Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

matwiko kolekcja

Strony (36): « Wstecz 1 ... 25 26 27 28 29 ... 36 Dalej »

Opcje tematu
matwiko kolekcja
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

20-01-2019, 12:11
Jednym robi, innym nie. Co to za idiotyczne stereotypy?

Po przesiadce na 65 cali (ogladane z około 2,5 metra) stwierdzam ze jest to perfekcyjny rozmiar ekranu tak do 1080p jak i 2160p. Też mieszkam w bloku. Wiem, nie do pojęcia.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

26-03-2019, 02:09
Ja mam 55 z 1,8-2m ... Zero gimnastyki, sama przyjemność i szczerze... Siódma Pieczeń, teraz to się nią dopiero rozkoszuję ;-)

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

26-03-2019, 08:46
Pewnie dobrze wypieczona ta pieczeń skoro skusiłeś się na siódmąBig Grin

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

26-03-2019, 09:32
Dokładnie tak, zajadałem dodatkowo Stekerem i popijałem butlą de souffle rocznik 1960 :-)

Odpowiedz
Offline matwiko

30-03-2019, 11:29
Dla każdego kolekcjonera posiadającego dzieci przychodzi taki czas kiedy kolekcja zaczyna przybierać bardziej kolorowe a nawet różowe barwy. Oczywiście mowa o filmach dla naszych pociech. Moi 5 i 8 latek mają już żelazny repertuar pozycji które w zasadzie znamy już na pamięć bo każdy obejrzeliśmy z 10 razy i... wciąż się nie nudzą Wink Chciałbym polecić kilka pozycji, które zarówno dzieciaki uwielbiają jak i nie są tak głupie czy infantylne że idzie z nimi to oglądać oraz nie są to popularne pozycje Disneyowskei które każdy zna.

1. Ekranizacje Astrid Lindgren. Dzieci z Bullerbyn - najpiękniejsza z jej ekranizacji. Bardzo ładne zdjęcia i piękne krajobrazy. Względem książki film jest podzielony na 2 części, cześć wątków zabrakło ale daje i tak dużą satysfakcję. Emil ze Smalandii, dostępny jako pakiet 3 dvd oraz osobne wydania. Ten świat jest bardziej siermiężny i biedny od Bullerbyn, choć łobuz, rozrabiaka jest przez dzieci lubiany to radzę oglądać wspólnie bo język i zachowania rodziców są dość specyficzne. Pipi Landgstrumpf- bliżej do kina przygody, choć chyba mi się bardziej podobało niż dzieciom. Dostępne w pakiecie 4 dvd lub osobne wydania. Emil i Pipi są dostępne również w pakietach łączonych. Mio mój Mio- piękna produkcja młodzieżowa. Wzruszająca i porywająca, klimaty Willowa oraz młody Bale i Christopher Lee. Dla tych co nie znają koniecznie do nadrobienia dla tych co pamiętają sentymentalna podroż do dzieciństwa.

[Obrazek: 55564539_10205593980127035_1098939168764...e=5D0965A0]

2. Pozostałe filmy do polecenia to oczywiście francuska seria Było sobie... chyba 6 serii wydanych w Polsce w ładnych pakietach. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich maluchów. Mimo lat filmu, uważam że animacje się nie zestarzały, budzą zainteresowanie dzieci i pobudzają ich wyobraźnie. Oraz z rodzimego podwórka, oczywiście Kleks, O dwóch takich co ukradło księżyc (za każdym razem podziwiam tą psychodeliczną animacje z generalną muzyka Lady Punk) oraz Magiczne drzewo, które poza serialem polecam też bardzo dobry film fabularny.

[Obrazek: 55713632_10205593980447043_4142586662406...e=5D08F918]

Jakie filmy, wydane w Polsce polecanie dla dzieci w wieku szkolno przedszkolnym? Aby były ciekawe, rozwijające, i nie nudziły rodziców. I ciekawi mnie jakie macie doświadczenia w seansach z dziećmi?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

30-03-2019, 11:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2019, 11:57 przez Gieferg.)
Mam też "Było sobie życie" i to samo wydanie Kleksa (nie myślałeś o blu?), "Akademia" i "W kosmosie" wałkowane wielokrotnie, "Podróże" ani mnie ani córy jakos do siebie nie przekonały. Z polskich staroci do oglądania z dzieciakami sprawdziły się dobrze "Przyjaciele wesołego diabła", "Pierścień i Róża" czy "Cudowne dziecko".

Cytat: I ciekawi mnie jakie macie doświadczenia w seansach z dziećmi?
To może przejdźmy do odpowiedniego tematu:
http://forum.filmozercy.com/watek-ogladanie-filmow-z-dzieciakami

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,586
Reputacja: 41

30-03-2019, 12:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2019, 12:55 przez Nfsfan83.)
"Przyjaciele wesołego diabła", "Pierścień i Róża" czy "Cudowne dziecko" wyszło to w miarę dobrej jakości na DVD?

Też mam tą wersję Kleksa - jedyna słuszna i nie wykastrowana kadrowo Smile

Odpowiedz
Offline matwiko

30-03-2019, 13:54
(30-03-2019, 11:57)Gieferg napisał(a):  ani mnie ani córy jakos do siebie nie przekonały
Masz wciąż tylko córkę? Postaraj się o syna Wink Komu przekażesz tą pasje i z kim będziesz oglądał klasyki VHS Wink

(30-03-2019, 12:55)Nfsfan83 napisał(a):  wyszło to w miarę dobrej jakości na DVD?

Nie wiem jak te filmy ale Dzieci z Bulerbyn maja bardzo dobry obraz. Niestety Emil i Pipi już gorsza, piksela trochę a Mio mój Mio to obraz nieanamorficzny więc po zbliżeniu też szału nie ma.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

30-03-2019, 14:02
Ja bym chciał to -- Dzieci Syriusza

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

30-03-2019, 14:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2019, 14:39 przez Gieferg.)
Cytat:"Przyjaciele wesołego diabła", "Pierścień i Róża" czy "Cudowne dziecko" wyszło to w miarę dobrej jakości na DVD?
Diabeł wygląda słabo, Cudowne Dziecko tragicznie źle, Pierścień i Róża - powiedzmy że ujdzie w tłoku z tym, że są dwie wersje - serialowa i filmowa, każda wygląda trochę inaczej.

Matwiko napisał(a):Masz wciąż tylko córkę? Postaraj się o syna Wink Komu przekażesz tą pasje i z kim będziesz oglądał klasyki VHS
Moja córka będzie bardziej obyta z hitami VHS (i to w wersjach lektorskich prosto z epoki) niż 99% jej rówieśników-facetów Tongue That I can guarantee. O szczegółach możemy pogadać w odpowiednim temacie Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (36): « Wstecz 1 ... 25 26 27 28 29 ... 36 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku