06-03-2016, 12:44
Ja nie dałem rady, próbowałem dwukrotnie. Nie przeszło u mnie próby czasu
|
matwiko kolekcja
|
(06-03-2016, 12:43)matwiko napisał(a): Robot Jox to specjalne wydanie kolekcjonerskie 2DVD z custom cover, zwana w środowisku jako Gief-edition.Dodam, że zawiera standardowe wydanie USA R1 NTSC (z innymi się nigdy nie spotkałem).Cytat:Custom chyba trochę zżółkłWydruk ma blisko 10 lat, w dodatku drukarka już dogorywała. Ostatnio też oglądałem RJ, nie ma takiej opcji, bym ten film kiedykolwiek skreślił.
06-03-2016, 13:10
No co Ty Na robocie Joxie się wychowałem. Powrót do filmu był nawet udany. Freejacka nie znam, lubię takie tematy no i sam Jagger! Choć sam film pewnie szału nie robi. Zobaczymy.
06-03-2016, 13:34
Ja też ten film widziałem za dziecka, ale próby czasu nie przeszło jak np Blade runner. To już wtedy była nisza. Freejack mimo obsady to straszna przeciętność , oglądałem na vhs. Dzięki Tobie, zaczynam się zastanawiać czy nie skupić się na filmach , do których wrócę i po latach, a resztę odstawić. Nowości wydmuszki nafaszerowane efektami za 10 lat nie będą niczym szczególnym.
(06-03-2016, 12:43)matwiko napisał(a):(06-03-2016, 06:52)kryst007 napisał(a): naklejkę widzę że udało się usunąć bez śladu. Woodstock natomiast jednak w wersji reżyserskiejNa szczęście naklejki Beverly Hills zeszły bez szkody. Lekko namoczyłem i delikatnie oderwałem. Była tylko jedna na froncie. Kupiłeś może ten drugi egzemplarz Człowieka Omegi? Niestety nie Trochę żałuję, że na kredyt nie wziąłem, choć z drugiej strony pewnie jakiś inny kolekcjoner snapperów się ucieszy z takiego rarytasa. W przyszłości jeszcze upoluję!
06-03-2016, 15:04
(06-03-2016, 13:10)matwiko napisał(a): No co Ty Film jest bardzo dobry. Oglądałem na vhs nie wiem tylko jak próbę czasu przetrwały efekty ale tematyka super. (06-03-2016, 13:05)Gieferg napisał(a): Dodam, że zawiera standardowe wydanie USA R1 NTSC Jak podaje amazon, jest też wydanie region 2 http://www.amazon.co.uk/Robot-Jox-DVD-1989-Region/dp/B003SOI1QK/ref=sr_1_2?s=dvd&ie=UTF8&qid=1457296323&sr=1-2&keywords=robot+jox Bawiłeś się w zmienianie klatkażu do 25fps? Jeżlei chodzi o lektorów to przy tym filmie znałem i jestem przyzwyczajony jedynie do Butruk. Szklarz jest miłym urozmaiceniem, szczególnie jak usłyszałem tytuł: Jeźdźcy robotów ;D (06-03-2016, 13:34)wolfman napisał(a): zaczynam się zastanawiać czy nie skupić się na filmach , do których wrócę i po latach, a resztę odstawić. Nowości wydmuszki nafaszerowane efektami za 10 lat nie będą niczym szczególnym. Wychodzę z podobnego założenia. Jak coś przetrwał próbę czasu, czyta się o tych filmach w podręcznikach i leksykonach, filmy wzbudzają żywe dyskusje po latach i pojawiają się we wszelakich rankingach i zestawieniach, to warto zakupić do kolekcji, będe do tego wracał i polecał znajomym, rodzinie Mało mam np. filmów po 2010, są to głównie te które na mnie zrobiły ogromne wrażenie i to nie z powodu efektów: Wyśnione miłości Nietykalni Drzewo życia Charlie Kochankowie z Księżyca Ona Ex Machina Za to już na takiego Hobbita jestem chyba za stary Męczy mnie takie kino, jak kupie to może kiedyś dla syna dla rozrywki.Poza tym żyje już trochę sentymentem i wracam do tego co oglądałem w młodości lub jest w klimacie tamtych lat
Cytat:czyta się o tych filmach w podręcznikach i leksykonach, filmy wzbudzają żywe dyskusje po latach i pojawiają się we wszelakich rankingach i zestawieniach, to warto zakupić do kolekcji Dla mnie to żadne kryterium. Jedynym powodem, by zakupić film jest to, czy ja lubię do niego wracać po latach. Nieważne czy to oskarowa produkcja czy coś o czymś nikt poza mną już nie pamięta. Cytat:Bawiłeś się w zmienianie klatkażu do 25fps? A skąd. Po co miałbym coś takiego robić? Faktycznie jest niemieckie wydanie, są też w podobnej szacie graficznej niemieckie wydania Robot Jox 2 i 3 (tak naprawdę to Robot Wars i Crash & Burn, nie mające nic wspólnego z RJ poza wytwórnią). Butruka nie znoszę (spotkałem z nim tylko dwa filmy, RJ i Dark Angel aka I Come in Peace), nie mogłem go słuchać. Szkoda, że przepadła mi nagrana na VHS wersja z TV regionalnej z lat 90-tych, może byłaby lepsza od Butruka i Szklarza, ten ostatni brzmi ok, ale wkurza mnie, że chrzani w tym tłumaczeniu kilka rzeczy, w tym nazwy robotów przed pierwszą walką czytając Vasiliev (czyli nazwisko gościa, z którym walczy Tex na tym archiwalnym nagraniu) zamiast Vovalevsky. No a napisy - jedyne dostępne w necie zrobiłem jakąś dekadę temu, ze słuchu (wtedy miałem tylko VHSripa w .avi) i teraz się czasami zastanawiam skąd do cholery wziąłem niektóre rzeczy Od tamtej pory to i owo poprawiłem, ale wciąż im daleko do ideału. Niestety innych ni ma, a mnie się już nie chce przy nich grzebać.
Dużo ostatnio zakupów nie było ale z tych kliku ciesze się bardzo. Pakiet Hitchcock Masterworks od Kino Świat. 4 filmy z czego Oszustwo i Korespondent niedostępne nigdzie indziej. Box bardzo ładny. Każdy film z napisami lub lektorem do wyboru. Ładne animowane menu oraz opisy filmów we wnętrzu. Polecam bo śliczna rzecz. No i uformowała się nowa półeczka z klasykami kina ![]() Snapper Wehikułu Czasu to w tej chwili chyba najcenniejszy okaz w kolekcji. Wiele lat polowań i w końcu wyhaczony na allegro za ok 30zł. To 118 snapper w kolekcji. Skatalogowałem wszystkie które posiadam na filmoskopie http://filmozercy.com/filmoskop/profile/37/collection Evangelion, dużo się zasłyszałem o tej serii. Seans bardzo udany i zachęcił do zgłębienia świata, ale z tego co pacze nie wydano u nas 2 części filmu kinowego a serial to chyba wcześniejsza historia. Trochę jeszcze nie ogarniam kolejności filmów ale ta anime jest świetna. Monolitch poza tą kinówka wydał właśnie serial, na pewno się kiedyś zapoznam. Przygody Barona. Podmianka z dvd. Kupione w sklepie z używkami za 10zł. Dvd sprzedane na allegro za ok 15 Obraz dużo lepszy od dvd plus masa dodatków.
29-05-2016, 21:30
"Wehikuł czasu" - jedna z najfajniejszych okładek z jakimi miałem styczność. Sam film to ponoć też niezły klasyk kina sci-fi, więc gratuluję! ![]() Ten BOX Hitchcocka od Kino Świat też ciekawy. Ile za niego dałeś? |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |