od tego, które ja mam czymś więcej niż okładką? Ja mam to - http://115.imagebam.com/download/uzU6B5m_Y3s0HjyLQwMd1w/48463/484628625/100_2460.JPG. Dodatki to zwiastun, wywiady i materiał z planu.

Masz 1 wydanie prawdopodobnie. Jeszcze tył okładki muszę zobaczć.

kryst007 - Mucha 2 części to świetne filmy. Chyba sporo dałeś za 2 cześci Ace Ventury. W sumie to powoli rzadkość już w takim wydaniu.

Odpowiedz
Offline kew97
Miłośnik kina

27-07-2016, 09:57
(27-07-2016, 05:20)Kirek napisał(a):  Posiadam to samo wydanie "Muchy" co kryst007. Jest ono pozbawione dodatków natomiast posiada polskiego lektora.
Szczegóły: http://filmozercy.com/filmoskop/edition/100434

Dziwne, że przy wznowieniach często pozbywają się dodatków na rzecz lektora, tak samo jest z "12 małpami".

accept2 - Tak, to jest pierwsze wydanie, dźwięk tylko angielski, napisy polskie i w kilku innych językach. Potem mogę ci wysłać zdjęcie tyłu okładki na priv, bo teraz nie mam możliwości zrobienia.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

27-07-2016, 11:15
(26-07-2016, 22:14)matwiko napisał(a):  Jakbym oglądał swój update Smile
(26-07-2016, 22:23)kew97 napisał(a):  Bardzo dobry update. Dużo pokrywa się z moimi zainteresowaniami Big Grin
Jak zwykle miło czytać komentarze o moich zakupach. Przyznam, że przy robieniu tych zdjęć rzeczywiście inspirowałem się Twoją twórczością  Big Grin

(26-07-2016, 22:14)matwiko napisał(a):  Na tym Dresed to kill, wersja 4:3 to przeciętny kadr czy widać wiecej na górze i dole?
Nie Dresed, tylko HARD to Kill jak coś Wink Wersja 4:3 na niczym nie traci, jest więcej obrazu na górze i dole, a mniej po bokach. Zrobiłem małe porównanie:
[Obrazek: e86d98a688ed63b9gen.png]

(26-07-2016, 22:23)kew97 napisał(a):  Czy to wydanie "Muchy" różni się od tego, które ja mam czymś więcej niż okładką? Ja mam to - http://115.imagebam.com/download/uzU6B5m_Y3s0HjyLQwMd1w/48463/484628625/100_2460.JPG. Dodatki to zwiastun, wywiady i materiał z planu.
No właśnie u mnie jest niestety tak jak potwierdził to Kirek. Gołe wydanie, brak dodatków, napisy i lektor. Chciałem dokładnie to samo co Ty napisać o tym wyrzucaniu dodatków przez dystrybutorów.

(27-07-2016, 09:25)accept2 napisał(a):  kryst007 - Mucha 2 części to świetne filmy. Chyba sporo dałeś za 2 cześci Ace Ventury. W sumie to powoli rzadkość już w takim wydaniu.
O pierwszej części słyszałem same pochlebne opinie, ale o dwójce to czytałem że jest właśnie kiepska, ale obejrzę z ciekawości jeśli jedynka do tego stopnia mi się spodoba, a lubię bardzo takie klimaty Tongue
Za "Ace Venturę" wcale nie dałem tak dużo, bo za jedną część dałem około 15 zł  Wink Od czasu do czasu to się pojawiają jeszcze jakieś tańsze niż zazwyczaj okazje.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

27-07-2016, 11:36
Z tym 'niestety' odnośnie wydania "Muchy" to bym nie przesadzał. Wydanie z napisami to wydanie międzynarodowe gdzie przypuszczalnie dodatki są pozbawione napisów PL a lektor umila oglądanie filmu. Ja świadomie postawiłem na wydanie z lektorem choć wiadomo, że optymalnie byłoby gdyby istniało wydanie i z lektorem i z dodatkami a najlepiej to jeszcze na BD Smile

Odpowiedz
Offline kew97
Miłośnik kina

27-07-2016, 13:27
Jak kto woli, mi lektor nie umila seansu, a w nim przeszkadza. No, dodatki są bez polskiej wersji, ale nie ma tam jakiegoś skomplikowanego słownictwa i łatwo zrozumieć. Ale masz rację, powinno istnieć wydanie i z lektorem, i z dodatkami, i na obu nośnikach wtedy każdy by miał wybór, tym bardziej, że dodatki istnieją Smile

kryst007 napisał(a):O pierwszej części słyszałem same pochlebne opinie, ale o dwójce to czytałem że jest właśnie kiepska, ale obejrzę z ciekawości jeśli jedynka do tego stopnia mi się spodoba, a lubię bardzo takie klimaty Tongue
Też o drugiej części słyszałem same złe opinie, ale akurat dzisiaj jest na TVN o 23:15, to zobaczę, bo pierwszą część uwielbiam Big Grin

Odpowiedz
Offline bartnikp
Użytkownik
Liczba postów: 177
Reputacja: 10

27-07-2016, 18:16
Jak zawsze świetny up! Frantic, Buntownika i Wejście Smoka możesz dorwać jeszcze w ładnych snapperach (chociaż ten trzeci jest niemiłosiernie ocenzurowany...).
Muchę kupiłem ostatnio w ładnym steelbooku z zavvi ale niestety kosztem braku napisów PL.
Zielona pożywka - najssss Smile
Gratulacje!

bartnikp
my movie collection
007 fanpage

konto na filmwebie
Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

27-07-2016, 19:17
Dzięki! "Buntownika" to właśnie zamierzałem mieć wydanie z dodatkami, o "Wejściu smoka" to naprawdę sporo się nasłyszałem o cenzurze, więc darowałem sobie to wydanie, natomiast "Frantic" wziąłem w amaray'u bo trochę mi zależało ogólnie mieć ten film w kolekcji, a w snapperze to nigdzie nie było Wink

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

01-10-2016, 18:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2017, 14:11 przez kryst007.)
Przez te dwa miesiące miałem tak wyczerpujące zakupy, że mój następny up pewnie będzie znacznie skromniejszy.

[Obrazek: GmXP6tM.png]
Jean-Pierre Melville - pakiet. Filmów tego twórcy jeszcze nie znam, ale mnie zainteresowały - szczególnie "W kręgu zła". 6 filmów Melville'a, za to z jego filmografii brakuje u Nas w Polsce jednak m.in. słynnego "Samuraja" z Delonem.

[Obrazek: qI4WcJD.png]
[Obrazek: Nh6b7nK.png]
[Obrazek: JGqS70H.png]
[Obrazek: dBWnwUj.png]
[Obrazek: atCnL0l.png]
Snapperów też parę doszło. Na "My Fair Lady" trochę długo polowałem, aż w końcu zdobyłem i to za dobrą cenę. Z tego co wiem, to Galapagos i tak miało ostatnio wznowić ten film w 2-płytowej edycji, ale coś nagle tak po prostu słuch zaginął. "Ben-Hur" nawet w wydaniu z rozkładówką.

[Obrazek: g4exzV6.png]
[Obrazek: ovgTYqA.png]
[Obrazek: nmA1WTw.png]
QDVD - "The Doors" w fajnym wydaniu z paroma ciekawymi dodatkami (ogólnie coś Stone'a muszę nadrobić w kolekcji), za to "Serpico" Lumeta i "Producenci" Brooksa strasznie ubogo wydane, brak ciekawszych materiałów - jedynie coś w stylu zwiastunów czy filmografii twórców.

[Obrazek: srQLSe7.png]
[Obrazek: n5h4fyv.png]
Legendy kina - "Lwa w zimie" jeszcze nie widziałem, ale w najbliższym czasie zamierzam to zmienić. Oczekuję wielkiego kina! "Mgła" Carpentera to nawet fajny slasher z klasycznymi zagraniami i sterotypowymi postaciami, ale świetnie się to ogląda dla samej rozrywki.

[Obrazek: ESnR7o2.png]
[Obrazek: 1q4ltiQ.png]
"Kill Bill" Tarantino - promocja w Media Marktcie, 10 zł za sztukę. Wstyd przyznać, ale dopiero teraz obydwie części obejrzałem.

[Obrazek: LlKzOc5.png]
Rocky'ego Balbollę też niedawno nadrobiłem. O tej wpadce Pana dystrybutora z 2xDVD w rogu okładki pomimo jednego krążka i jednego miejsca na nie już pisałem Tongue

[Obrazek: SOhnIZk.png]
"Hero" - zachęciły mnie nominacje do międzynarodowych nagród za ten film.

[Obrazek: ft9nuyO.png]
"Mistrzowie kina" - Jarsmuch i Haneke . Kino Jarsmucha to powoli poznaję, ale moja wiedza o twórczości Haneke jest niestety na razie nikła.

[Obrazek: 2355wUF.png]
Brudny Harry - przedostatnia część w mojej kolekcji. "Pulę śmierci" dokupię może kiedyś dla samego uzupełnienia serii, ale za tą częścią specjalnie nie przepadam.

[Obrazek: fVZnTrb.png]
"Tęcza Finiana" - mało znany w Polsce musical z Astairem. Mocno mnie zdziwiło gdy zobaczyłem kto jest reżyserem tego filmu Big Grin

[Obrazek: PxyyCGw.png]
[Obrazek: qmNXa2N.png]
Filmy PTA - zostały mi jeszcze do kupienia "Mistrz" oraz "Wada ukryta". "Aż poleje się krew" stał się jednym z najlepszych filmów jakie w życiu widziałem, a rola Day-Lewisa to rzeczywiście istny geniusz aktorski. "Boogie Nights" również mi bardzo przypadło do gustu, głównie za te lata 70-te. Jak ktoś nie zna tego młodego twórcy to polecam nadrobić. Wink

[Obrazek: 5GGieeo.png]
"Whiplash" w końcu obejrzałem i to moim zdaniem jeden z lepszych filmów ostatnich lat. Świetne przesłanie, genialny montaż, no i rola Simmonsa. Czekam na "La La Land" tego
samego reżysera, bo Chazelle dobrze się zapowiada.

[Obrazek: MymHjW6.png]
"Purple rain" - promocja w Empiku -70%, 13,50 zł. Nigdy nie należałem do tych największych miłośników muzyki Prince'a, ale postanowiłem wziąć głównie dla klimatu retro.

[Obrazek: KHlUfqa.png]
"RHPS" w końcu zobaczyłem, no i filmem jestem zachwycony, "Sweet Transvestite" będę nucić godzinami. Kolejny seans będzie obowiązkowo na kacu  Wink

[Obrazek: WXtFH6j.png]
[Obrazek: Ziwlvtg.png]
Wszystkie stare "Star Treki" z Kirkiem i Spockiem trafione-zatopione, zostały Picardy i najnowsze odcinki, choć do zbierania tej serii coś mnie przestało ciągnąć. Obydwie części niestety z obrazem nieanaformicznym.

[Obrazek: QfmMSUz.png]
"Kobiety na skraju załamania nerwowego" Almodovódara - IMO jeden z jego najlepszych filmów. Szkoda, że też obraz nieanamorficzny.

[Obrazek: NV50GGJ.png]
Kolejny film z update'a, który mnie zachwycił. "Pi" Aronofsky'ego to akurat niezły rarytas, a mi udało się to dostać na OLX za 5 zł + wysyłka Big Grin . To akurat znane wydanie z wieloma dodatkami i kilkustronicową wkładką. To się nazywa trafić na świetną okazję.
[Obrazek: sYLz5LZ.png]

[Obrazek: 1WcPMlT.png]
Woody Allen - "Wszyscy mówią" - 20 zł, Saturn, a "Strzały na Broadway'u" i "Celebrity" 11-15 zł, Matras.

[img]blob:http://imgur.com/51c68f4f-6692-47a6-a136-3c9b437d3bd8[/img]
Jeden z moich filmów dzieciństwa - "Ghostbusters". Sceny [img]blob:http://imgur.com/51c68f4f-6692-47a6-a136-3c9b437d3bd8[/img]z tego filmu znam co prawda na pamięć, ale nadal mi się go dobrze ogląda. Warto zwrócić uwagę, że to wydanie DVD zawiera starą wersję lektorską czytaną przez Brzostyńskiego z Polsatu. Co prawda złagodzone tłumaczenie, ale dowcipnie przeczytane i do tego sentymentalne.

[Obrazek: XjnBzsQ.png]
Kolejna produkcja z dzieciństwa. "TRON" widziałem lata temu za dzieciaka, a jedyne co teraz pamiętam to że zrobił na mnie gorące wrażenie i seans po latach się z pewnością przyda. Na tyle okładki jest błąd - napisane jest, że na krążku są jedynie polskie i angielskie napisy, a w rzeczywistości jest tych tłumaczeń znacznie więcej.

[Obrazek: VQkf8sv.png]
"Pokolenie demona" z Julie Christie, zachęciła mnie fabuła o komputerze gwałcącym żonę swego twórcy xD

[Obrazek: cf0ZXCp.png]
[Obrazek: 6cTeds3.png]
Brytyjskie kino grozy - "Wioska przeklętych" z 1960 i jego mniej ambitna kontynuacja. Obydwie części z Allegro od dwóch różnych sprzedawców.

[Obrazek: X55IA3o.png]
Kilka gazetówek - Lynch, Wenders, Allen i Weir, czyli ambitne kino w typowo tanim, skromnym wydaniu. Nie mogę się doczekać jak obejrzę wreszcie "Paryż, Teksas" czy "Piknik pod wiszącą skałą".

No i wisienka na torcie tego wielkiego update'u...

[Obrazek: LdonmSX.png]
[Obrazek: AFPpGBn.png]
Moje pierwsze blu-ray'e! Wszystkie cztery z promocji Saturna po 25 zł za sztukę. Na razie nie mam jeszcze swojego odtwarzacza i oglądam na sprzęcie kolegi, ale obiecuję, że przy następnym zbiorze zakupów pokażę nowy sprzęt. Jakość rzeczywiście robi wrażenie. "Ex-machinę" już widziałem po tych wszystkich rekomendacjach i film rzeczywiście bardzo dobry, jedno z ciekawszych sci-fi jakie widziałem, za to "Boyhood" szczerze mnie zawiódł. Pierwsza połowa mnie zaciekawiła, ale potem coraz bardziej mnie nużył, jednak dam jeszcze jedną szansę temu filmowi. Tak czy siak, będę zbierał BD, jednak nie zakończy to też mojej przygody z DVD.

Ufff... już koniec.

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku