Już też jestem po jednym seansie tego filmu w kinie i zastanawiam się nad kolejnym, choć nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało 
Tak to oznacza tylko jedno film był REWELACYJNY.
Mianowicie film niesie ze sobą ogromny ładunek emocjonalny, przez co cały seans byłem spięty, wyniku czego gęsia skórka i łezka w oku w momentach kluczowych jest jak najbardziej na miejscu
Mimo kilku zbędnych "fajerwerków" wizualnych, obraz jest zrealizowany technicznie na bardzo wysokim poziomie. Nie ma mowy o niedociągnięciach, film wydaje się trzymać równy poziom. Historia pochłania bez reszty i pozwala się wczuć w role młodych polaków walczących o wolność i przyszłość. Wielkie brawa dla Zofii Wichłacz za rolę Biedronki.
Cóż być może tyle zachwytu dlatego, że jestem polakiem i wydarzenia z okresu powstania warszawskiego poruszyły moje serce, ale wreszcie mogę głośno powiedzieć "Dobre, bo Polskie".
8/10
Podpisuje się pod gorącą prośbą o wersje blu-ray nawet z "kilkoma" dodatkami, bo na steelbooka nie ma co liczyć

Tak to oznacza tylko jedno film był REWELACYJNY.
Mianowicie film niesie ze sobą ogromny ładunek emocjonalny, przez co cały seans byłem spięty, wyniku czego gęsia skórka i łezka w oku w momentach kluczowych jest jak najbardziej na miejscu
Mimo kilku zbędnych "fajerwerków" wizualnych, obraz jest zrealizowany technicznie na bardzo wysokim poziomie. Nie ma mowy o niedociągnięciach, film wydaje się trzymać równy poziom. Historia pochłania bez reszty i pozwala się wczuć w role młodych polaków walczących o wolność i przyszłość. Wielkie brawa dla Zofii Wichłacz za rolę Biedronki.Cóż być może tyle zachwytu dlatego, że jestem polakiem i wydarzenia z okresu powstania warszawskiego poruszyły moje serce, ale wreszcie mogę głośno powiedzieć "Dobre, bo Polskie".
8/10
Podpisuje się pod gorącą prośbą o wersje blu-ray nawet z "kilkoma" dodatkami, bo na steelbooka nie ma co liczyć