06-06-2018, 22:36
(06-06-2018, 19:35)misfit napisał(a): Miałeś już okazję zerknąć jak prezentuje się GoT w HDR ?
Przyznam, że jestem trochę zaskoczony ale GoT w 4K HDR prezentuje się lepiej niż się spodziewałem
Nie chodzi już o samą szczegółowość obrazu (jest trochę ostrzejszy w porównaniu do zwykłego BD), ale głównie o HDR Dolby Vision oraz WCG, które sprawiły, że poczułem się trochę jakbym znowu pierwszy raz oglądał ten serial. O wiele bogatsze i żywsze kolory, więcej szczegółów wyciągniętych z jaśniejszych i ciemniejszych partii obrazu, sam HDR również w kilku momentach jest mocny. Generalnie wydanie prezentuje się bardzo dobrze, a na pewno lepiej od 1 sezonu Westworld. Mam tylko pewne obiekcje co do scen w podziemiach (a więc pewnie i w lochach, obejrzałem tylko 1 odcinek na razie), gdyż w takich scenach odniosłem wrażenie, że szczegółowość poszła sobie na przerwę
Obraz jest bardziej rozmazany i trochę odbiega jakością od wszystkich pozostałych scen. Nie jest to może jakaś duża wada, ale da się to jednak zauważyć podczas oglądania. Mimo wszystko po 1 odcinku mam znowu apetyt na więcej i myślę, że w dalszej części się nie rozczaruje. Osobiście bardzo spodobała mi się scena z końca odcinka - ta z Deny i Khalem Drogo przy zachodzie słońca nad morzem - w DV wygląda wręcz olśniewająco
Kino domowe:
Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)
Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)