Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

malin1976 i jego kolekcja :)

Strony (10): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 10 Dalej »

Opcje tematu
malin1976 i jego kolekcja :)
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

12-01-2018, 09:29
Alien zamknięty w dwóch częściach i więcej nie będzie choć oczywiście pozostałe obejrzane wiele razy . Ojciec chrzestny 3 mi nie podchodzi w ogóle , to samo dwójka i czwórka Indiany Jones'a . No i Star Wars ... przemilczę . A co do Bourne'a to miałem 3 części na dvd , sprzedałem , mam w planach ale co pojadę do mediamarkt to wychodzę z niego z czymś innym hehe . Wszystkiego mieć nie można bo żona czuwa a i inne hobby czyli ps4 , kino i sport to również drogie hobby Wink
Jak pisałem wcześniej wszystkiego nie kupuję . Dużo chodzę do kina , canal+ mam do sportu ale i do filmów typu obejrzeć i zapomnieć bo w sumie na półce leży pewnie jedna dziesiąta tego co obejrzane i niech tak lepiej zostanie Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

12-01-2018, 11:45
Cytat:Alien zamknięty w dwóch częściach i więcej nie będzie

To bardzo źle. Bardzo, bardzo źle.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik

21-01-2018, 18:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2018, 18:56 przez malin1976.)
W piątek dotarł do mnie Kill Bill 2 z alletanio . Pierwszą część na blu ray już mam ( dałem 43 zł z wysyłką ) ale z seansem czekałem aż dorwę komplet . Oczywiście polskie wydanie bo tylko takie kupuję . Wpadło za 35 zł z wysyłką Cool . W poniedziałek i wtorek przypomnienie w nowej jakości Heart
Zawsze wolę nówki szutki nieśmigane i takie kupuję w większości jednak w tym przypadku to niemożliwe . Na szczęście płytki bez rys co cieszy . W ogóle to wydaje mi się że blu ray się mniej rysują patrząc na rynek używanych gier na playstation 4 które to wymieniam na olx od lat i problem praktycznie nie istnieje . Na ps1 i ps2 bywało z tym różnie .
Dalej poluję na :
Psychoza
Dawno temu w Ameryce
Tajemnice Los Angeles
Aż poleje się krew
Tańczący z wilkami
W imię ojca
Forrest Gump
Pulp fiction
Terminator 2
Ten ostatni jest właśnie na aukcji wystawiony od złotóweczki , cena na razie w granicach 180 zł i chyba jeszcze wzrośnie Sad

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

21-01-2018, 19:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2018, 19:28 przez Gieferg.)
Terminator 2 w wydaniu PL wygląda minimalnie lepiej niż DVD. Absolutnie nie warto za to wydanie przepłacać, no chyba, że nie chodzi ci o film w dobrej jakości tylko niebieskie pudełko z logiem Blu.
Patrząc po allegro aktualnie jedynym wydaniem tego filmu jakie w ogóle jest sens kupować jest gazetówka z GW, która, o ile się nie mylę zawiera płytę o zawartości identycznej do QDVD od Vision. Wszystkie inne są w jakichś absurdalnych cenach.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik

21-01-2018, 19:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2018, 19:34 przez malin1976.)
Nie no mam QDVD i spokojnie czekam na jakieś wznowienie na blu ray a te podbijanie cen jedynie obserwuję Wink Generalnie trzymam się zasady że wydaję na film nie więcej niż 50 zł . Z Gorączką jedynie zaszalałem i kupiłem za 77 z przesyłką . Kusi jeszcze Pulp fiction za stówkę ale może uda się wyhaczyć tanią używkę od kogoś kto pochopnie wystawi bez sprawdzenia cen hehe .

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

21-01-2018, 19:37
Akurat PF w polskim wydaniu wygląda całkiem dobrze w porównaniu z innymi edycjami.

Odpowiedz
Offline truvneeck
Użytkownik
Liczba postów: 249
Reputacja: 12

23-01-2018, 14:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2018, 14:04 przez truvneeck.)
Jesli zagraniczna okładka nie będzie problemem (płytki zawierają wersję PL), to na czeskiej filmarenie w akcji multibuy po ok 24zł. W imieniu ojca:

http://www.filmarena.cz/blu-ray-ve-jmenu-otce

i Psychoza:

http://www.filmarena.cz/blu-ray-psycho-nezapomenutelne-filmy-2015

przesyłka do Polski ok 50zł. Czyli wychodzi po ok. 50 za sztukę, chyba że uda się dobrać cos jeszcze.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik

23-01-2018, 14:14
Te dziesięć filmów z hakiem wyhaczę gdzieś na olx lub allegro z polskiej dystrybucji a tego co nie ma nie kupię tylko poczekam choćby i 10 lat na wznowienia Smile Ale dzięki za linki Wink Polscy dystrybutorzy nie chcą zarobić to i ja cierpliwie trzymam kasę w pierzynie hehe

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

23-01-2018, 14:19
W Czechach w multibuy masz 15 stron z filmami między innym jest też w dobrej cenie Król Artur w 3D

http://www.filmarena-eng.com/multibuy?strana=2

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik

23-01-2018, 15:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2018, 15:52 przez malin1976.)
Powiem tak : sprzedałem w ostatnim roku ok 200 filmów na dvd . Jedne za grosze , inne za dużo więcej niż kupiłem a z dvd od zawsze trzymałem się limitu 30 zł . Na przykład Mój przyjaciel Hachiko , Chłopiec w pasiastej piżamie czy Przebudzenia poszły szybko i drogo hehe . Moja kolekcja jest płynna i jeśli uznam że film jest na raz to go z półki gonię . Tymczasowo takich nie mam ale łatwiej sprzedać wydanie polskie niż zagraniczne których nikt nie chce i aleegro oraz olx są takimi wypchane po brzegi . No i nie dam sobie głowy uciąć że za kilka lat przerzucę się na uhd więc ... Może znajdzie się jakiś dystrybutor który będie chciał pokazać np Requiem dla snu , Miasto boga albo Wściekłe psy w przejściowym formacie 4k bo 8k już blisko Wink
Ps : Odpalam Kill Bill 2 . Jedynka wczoraj zaliczona Smile

Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 10 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku