Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Kryteria zakupu filmów

Strony (33): « Wstecz 1 ... 29 30 31 32 33 Dalej »

Opcje tematu
Kryteria zakupu filmów
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

03-04-2024, 22:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2024, 22:21 przez Mierzwiak.)
(03-04-2024, 19:48)pearlzfan napisał(a):  puściłem sobie jeszcze zaraz po seansie fragmenty Aliena UHD i jedyna różnica jaka rzuca się w oczy to ilość ziarna
Jedyna? Współczuję Smile

Ale spoko, jednym zdaniem zakwestionowałeś sens odrestaurowywania filmów i skanowania negatywów w 4K i więcej. Po co tracić czas i pieniądze, skoro można wziąć 15-letni master 2K, niemal całkowicie pozbawić go ziarna i nadać niemający nic wspólnego ani z latami 80-tymi, ani z taśmą filmową wygląd, przy okazji jadąc z wyostrzaniem do tego stopnia, że w niektórych ujęciach Weaver z tymi zmarszczkamk wygląda jakby była po pięćdziesiątce? No ale o gustach ponoć się nie dyskutuje, niemniej takie januszowe opinie zawsze zostawiają niesmak.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Adrian Gawor
Stały bywalec
Liczba postów: 380
Reputacja: 17

04-04-2024, 19:33
(03-04-2024, 12:11)pred895 napisał(a):  Pewnie jakiś Adran Gawor na sterydach, ale to marginalne przypadki Smile
Od wrzesnia chodze na silowie,sterydow nie biore,mozesz mi mowic Koksik

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

05-04-2024, 09:15
@Misfit , Ty i Mefisto plus paru innych, jesteście w topce kupujących. Ale to wyjątki od reguły.
Ja dużo rzeczy się pozbywam i mam mnóstwo kupujących tego typu. Film w ogłoszeniu jest PL dystrybucja, cena 15 PLN, cebula przyjeżdża i pisze ze da 7 PLN bo ogłoszenie wisi od mca. Ta sama cebula narzeka, że jest mało PL w Polsce. I tak w kółko. Te ogłoszenia mają i po 30 obserwujących.
Takiego cebulactwa jak w Polsce, to trudno szukać za granicą. Bo i tak wystawiam i nawet polska dystrybucja schodzi bez problemu. Ostatnio JFK steelbook, bo chcę kupić 4k.
Dystrybucja nie ma prawa rozwijać się w tym kraju tylko zdechnąć z głodu.
Post może brzmieć kontrowersyjnie, ale przy tej ilości zapytań od ponad dekady, to wyrobiłem sobie już opinie.

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 640
Reputacja: 10

05-04-2024, 11:07
(05-04-2024, 09:15)Wolfman napisał(a):  Film w ogłoszeniu jest PL dystrybucja, cena 15 PLN, cebula przyjeżdża i pisze ze da 7 PLN bo ogłoszenie wisi od mca.
Jeśli się widzi, jak na Vinted ludzie ze Skandynawii sprzedają BD właśnie po 7-10 PLN, to się zaczyna wydawać, że tyle powinny kosztować Wink

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

05-04-2024, 11:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2024, 11:21 przez misfit.)
Wolfman - Cieszy mnie zmiana narracji, bo jeszcze kilka dni temu pisałeś, że gdyby każdy kupował tak jak ja, to żadnych nośników by nie było Smile
Należy sobie uświadomić, że wśród dorosłych Polaków, ok. 0,01% z nas w miarę regularnie kupuje filmy na nośnikach fizycznych, a BD/UHD to w ogóle jest jakaś mała drobinka w kosmosie. I nawet nie chodzi tutaj w wielu przypadkach o kryterium cenowe... Po prostu dla zdecydowanej większości streaming jest wystarczający i bardziej wygodny. Kropka.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

05-04-2024, 15:36
Skąd akurat wyszło Ci 0,01%? Są jakieś badania? Smile

(05-04-2024, 09:15)Wolfman napisał(a):  Film w ogłoszeniu jest PL dystrybucja, cena 15 PLN, cebula przyjeżdża i pisze ze da 7 PLN bo ogłoszenie wisi od mca. Ta sama cebula narzeka, że jest mało PL w Polsce. I tak w kółko.

W odniesieniu do filmów się z tym akurat nie spotkałem, ale to prawda, że Polacy najchętniej to by za złotówkę wszystko kupowali, a za darmo to już w ogóle; i jak coś kosztuje więcej, to żydzą na potęgę.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

05-04-2024, 16:09
Zrobiłem sondaż i tyle mi wyszło.
A Tobie ile - 0,02%, czy może bardziej 0,005%? Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

05-04-2024, 16:21
Myślę, że mógłbyś się miło zaskoczyć, gdyby faktyczne badanie zostało przeprowadzone Smile

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

05-04-2024, 16:30
Nie sądzę. Chyba, że badanie przeprowadziłbym też wśród Polaków mieszkających na obszczyźnie - wtedy niewykluczone, że wyszłoby trochę więcej.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

05-04-2024, 20:31
(05-04-2024, 11:21)misfit napisał(a):  Wolfman - Cieszy mnie zmiana narracji, bo jeszcze kilka dni temu pisałeś, że gdyby każdy kupował tak jak ja, to żadnych nośników by nie było Smile
Należy sobie uświadomić, że wśród dorosłych Polaków, ok. 0,01% z nas w miarę regularnie kupuje filmy na nośnikach fizycznych, a BD/UHD to w ogóle jest jakaś mała drobinka w kosmosie. I nawet nie chodzi tutaj w wielu przypadkach o kryterium cenowe... Po prostu dla zdecydowanej większości streaming jest wystarczający i bardziej wygodny. Kropka.
Ja piszę o tym małym procencie, który kupuje i roszczeniowo chce za pół darmo, a jak kupi jeden film za 100PLN to drugi musiałby być gratis,
Misfit kupowałeś od groma w promocji, chodziło mi, że gdyby każdy tak kupował , tylko czekając na promocje, to by dystrybucji dawno nie było.
Że generalnie kupujesz duzo to zgoda, ale dla polskiej dystrybucji nie ma to znaczenia Wink Wiesz o czym piszę, gros tych filmów to za graniczne wydania

Odpowiedz
Strony (33): « Wstecz 1 ... 29 30 31 32 33 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku