Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray)

Strony (15): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 15 Dalej »

Opcje tematu
Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray)
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

26-09-2015, 23:17
Wiadomość od DI Factory
Cytat:Jak najbardziej rozumiemy kolekcjonerskie potrzeby i chęć posiadania pojedynczych tytułów na Blu-rayu, jednak jesteśmy zobligowani do prezentacji całej serii  i podział 24 filmów na 3 boxy jest ukłonem w stronę potencjalnych kupujących.
To cały projekt  Martin Scoresese Presents (MSP) odniósł sukces w USA, Kanadzie, Chinach, Australii i Wielkiej Brytanii i jedynie w całości może się ukazać pod nazwiskiem reżysera. Proszę zrozumieć, że wielki reżyser nie bez powodu udziela swojego poparcia naszej kinematografii. On również dba o sposób  prezentacji dzieł.  

Rzeczywiście, z powodu ukazania się jakiś czas temu kilku tytułów wydanych pojedynczo, pierwszy box nie dla wszystkich będzie atrakcyjny. Uważam jednak, że niedobrze się stało, że nikt wcześniej nie zdecydował sie na wydanie tych wszystkich filmów  na Blu-rayu. I teraz, kiedy udział  Martina Scorsese w projekcie zapewnił jego powodzenie, chcę wraz z partnerami naprawić ten błąd i wydać wszystkie filmy z projektu MSP.

Jestem przekonany  i już mam tego pierwsze oznaki, że znajdzie się wiele osób , którym wydawnictwo 3 boxów  będzie się podobało i uznają je za ważną pozycję wydawniczą w historii polskiej kinematografii.
Jeśli przeszkodę stanowi cena, to nakład jest duży i pewnie długo będzie dostępny, będzie czas na uzbieranie potrzebnej kwoty. Poza tym jest jest podzielony na 3 boxy, które będą wydawane co kilka miesięcy. Wiemy też , że poprzednie wydania klasyki na Blu-rayu  sprzedają się dobrze w drugim obiegu.
Wybraliśmy taki, a nie inny model dystrybucji (bez marży pośredników) żeby zminimalizować cenę za box.
Nie wiem , skąd się pojawiła cena 499 PLN na stronie bludvd.pl i nie jest ona z nami uzgodniona. Dzisiaj ta strona nie działa, chciałem sprawdzić kto za tym stoi.

Uważam, że mimo dotacji PISF, poziom naszego zaangażowania finansowego jest ogromny i naszym ryzykiem finansowym jest sprzedaż tego wydawnictwa. Nikt nie zagwarantuje nam, że wydanie sprzeda się w całości - w boxach, czy też pojedyńczo.
Gdyby nie nasza decyzja o wydaniu kolekcji, myślę, że wszyscy jeszcze długo czekaliby na kolejne tytuły z "górnej" półki polskiej klasyki. Wielokrotnie odradzano mi takiego przedsięwzięcia, ja jednak się uparłem, żeby wydać te filmy w najlepszej jakości.

Teraz pozostaje czytać mi niezbyt miłe komentarze. Ale cóż, tak już my Polacy mamy.

Pozdrawiam,
Jędrzej Sabliński
http://forum.kinopolska.pl/viewtopic.php?t=12211&start=360

Box 2
Austeria
Pociąg
Iluminacja
Krzyżacy
Niewinni Czarodzieje
Rękopis znaleziony w Saragossie
Ostatni dzień lata
Walkower

Box 3
Popiół i Diament
Wesele
Przypadek
Krótki film o zabijaniu
Nóż w Wodzie
Matka Joanna od Aniołów
Eroica
Trzeba zabić tę miłość

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

27-09-2015, 20:30
ta, najlepiej byłoby wogóle przeprosić że się nie kupi tego boxu. U nas klient ma się cieszyć z wszystkiego co mu się podsunie...

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

27-09-2015, 21:42
Najlepiej jakby dawali za darmo.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

27-09-2015, 21:50
Nie. Wystarczy żeby wpakowali filmy których nie wydano w jeden box...

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

27-09-2015, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2015, 21:57 przez Sokal.)
Masz rację. Też popieram ten pomysł. Ale stało się inaczej. Wydawca się wytłumaczył, ładnie opisał sytuację. Skąd więc złośliwa uwaga o "najlepiej przeprosić że się nie kupiło". Moim zdaniem trochę przesadzasz.

I bez urazy. Rozumiem Twoje niezadowolenie. Po prostu chodzi mi o jego skalę. Nic do Ciebie nie mam :-)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

28-09-2015, 07:21
Nie wydają - źle. Wydają - też źle. Ot, taka mentalność, że trzeba, no ku*** trzeba znaleźć coś, do czego trzeba się przypieprzyć.

Rzygać się chce.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Cisek
Użytkownik
Liczba postów: 102
Reputacja: 10

28-09-2015, 08:41
Dokładnie - a brak tu najważniejszej informacji (dla tych, którzy nie marudzą, tylko odkładają kasę) - czy można już gdzieś to cudo zamawiać? Strona wydawcy jest mocno nieintuicyjna (tzn. nie widzę tam sklepiku Wink ) .

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

28-09-2015, 08:48
Trzeba jednak przyznać, że polskie klasyki na BD nie mają szczęścia do wydawców... DMMS przeginał z ciągłym przesuwaniem premier na BD, do tego duże problemy z dostępnością popularniejszych pozycji (Rękopis, Ziemia Obiecana), które niedługo później na portalach aukcyjnych sięgały astronomiczne kwoty, dziwna polityka sprzedażowa gdzie bardzo popularne pozycje wydawali tylko na dvd, które z bardzo dużym prawdopodobieństwem zarobiłyby na siebie i na BD.

Teraz DI Factory... pomijam ten nieszczęsny ruch, że pojedynczo poszczególnych pozycji nie będzie, pomijam też cenę bo nie wiemy dokładnie co tam w tych boxach będzie, ale wedle zapowiedzi on ma trafić lada dzień do sprzedaży, chyba, że i w tym przypadku będziemy mieli przesuwy, ale tak czy siak już teraz powinna ruszyć przedsprzedaż i kampania informacyjna (tym bardziej, że sprzedają sami z pominięciem pośredników), a póki co nikt nic nie wie chociażby gdzie będzie można te boxy nabyć poza garstką osób. Jak się szybko nie obudzą to przewiduję totalną katastrofę sprzedażową tego wydawnictwa.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

28-09-2015, 09:14
(28-09-2015, 08:41)Cisek napisał(a):  Dokładnie - a brak tu najważniejszej informacji (dla tych, którzy nie marudzą, tylko odkładają kasę) - czy można już gdzieś to cudo zamawiać? Strona wydawcy jest mocno nieintuicyjna (tzn. nie widzę tam sklepiku Wink ) .

http://filmozercy.com/2015/09/22/martin-scorsese-presents-masterpieces-of-poland-cinema/

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

28-09-2015, 09:46
Na bluedvd te wydawnictwo po paru dniach zniknęło z ich sklepu, zresztą oni nie mają nic wspólnego z DI Factory i że tak powiem wystawili go na krzywy ryj Wink z ceną +100 zł (wedle wydawcy boxy mają kosztować po 399 zł) bo zagraniczniaki upatrzyli sobie ten sklep jako sprawdzone źródło polskich filmów.

Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku