Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
1 2 3 4 Dalej »

Muzyka

Strony (14): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14

Opcje tematu
Muzyka
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 568
Reputacja: 22

25-10-2021, 12:12
Pełna zgoda, ja mógłbym w nieskończoność słuchać ludzi, którzy ciekawie potrafią opowiadać o muzyce i swoich pasjach, to czysta przyjemność. Nie ukrywam, że są utwory Chopina, które są tak wybitnie dobre, że przełamują bariery - osobiste upodobania czy uprzedzenia. Może czas się zainteresować i znaleźć tego "swojego" Chopina  Wink

♥ J. S. BACH: 989 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 993
Reputacja: 83

25-10-2021, 12:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2021, 12:53 przez sebas.)
Ja nie jestem miłośnikiem muzyki klasycznej, ale konkurs w miarę możliwości śledziłem. Z finalistów najbardziej podobał mi się Kyohei Sorita i Rosjanka Eva Gevorgyan, ale muszę nadmienić, że występu Bruca Liu nie słyszałem - tak wyszło.
Co do dyskusji na TVP Kultura, to pełna zgoda z przedmówcami, były bardzo ciekawe, "na poziomie", bez przekrzykiwania się. Zaraz po ogłoszeniu wyników i rano sprawdziłem na różnych portalach informacje - praktycznie żadnej wzmianki o wynikach w widocznym miejscu (no chyba, ze coś przegapiłem). Przykre to, bo to duże wydarzenie w świecie muzyki klasycznej. Mogłem się za to dowiedzieć, że jakaś tam celebrytka coś założyła na siebie i zrobiła zdjęcie, a inna coś zdjęła i też pochwaliła się rezultatem "całemu światu". Trochę słabo...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 329
Reputacja: 29

25-10-2021, 13:22
No niestety, "różne portale" nie bardzo dbają o to, co naprawdę jest wartościowe, a tym bardziej w tej niszy, jaką mimo wszystko jest muzyka klasyczna. Myślę, że i tak sukcesem jest często wspominany fakt, że konkurs śledziło bardzo wielu ludzi, którzy nie mają z tą dziedziną zbyt wiele wspólnego na co dzień.

A Bruce'a Liu polecam jednak nadrobić, nie bez przyczyny zajął takie, a nie inne miejsce, i to bez specjalnych kontrowersji. Smile Jeśli chodzi o finały, Sorita też mi się podobał; Gevorgyan jest bardzo dobra, ale mnie jakoś specjalnie nie porwała szczerze mówiąc. Natomiast bardzo pozytywnie zaskoczył mnie finałowy występ Martina Garcii Garcii, który w drugim etapie niesłychanie mnie irytował, w trzecim miałem mieszane uczucia, natomiast właśnie w koncercie fortepianowym pokazał naprawdę wysoką klasę, podobnie jak w koncercie laureatów. Nie wiem, czy to po mojej stronie coś się zmieniło, czy po jego Wink ale cieszę się, że mogłem zmienić moją opinię na pozytywną. A gdyby kogoś jeszcze interesowały moje typy, to polecam również występy Avery Gagliano, szczególnie z drugiego etapu. Ta pianistka grała naprawdę pięknym i delikatnym dźwiękiem, co dało świetny efekt w Andante spianato i polonezie. Niestety repertuar wymagany do trzeciego etapu chyba nie do końca dało się dopasować do jej wrażliwości i być może dlatego nie znalazła się w finale, czego bardzo żałuję, bo myślę, że koncerty fortepianowe by jej pasowały.

Odpowiedz
Offline Diocletian
Użytkownik
Liczba postów: 211
Reputacja: 9

05-06-2022, 11:18
https://youtu.be/ab0wmHP52e8

Antigama - Whiteout
Premiera : lipiec

Odpowiedz
Strony (14): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku