03-03-2016, 12:59
(03-03-2016, 12:15)Sammael napisał(a): Powiem tak zgodze sie z tym co pisal Accept2 za jakis czas wyjdzie lepszy nosnik itd to ciagle bedzie sie zmieniac i w kolko a kolekcjoner bedzie wymienial nosniki lub nie wymienial. To juz indywidualne podejscie.To forum jest dla osob ktore kolekcjonuja filmy i w zasadzie kolekcjonerzy maja swoje uzasadnienie dla swoich zbiorow ten temat to temat rzeka. Zbieramy to na co mamy ochote i tyle w tym temacie.Co sie zas tyczy blu ray to tak do konca to tez nie wypalilo poniewaz wciaz pojawiaja sie nowosci na dvd i sa znacznie tansze .Blu ray zagosci chyba tylko wtedy jak Dvd zniknie z rynku ale wtedy juz pewnie wejdzie cos nowego.Jak stwierdze ze po zakupie jakiegos doladowanego tv jakosc mi nie odpowiada to zmienie sprzet na taki ktory bedzie mi odpowiadal i po problemie.
No to nie musisz wymieniać całości od razu, ale ulubione filmy chyba chcesz mieć w najlepszej jakości? Wymiana filmów to nie jest szybciutki i łatwy proces - niektóre filmy znikają z rynku u nas i nie są wznawiane. To co poniżej masz napisane o calach to bujda na resorach. Nawet na 32 cali widać różnicę pomiędzy blu, a dvd. Testowałem na pierwszym moim lcd 32 cale. Pierwsze filmy blu jakie kupiłem miażdżyły dźwiękowo i obrazem dvd (te same porównywałem) - zawsze kupowałem najlepsze wydania dvd. Gdybym zauważył minimalną różnicę , to bym zostawił stary format jeszcze na 3-4 lata, a tak poszło wszystko pod topór. Uzasadnienie do zbierania dvd wg mnie oczywiście jest jedno, kolekcjoner chce posiadać dany film fizycznie i z PL wersją. Inaczej by w cyfrze kupił lepszą jakość danego filmu niż inwestował w przeżytek.