10-05-2017, 20:13
(10-05-2017, 19:05)wolfman napisał(a): Była fabuła i film był dość ciekawy, jednak jak większość tego kina jest jak dla mnie nie potrzebna, służy głównie do rozdrapywania starych ran i nastawiania się wrogo jednych ludzi z jednego kraju do drugiego (wolę pod tym względem książki). Ile ja się nasłuchałem komentarzy pod kątem Rosjan czy Niemców po tego typu filmach i wrogości wobec nich to już nie wspomnę (jedni i drudzy zapominają , że to nie zwykły szarak rozpętuje wojnę). Co do samego filmu o Katyniu to czego się spodziewałeś ? Sielanki i pikniku? Niektórzy twierdzą, że esencją filmu jest ostatnie 10 minut, jak dla mnie mogli to skrócić i pokazać w mniej drastyczny sposób.
Jeśli piszesz o skakaniu po wątkach to co powiesz o super hero, o których się tyle rozpisujecie? Przecież tam w 2h upychają tony komiksów.
Nie mam ochoty dyskutować o tym filmie, bo jak już wspomniałem, niewiele z niego pamiętam, ale to nie jest kwestia tego czego się spodziewałem tylko tego co dostałem. To, że w filmie nie ma sielanki, nie czyni go automatycznie dobrym. Film mnie po prostu wynudził i nie czułem żadnej więzi z bohaterami, więc przedstawiona tragedia mnie nie bardzo ruszyła, co tylko podkreśla poziom tego filmu. No i nie wiem co Katyń, ma wspólnego z filmami Marvela i DC, ale Twoje wylewanie żalów na superhero w każdym poście jest urocze.
Co do kwestii filmów wojennych, czy ogólnie historycznych, to nie widzę tutaj żadnej różnicy względem książek. I jeśli filmy są be, to podręczniki do historii też może wyrzućmy do kosza? Niech dzieci w szkole uczą się tylko o traktatach pokojowych.
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.