Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD

Strony (24): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 Dalej »

Opcje tematu
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
Online Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

07-08-2018, 18:58
(07-08-2018, 14:04)Mr.Hankey napisał(a):  
(07-08-2018, 12:37)Nfsfan83 napisał(a):  W przypadku animacji 2D na dobrym procesorze skalującym w tv nie jest źle.
Rozwiń proszę tę myśl.

[Obrazek: 9038_11.jpg]

tutaj nie masz faktur, rożnych wzorów, przejścia tonalne, nie wiem czy dobrze mówię są mniejsze niż w filmach "nie animacje". Bluzka tego z prawej ma 2 kolory zielony i ciemn zielony Smile przy skalowaniu efekt dobry.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

07-08-2018, 22:31
Kreskówki w takich przypadkach najczęściej prezentują się lepiej od filmów tradycyjnych.
Nie bez kozery rekonstruktorzy starych klkisz lubią niekiedy stosować EE, czego akurat nie znoszę.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

10-08-2018, 13:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2018, 13:27 przez kryst007.)
Zaktualizowałem wgląd na moją kolekcję. Usunąłem te stare zdjęcia z 2015 i wstawiłem nowe zgodnie z obietnicą. Jak widać był nie mały remont, z moich dwóch ciasnych szafek na płyty zrobiły się 2 długie półki i doszedł też nowy regał. Dużo wydań przybyło przez te 3 lata, ale też parę ubyło.

Tak poza tym, to jeszcze zrobiłem to porównanie formatu obrazu z mojego DVD "Śmierci i dziewczyny" z oryginalnym 16:9. Niestety wychodzi na to, że mam obcięty obraz po bokach, a do tego zwróciłem też uwagę na jego VHS-ową jakość. Posiada ktoś wydanie od Mayfly'a z czarną okładką? Też ma 16:9 obcięte do 4:3 oraz ziarno?
[Obrazek: 6Pq5mxN.png]
[Obrazek: zOAALlT.png]

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

10-08-2018, 21:40
Kolekcja prezentuje się znakomicie. Zazdroszczę kilku wydań na które tez poluje Wink

Co do śmierci i dziewczyny, wydanie z gazety wyborczej ma tak samo ucięty obraz do 4:3 jak na górnym kadrze
[Obrazek: 7664470.2.jpg]

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

10-08-2018, 22:55
Nooo, całkiem zgrabne zagospodarowanie przestrzeni. Gadżety około filmowe nie zdominowały całości i wszystko wygląda przyzwoicie (nawet pedantycznie). Smile
Przypomnij (jeśli już o tym pisałeś) – czy na kolekcję przeznaczyłeś pokój gościnny? A może jakiś wydzielony? Ile filmów masz obecnie?

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

11-08-2018, 10:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2018, 10:28 przez kryst007.)
Dzięki Wam za miłe słowa! Na kolekcję przeznaczyłem sypialnię, tam też mam telewizor, na którym poza DVD i BD oglądam co najwyżej tylko TVP Kulturę i coś ciekawszego na Discovery.

A filmów dawno nie liczyłem. Musiałbym z godzinę na to poświęcić, choć byłoby coś ok. 1000 Wink

EDIT: Dopiero teraz zauważyłem, że jednego ze swoich zdjęć nie wkleiłem (tego m.in. z blu-ray'ami i De Funesem), jakby kolekcja była wybrakowana. Na szczęście uzupełniłem Wink

Odpowiedz
Offline Qbrick
Nowy użytkownik
Liczba postów: 9
Reputacja: 0

13-08-2018, 08:53
Ale fajny ten Twój układ na półce. Tyle rzeczy do pozazdroszczenia - De Funes, Kurosawa, Bergman, Greenaway, Antologia Polskiej Animacji...

I fajne te autografy. Mieć w domu autograf Hanksa czy Eastwooda to byłoby coś.

Odpowiedz
Offline komediowiec
Nowy użytkownik
Liczba postów: 45
Reputacja: 0

16-09-2018, 14:36
Bardzo dobra kolekcja.Dużo klasyki i dobrego kina.Tylko to co mnie zdziwiło to to że nie masz w kolekcji ani jednego serialu.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

22-09-2018, 14:00
Dzięki za dobre słowa. Wybacz, że dopiero teraz odpisuję, ale obecnie rzadziej tu zaglądam. Co do seriali, to planuję kilka postawić na półce, ale rzadko kiedy znajduję czas na nadrobienie jakichś Tongue

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

23-01-2019, 16:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2019, 16:02 przez kryst007.)
Ostatnio dość długo nie było aktualizacji, a do tego przez ten czas zacząłem coraz rzadziej odwiedzać forum. Mimo wszystko, nadal zbieram filmy i kolekcja tylko powiększa się i powiększa. Od całkiem niedawna zacząłem też się poświęcać swojemu blogowi filmowemu z FB i jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam:
https://www.facebook.com/MialoBycSwiatlaKameraAkcjaAleNazwaBylaJuzUzywana/

A oto co mi się udało uzbierać od września. Sorry też za wątpliwą jakość niektórych zdjęć, trochę kiepsko ze światłem u mnie:

[Obrazek: ChkG9HO.jpg]
Pakiety filmowe. Zarówno filmografię Ozu, jak i Leigha mam zamiar nadrobić w najbliższym czasie. Szkoda, że z obszernej filmografii tego pierwszego to w Polsce jest wydane jedynie te 6 filmów z pakietu. Piwowski to chyba z kolei mój czwarty digipack z serii "Polska szkoła dokumentu" - na te bardziej unikatowe wciąż poluję. Ozu z OLX za ok. 100 zł, Leigh za 35 zł, Allegro, a Piwowski też z Allegro i za ok. 40 zł.

[Obrazek: YnIHLfI.jpg]
BD. "Titanic" - 50 zł, MM. Nigdy nie byłem fanem tego filmu, ale szczerze? Fajniej mi się teraz ogląda ten film jak dawniej, więc załapałem się na BD z obszernymi dodatkami. "The Witch" oraz "Wielki błękit" z promocji MM.

[Obrazek: jWyYbjT.jpg]
Promocja z Empika, 3 za 50 zł. "Floridę Project" widziałem rok temu w kinie i bardzo polecam seans. "Zabicie Świętego Jelenia" to w mojej kolekcji ostatni z dotychczasowej polskiej dyskografii Lanthimosa.

[Obrazek: XZnLOgI.jpg]
[Obrazek: etQ5ksk.jpg]
A to z kolei już z ostatniej zimowej empikowej promocji. Szkoda, że te wydania od Monolith nie dość, że mają ostatnio taką ziarnistą jakość obrazu, to jeszcze w połowie filmu zaczęli po chamsku wciskać swoje logo w prawym górnym roku. Byłem pełen nadziei, że ten głośny na forum przypadek filmu z Omarem Sy'em okaże się jedynym takim potknięciem, a tu proszę Tongue

[Obrazek: TDiGcTe.jpg]
Trzy dość unikatowe wydania. "Nausicaa" za 20 zł z wysyłką, natomiast za "Stalkera" i "Dersu Uzałę" postanowiłem nieco grubiej dać. "Nausicaa" z pasami po czterech bokach, jakość obrazu "Dersu Uzały" strasznie rozczarowująca, a w przypadku "Stalkera" już jest ok.

[Obrazek: EEcCsZa.jpg]
Inarritu i Cuarón -wszystkie trzy filmy za grosze. "Ludzkie dzieci" z fajnymi dodatkami na drugiej płycie.

[Obrazek: 8eycCdK.jpg]
"Wiek niewinności" Scorsese i "Małe kobietki" - niezłe unikaty wygrane w licytacji u jednego sprzedawcy. "Kolor purpury" też ma interesujące materiały dodatkowe, ale niestety bez PL.

[Obrazek: f9Aw29y.jpg]
Digipacki 2xDVD. Zarówno "Pewnego razu...", jak i "Amelia" to przerzutka z jednopłytówek. "Amelia" nawet z obrazem anamorficznym. Natomiast szkoda, że "Noc żywych trupów" pomimo fajnych dodatków jest wydany w jakiejś kopii sprzed renowacji. Fajne ogólnie takie wydania i pewnością będę więcej takich kupował jak będzie okazja za nie za wysoką cenę.

[Obrazek: ebH2S2Y.jpg]
Kino Oscarowe. "The Social Network" i "Spadkobiercy" - 10 zł, promocja z MM. "Monneyball" - 20 zł, Empik.

[Obrazek: FrCaC02.jpg]
Trochę kina artystycznego. "Tylko kochankowie przeżyją" to już unikatowe wydanie, a udało mi się je dostać w wspomnianym niedawno sopockim antykwariacie.

[Obrazek: FEz3FJ0.jpg]
Jeszcze trochę Jarsmucha - nie mogłem się powstrzymać uwielbiam styl tego gościa i nagle stał się on jednym z moich ulubionych reżyserów.

[Obrazek: LvsvEw4.jpg]
Gutek. "Debiutantów" obejrzałem - bardzo dobre kino, z kolei "4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni" wciąż w kolejce do obejrzenia, a Złota Palma dla filmu naprawdę zachęca.

[Obrazek: C0CeRna.jpg]
"The Perks of Being Wallflower" - bardzo udany seans, może jeszcze będę wracał. "My Private Idaho" ponoć kawał znakomitego kina.

[Obrazek: nYqEbft.jpg]
"Memeto" Nolana i "Ukryte" Haneke - wciąż się szykuję do seansu i oczekuję niesamowitych bomb.

[Obrazek: jkykWdr.jpg]
"Wielkie piękno" Sorrentino i "Tytus Andronikus" Taymor - też umrę jak nie zobaczę.

[Obrazek: nN6LCA6.jpg]
"Dom wariatów" Koterskiego kupiony za 10 zł na jarmarku, choć widać, że okładka wcześniej musiała być oblana. Na "The Royal Tennenbaums" trochę polowałem i w końcu dostałem na OLX za 5 zł od ręki Smile Z filmografii Wesa Andersona zostały mi tylko jego dwa pierwsze tytuły.

[Obrazek: CicfCP4.jpg]
Zakupy z UK. Obydwa filmy już cięższe do kupienia za rozsądną cenę w rodzimym kraju.

[Obrazek: PHBW5eX.jpg]
"Jazon i argonauci - 20 zł, Allegro. Kupione głównie dla legendarnych poklatkowych efektów Harryhausena. "Wehikuł czasu" z 1960 w snapperze - prawdziwy rarytas kupiony za 45 zł na OLX.

[Obrazek: 5VKRwZp.jpg]
"THX 1138" Lucasa - 35 zł, Allegro. Wydanie bogate o fajne dodatki bez PL, ale szkoda, że podobnie jak w przypadku SW to raczej nigdy nie doczekamy się oryginalnej wersji bez wklejonego CGI na krążku. "Człowiek, który spadł na Ziemię" w zielonej okładce naprawdę rzadki do zdobycia - 13 zł z wysyłką.

[Obrazek: nwPYD4f.jpg]
[Obrazek: QP8QxRv.jpg]
Na koniec parę gazetówek. Te z drugiego zdjęcia od kolegi, który wyrzucał swoje płyty na śmietnika, ale tylko takie miał ciekawe dla mnie pozycje Wink "Pokój z widokiem" i "Pola śmierci" niestety z obrazem nieanamorficznym.

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku