Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD

Strony (24): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254
Reputacja: 37

15-03-2017, 17:25
Rewelacyjny update, szczególnie ten "Człowiek słoń" - zazdroszczę Big Grin

Wystawa Kubricka była świetna, może jeszcze będzie gdzieś bliżej Polski. Aktualnie jest w Meksyku (Cineteca Nacional Mexico - Mexico City from 1 December 2016 - 29 May 2017). Polecam również wystawę Cronenberga w Toruniu, byłem teraz w weekend i również robi wrażenie.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

16-03-2017, 10:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2017, 10:42 przez kryst007.)
Dzięki. Mocno do dziś żałuję, że nie byłem na Kubricku, ale po cichu liczę, że jeszcze będę miał okazję zobaczyć tą wystawę - jak nie w Polsce, to przynajmniej gdzie indziej. Wink
Na Cronenberga to się jeszcze waham - w sumie nie mam aż tak daleko do Torunia, ale nie wiem czy do 26.03. znajdę specjalnie czas na taką wycieczkę.

Odpowiedz
Offline daniel99
Nowy użytkownik
Liczba postów: 4
Reputacja: 0

16-03-2017, 17:37
Dobry update,ale szczerze miałeś dużo lepsze.Najlepszym łowem wiadomo Człowiek słoń.Ile masz już tych filmów na blu-ray?

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

17-03-2017, 08:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2017, 08:49 przez kryst007.)
Na stan obecny mam 13 blu-ray'ów + pakiet filmów Spielberga, czyli łącznie 21 filmow na BD.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

02-05-2017, 18:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2017, 15:23 przez kryst007.)
[Obrazek: u7b03nw.jpg?2]
Na początek dwa pakiety. Bunuel - większość z tych filmów jest osobno niedostępna. "Tristana" z obrazem nieanamorficznym, a reszta bez zarzutu. Trylogia Pana Kleksa kupiona w ramach sentymentu z dzieciństwa. Może nie są to tak dobre filmy jak kiedyś, ale nadal się je z przyjemnością ogląda, zaś piosenki wpadają w ucho. Do dziś pamiętam swój pierwszy seans "Akademii" oraz mój strach przed wilkiem z czerwonymi ślepiami xD
[Obrazek: RI7znW5.jpg?2]
[Obrazek: VfeQoq1.jpg?2]

[Obrazek: sdOplTv.jpg?2]
QDVD i Legendy kina, "Rambo" 1 i 2 część zdobyte w podmiance za niepotrzebne mi filmy na OLX. "Buffalo Bill i Indianie" Altmana z licytacji na Allegro.

[Obrazek: fdIos3y.jpg?1]
[Obrazek: RAiu4Bl.jpg?1]
BD z promocji za 25 zł. "BTTF" oraz "Big Lebowski" to podmianka z DVD - ten drugi film już wtedy od razu planowałem kupić na blu, ale był przez ten czas trochę trudniej dostępny, więc załapałem się wówczas na DVD.

[Obrazek: LVXPpF8.jpg?1]
Dwa wydania z dokumentami o muzyce rockowej. Obydwa kupione w ciemno, ogólnie pozycje dla każdego fana rocka, za którego w sumie zawsze się uważałem Smile

[Obrazek: d1Ctp9M.jpg?1]
Polskie kino. "Tato" to na stan obecny unikat, również zdobyty w zamiance na OLX i nie żałuję, bo film naprawdę znakomity i autentycznie poruszający. Wstyd przyznać, ale dopiero teraz obejrzałem "Dzień świra" Koterskiego. Jeśli mam być szczery, to w trakcie seansu miałem wrażenie, że to jest film o mnie, bo dosłownie identycznie się czuję w swoim otoczeniu jak Miauczyński  Wink

[Obrazek: e01Wk89.jpg?1]
Dwa Oscarowe klasyki. "Dźwięki muzyki" zostały ostatnio wznowione, ale wziąłem to wydanie w poprzedniej wersji okładki, bo tamta mi się jakoś nie podobała Tongue  "Łowca jeleni" w rzadkim metalboxie, mniej więcej w takim samym wydaniu mam "Czas apokalipsy" i "Żelazny krzyż", a jeszcze mi "Okręt" Petersena został mi na liście.

[Obrazek: iiwRNKF.jpg?1]
Scorsese i Stone. "Wilk z Wall Street" dopiero teraz dołączył do mojej kolekcji, myślałem czy nie kupić by 2-płytówki, ale cena promocyjna przekonała mnie.

[Obrazek: 44ZfOpi.jpg?1]
"Wszyscy ludzie prezydenta" z dosyć ciekawymi dodatkami na drugiej płycie. "Wściekłe psy" ciężko dostępne w każdym wydaniu poza gazetowym. Mnie się udało zdobyć na OLX za 10 zł z wysyłką.

[Obrazek: 5i1xVWz.jpg?1]
Dwie pierwsze części trylogii miłosnej Linklatera. Moje pierwsze spotkanie z tym twórcą nie należało może do najwybitniejszych, ale uważam że zasługuje on na moją drugą szansę i liczę, że tutaj się już nie zawiodę specjalnie.

[Obrazek: qGMhjCe.jpg?1]
Kino z wyższej półki. "Niebezpiecznych związków" jeszcze nie widziałem, ale po opiniach to już się przygotowuję do seansu  Wink "Ziemię obiecaną" Wajdy to zależało mi mieć w "tej najlepszej" wersji, więc kupiłem 4-odcinkową wersję serialową, trwającą do tego o godzinę dłużej od kinowej. Mam nadzieję, że na odpowiednią trafiłem, bo też mam wielkie oczekiwania do tego filmu.

[Obrazek: QCsiMy4.jpg?1]
Klasyka kina radzieckiego. "Andriej Rublov" to ponoć jedno z ciężej dostępnych wydań z tej serii, a udało mi się go wygrać w licytacji za 40 zł (myślałem, czy by się nie załapać na tamtą kończącą się 2 dni póżniej, ale bardziej mi się opłaciło - tam cena póżniej wzrosła do 60 zł). "Iwan Groźny" w dwóch częściach - ponoć krytyczne przyjęcie przez Stalina tej drugiej, było powodem zawału serca u Eisensteina, a następnie jego wczesnej śmierci. Ogólnie bardzo ciekawa ta seria DVD i godna polecenia koneserom sztuki filmowej, a z pozostałych wydań na pewno będę polował na "Lecą żurawie", "Los człowieka", "Pancernik Potiomkin" oraz pozostałe filmy Tarkowskiego.

[Obrazek: eoniEDg.jpg?2]
Na koniec seria "Potworów Universala". Do niedawna wszystkie te filmy uchodziły za ciężko dostępne, ale ostatnio na profilu sprzedawczyni barbarita7900 pojawiło się sporo tego, nawet po kilka sztuk i to w idealnym stanie, więc jak ktoś ma te stare klasyki horroru na liście to radzę kupować, bo to naprawdę wyjątkowa okazja. Na płytach klimatyczne menu oraz ciekawe dodatki z PL.

Odpowiedz
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254
Reputacja: 37

02-05-2017, 18:47
Świetny update! Potwory, kino Radzieckie i Bunuela też mam w planach. W jakiej cenie kupiłeś Bunuela?

Zastanawiam się nad Ziemią obiecaną w tej wersji, bo mam już wersje 138 i 179 minut, ale żeby był komplet to chyba i to wydanie kupię Tongue

Cytat:Moje pierwsze spotkanie z tym twórcą nie należało może do najwybitniejszych, ale uważam że zasługuje on na moją drugą szansę i liczę, że tutaj się już nie zawiodę specjalnie.

Linklater jest dosyć specyficzny. Robi filmy oparte na prostych historiach, ale to raczej zaleta. Który jego film Ci się nie spodobał?

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

02-05-2017, 19:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2017, 19:57 przez kryst007.)
Cytat:W jakiej cenie kupiłeś Bunuela?

Jak zwykle dzięki za miłe słowa o zakupach. Bunuela kupiłem w tej cenie co zazwyczaj jest dostępny, czyli za ok. 100 zł.

Cytat:Linklater jest dosyć specyficzny. Robi filmy oparte na prostych historiach, ale to raczej zaleta. Który jego film Ci się nie spodobał?

Tym filmem Linklatera, o który mi chodziło jest "Boyhood". Nie, żeby mi się nie podobał czy coś, i nie uważam, że to jest zły film, ale po tylu świetnych opiniach i ważnych nagrodach spodziewałem sie czegoś lepszego. Nie spodziewałem się jakiś wielkich zwrotów akcji oraz wiem, że tu bardziej chodziło o wywołanie u widza nostalgii. Owszem, czułem ją momentami, ale niektóre sceny nawet jak na bazujące na prawdziwym życiu były nieco schematyczne (dzieciak trafia do nowej szkoły i z tego powodu na powitanie dostaje manto w toalecie - u mnie "nowy" zawsze budził ciekawość wśród klasy i każdy chciał go poznać), a główny bohater był wyjątkowo pozbawiony emocji i myślę, że Linklater lepiej by zrobił gdyby dodał mu typowych dla młodzieży cech, by łatwiej móc w nim zobaczyć siebie. Po namysle, coś czuję, że w przyszłości jednak powrócę do tego filmu i może trochę bardziej go docenię, nie tylko pod względem czasu realizacji.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

02-05-2017, 20:47
(02-05-2017, 18:20)kryst007 napisał(a):  Wilk z Wall Street" dopiero teraz dołączył do mojej kolekcji, myślałem czy nie kupić by 2-płytówki, ale cena promocyjna przekonała mnie.
Co decyduje, które na blu , a które na dvd? Jeśli cena to Wilk jest/był w cenie 20-22zł.

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

03-05-2017, 07:55
Świetne rzeczy.

Trylogia Przed wschodem ... Powinna Ci sie spodobac. Dla mnie znakomite kiono oparte na błyskotliwych dialogach i autentycznosci. Szkoda że nie wszystkie czesci mają lektora, bo jest tam duzo gadania.

Bunuel z książką?

Też bralem udział w licytacji tego Rublowa i widzialem tą drugą ofertę. Spodziewalem się nizszej ceny wiec odpuściłem.

Również zaopatrzylem sie ostatnio w Potwory, juz obserwowalem te aukcje u barberity ale ktos akurat sprzedawał w pakiecie. Te wydania są bardzo porządne. Sporo dodatkow i do tego z tlumaczeniem!

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

03-05-2017, 14:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2017, 14:33 przez kryst007.)
(02-05-2017, 20:47)wolfman napisał(a):  
(02-05-2017, 18:20)kryst007 napisał(a):  Wilk z Wall Street" dopiero teraz dołączył do mojej kolekcji, myślałem czy nie kupić by 2-płytówki, ale cena promocyjna przekonała mnie.
Co decyduje, które na blu , a które na dvd? Jeśli cena to Wilk jest/był w cenie 20-22zł.

Ja zazwyczaj kupuję na BD filmy które są w promocji, gdzieś 25-40 zł. Czasem po prostu kupuję filmy świetnie wizualnie, jak Star Warsy na przykład, a czasem nie wydane w Polsce na DVD (mam w planach kupić do wydanie BD "Playtime" Tatiego).

(03-05-2017, 07:55)matwiko napisał(a):  Świetne rzeczy.

Trylogia Przed wschodem ... Powinna Ci sie spodobac. Dla mnie znakomite kiono oparte na błyskotliwych dialogach i autentycznosci. Szkoda że nie wszystkie czesci mają lektora, bo jest tam duzo gadania.

Bunuel z książką?

Też bralem udział w licytacji tego Rublowa i widzialem tą drugą ofertę. Spodziewalem się nizszej ceny wiec odpuściłem.

Również zaopatrzylem sie ostatnio w Potwory, juz obserwowalem te aukcje u barberity ale ktos akurat sprzedawał w pakiecie. Te wydania są bardzo porządne. Sporo dodatkow i do tego z tlumaczeniem!

Jak zwykle dzięki za komplementy. Ze wszystkich zakupów jestem zadowolony, zwłaszcza z radzieckiego kina oraz tych potworów. Bunuel to niestety bez książki.

Z racji tego, że z powodu braku wyświetleń tinypic zablokowało moje poprzednie zdjęcia, a nie będę płacił 80 zł za premium to przenoszę na https://m.imgur.com/ . Mam nadzieję, że skoro wolfmanowi nigdy ta strona nie wykasowała fotek, to i u mnie nie będzie tego typu problemów Wink

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku