Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD

Strony (24): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 24 Dalej »

Opcje tematu
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

30-04-2018, 21:01
Labirynt, Zjawa, Fargo, Incepcja dostępne u nas za małe pieniądze. Dobre kino to szkoda to w dvd kupować

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

02-05-2018, 07:20
"Labirynt" o ile wiem, to nie był wydawany w Polsce na BD. Na DVD to już jest właściwie unikat, w sklepach internetowych nakład wyczerpany, a Monolith jakoś nie chce wznowić produkcji.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

02-05-2018, 07:40
Zgadza się, "Labirynt" z PL został wydany tylko na DVD.
Na chwilę obecną tytuł jest dostępny w Netflix więc jeżeli ktoś ma dostęp to może go obejrzeć w jakości HD.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

02-05-2018, 15:05
(02-05-2018, 07:20)kryst007 napisał(a):  "Labirynt"
Labirynt Fauna kurde. Masz już czytnik blu w kompie?

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

03-05-2018, 14:03
Z czytnikiem to się trochę niestety ociągam, ale jest wciąż w planach Tongue

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

03-05-2018, 18:00
No i po co? Poszerzysz biblioteczkę o cały świat. Tylko.

Odpowiedz
Offline Qbrick
Nowy użytkownik
Liczba postów: 9
Reputacja: 0

12-05-2018, 08:12
Ostatnie zakupy naprawdę super. Gratuluję Tobie przede wszystkim tego "Dekalogu". Ze względu na obraz w tym najnowszym polskim wydaniu, to poluję na coś porządniejszego, ale jak widać warto miec to wydanie UK na półce?

No i gratki za autograf Stuhra. Sam zawsze chciałem mieć podpis jakiejś sławnej osoby na okładce.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

13-05-2018, 08:54
"Dekalogu" jeszcze nie oglądałem, więc nie oceniam na razie jakości obrazu. Choć to raczej i tak lepsze niż polskie wydanie z przycięciem do 16:9.

Stuhr to też mój pierwszy autograf na okładce. Jak będę pokazywać zdjęcia kolekcji po remoncie to pochwalę się jeszcze czymś jesli chodzi o autografy.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

13-05-2018, 09:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2018, 09:04 przez Wolfman.)
Obecnie masz Wołyń w dobrej cenie na blu. Nie wiem po co kupujesz szrot na dvd , który można wyrwać na blu, a była promocja na blu w Empiku, gdzie za film się płaciło po 13 zeta. Rozumiem wybór tych tylko wydanych na dvd, ale to i tak utrzymywanie januszy biznesowych i strata gotówki. Alternatywy przecież są.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

06-08-2018, 22:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2018, 22:14 przez kryst007.)
[Obrazek: U7Nljs5.jpg]
[Obrazek: 3b5NvXT.jpg]
[Obrazek: u18gvKb.jpg]
Dwupłytówki Jamesa Bonda z OLX. Myślałem nad przerzutką na BD, ale cena 100 zł za 24DVD mnie przekonała. Dodatki naprawdę robią wrażenie, szkoda że bez PL.

[Obrazek: rptLeA0.jpg]
Hitchcock, wygrana licytacja na Allegro. Wszystkie 4 filmy dość unikatowe, w ogóle z tej pierwszej serii Universala wznowili tylko 7 filmów (wliczając "Okno na podwórze", które doczekało się tylko wznowienia na BD). Co ciekawe "Topaz" i "Rozdarta kurtyna" są w formacie 4:3, a nie 16:9 jak podejrzewałem.

[Obrazek: 8BDoEnE.jpg]
Kilka BD z różnych promocji. "Na zachodzie bez zmian" w naprawdę świetnym wydaniu za które mało dałem. "W imię ojca" chyba dopiero teraz doczekało się niebieskiego krążka, o ile się nie mylę.

[Obrazek: zlqObJr.jpg]
Herzog. "Aguirre" chyba najtrudniej dostępny z tej serii, dostałem za ok. 50 zł po targowaniu się ze sprzedawcą Smile "Fitzcarraldo" i "Stroszek" z kolei po 40 zł. Byłem przekonany, ze to są jakieś digipacki, a to zwykłe plastikowe slimy w tekturowym etui.

[Obrazek: ji3hHD7.jpg]
Trochę głośnych tytułów ostatniego roku. "Trzy billboardy..." widziałem w kinie i to był znakomity seans, moim zdaniem jeden z najlepszych filmów ostatnich lat. "Call Me By Your Name" akurat dopiero teraz obejrzałem i też świetny, choć spodziewałem się, że będzie ciut lepszy.

[Obrazek: ZMt7Tzw.jpg]
"Ostatnią rodzinę" upolowałem w Biedronce za 15 zł. Myślałem by załapać się na to specjalne wydanie 2DVD + 2CD, ale uznałem że nie opłaca mi się. "Idę" jakiś czas temu dopiero obejrzałem. Film dobry, świetnie wystylizowany, kontrowersje wyolbrzymione zdecydowanie, ale historia mnie nie wciągnęła i wielkich zachwytów nie podzielam, podobnie jak w przypadku "Zimnej wojny".

[Obrazek: IRZod7K.jpg]
Bunuel z Merlina za ok. 23 zł za jeden film. "Lecą żurawie" i "Balladę o żołnierzu" chciałem mieć oddzielnie w pełnych wydaniach, ale ostatecznie skusiłem się na wspólną gazetówkę za ok. 50 zł.

[Obrazek: WiZMscL.jpg]
"Hair" było długo przeze mnie poszukiwane w odpowiednim wydaniu. Wiedziałem, że istnieje wydanie z obrazem anamorficznym, a akurat okazało się że na Merlinie jest takie i to za 30 zł. Dobry musical, ale fabularnie czy też muzycznie to nie zachwycił mnie. "Kiedy Harry poznał Sally" z promocji w Lidlu za dychę - ponoć też dobre kino. "Dzikiego" z Brando dawno temu widziałem i nie wiele co z tego pamiętam, więc czas najwyższy sobie tego klasyka odświeżyć.

[Obrazek: zh7wgAa.jpg]
"Księżniczka Mononoke" - drugi Miyazaki na półce i drugi zachwyt nim z rzędu. Jestem w szoku, jeśli chodzi o kreatywność tego twórcy i naprawdę jestem ciekaw jak on pozyskuje te inspiracje. Będę polował na "Nausicę", "Mojego sąsiada Totoro" i inne jego perełki na DVD. "Hardware" upolowane w sopockim antykwariacie za 30 zł. Ogólnie znajduje się on w Krzywym Domku i tam jest ogólnie naprawdę sporo fajnych rzeczy i unikatów, choć ceny mogły by być ciut niższe. Samego filmu nie widziałem, ale ponoć klimatyczne kino.

[Obrazek: hwBoGW1.jpg]
Unikatowe europejskie kino. "Funny Games" i "Upadłe anioły" dostałem od jednego sprzedawcy na OLX za łącznie (uwaga! uwaga!) 10 zł z wysyłką, co jak na takie bakcyle to niesamowita okazja. "Das Boot" z kolei za 15 zł dostałem i chyba to ostatni z wojennych metalboxów od Kino Świat, które mi brakowało na półce, ale opakowanie dostałem lekko pordzewiałe.

[Obrazek: lXuhLUX.jpg]
"Limits of Control" i "127 godzin" z promocji Empika, 10 zł za dwa filmy. "Lobster" z Saturna za 20 zł. Sam film to jeden z najbardziej oryginalnych obrazów jakie widziałem w ostatnich latach, a do tego z Kubrickowskim klimatem. Będę pilnie śledziłprzyszłą twórczość Lanthimosa.

[Obrazek: 2JlJdMf.jpg]
Zakupy z gdyńskiego CeXa. "Śmierć i dziewczyna" Polańskiego co ciekawe jest w formacie 4:3. Nie wiem, czy to obcięcie boków z oryginalnej panoramy 16:9 czy odsłonięcie góry i dołu, a o tak późnej porze nie sprawdzę. "Wśród nocnej ciszy" niestety z obrazem pozostawiającym sporo do życzenia, który wyraźnie wygląda na sprzed renowacji.

[Obrazek: KJvqKyX.jpg]
"Trzy dni kondora" i "Cotton Club" - dwa unikatowe wydania QDVD nabyte na Jarmarku św. Dominika. Niestety obydwa filmy biedne pod względem dodatków.

[Obrazek: 8e0YmqA.jpg]
Dwa klasyki kina, które dopiero teraz lądują na mojej półce. "Siedem" z wyraźnie szwankującym obrazem i co chwilę coś się pojawia na górnym pasie lub po bokach kadru.

[Obrazek: GevWDTL.jpg]
"Makbet" Polańskiego to już wydanie idące za dość grubo, dostałem za 20 zł na OLX w folii. "Imię róży" ma nawet ciekawe dodatki na drugiej płycie.

[Obrazek: EidWw9O.jpg]
Titkow kupiony też w tym antykwariacie za 45 zł. Wydania z serii "Polskiej Szkoły Dokumentu" już zaczynają szybko uchodzić za niezłe unikaty, więc warto korzystać, gdzie okazja. Najbardziej poluję teraz na Munka, Dygrasa i Pawła Łozińskiego. Fabiński z MM za 5 zł - jego twórczości nie znam, ale zachęciła mnie ta nominacja do Oscara za "Męską grę".

[Obrazek: 2ci0nwA.jpg]
Forman z Merlina za 54 zł, cztery jego filmy + 'Lemoniadowy Joe" Lipsky'ego. Wciąż jeszcze tam jest do kupienia, więc szybko brać, bo tylko tam można ten pakiecik wciąż dostać za rozsądną cenę. Powiem, że nawet fajnie zaprojektowany, ale duży minus za to, ze trzeba wszystkie płyty wyjmować wraz z tymi szklanymi kółkami, by się do którejś dostać. Greenaway to już z kolei od dobrego kolegi z forum DanSavio, który pozbywa się swoich zbiorów. W ciągu tych kilku miesięcy zrobiłem u niego także inne dobre zakupy, z których jestem bardzo zadowolony:

[Obrazek: zHkqJsk.jpg]
[Obrazek: 6y0iFFL.jpg?1]

[Obrazek: vqHo8sb.jpg]
Na sam koniec pochwalę się autografami. "Sully" to prezent od koleżanki, który wygrała w licytacji na eBay'u, a na nim autografy Hanksa, Eastwooda, Linney i Eckharta. Dario Argento to z kolei prezent od Dan Savio do pakietu Greenawaya. Nie znam jego twórczości i wciąż planuję zobaczyć jego dzieła, ale i tak jestem zachwycony takim gratisikiem. Jeszcze raz dzięki za nowe nabytki, Dan. Trochę ponaciągałeś mnie, ale sam nie potrafiłem odmówić Wink Jak będę miał później ponownie trochę pieniędzy to na coś się jeszcze od Ciebie skuszę.

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku