Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

LG tv oled modele 2021

Strony (2): « Wstecz 1 2
Opcje tematu
LG tv oled modele 2021
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

27-07-2022, 11:33
To chyba dotyczyło trybów HDR, a w tych widzę, że system zarządzania kolorów u Qlas1990 nie był ruszany.

Średnia temperatura barw przed kalibracją wynosiła 10988K, więc zakładam, że do pomiarów był użyty któryś z tych najbardziej rozjechanych trybów, a nie kinowy Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

27-07-2022, 11:52
Dyn. Mapowanie kolorów "Wł" no jak kto.. przecież to zło nad złem Smile i niby dla DV również, w modelu CX jest ta funkcja dostępna dla DV? ja u siebie na B1 nie mam jest dostępnej tylko dla HDR.
Ciekawe też jest to że w SDR jest włączone "max jasność Średnie"

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

27-07-2022, 11:58
Bo jest złem - przynajmniej większość profesjonalnych kalibratorów tak twierdzi Tongue

W DV to tutaj jakieś kopiuj/wklej się zdarzyło, bo DMT tutaj nie ma racji bytu - jaki byłby w tym sens, skoro DV = dynamiczne metadane. M.in. z tego powodu robiłem sobie facepalmy z kolesia z x-kom, który dziwił się czemu nie ma tej opcji dostępnej w DV Big Grin

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

27-07-2022, 18:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2022, 18:31 przez prodarek.)
Właśnie czytam komentarze różnych użytkowników którzy korzystają z HDR Optymalizer w panasie wraz z Dynamicznym mapowaniem w LG, muszę to u siebie sprawdzić.

(11-07-2022, 11:13)Mr.Hankey napisał(a):  Tu poleciałeś już po całości. Trudno się w ogóle do tego odnieść w jakikolwiek sposób, bo jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. Sprawdź w zasadzie dowolny film od Sony i rozpocznij testy jeszcze raz.

Oglądałem ostatnio Helikopter, hdr optymalizer w panasie fajnie tutaj poprawiał "prześwietlenia" i działał tylko tam gdzie trzeba. Swoją drogą obraz fajny... oj fajny.

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

31-07-2022, 18:28
Gdyby kogoś interesowało w Lg istnieje tryb hotelowy można tam ustawić np na jakim wejściu input ma zawsze startować telewizor i takie tak różne ciekawe rzeczy... jak uruchomić? trzymamy długo guzik ustawienia aż pokaże się menu ustawień, zniknie i pojawi się etykieta wejścia input, następnie wpisujemy 1105 > ok. Wady? wyłącza sterowanie głosem, airplay, możliwość ustawienia menu ustawień według własnych preferencji i pewnie coś by się jeszcze znalazło. Następna kasza w LG Smile

Odpowiedz
Strony (2): « Wstecz 1 2

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku