24-12-2016, 14:56
Długo odwlekana aktualizacja kolekcji, prawdopodobnie ostatnia tak duża paczka filmów w moim temacie. Raz że przez lata kolekcja rozrosła się do pół tysiąca tytułów na samym BD i zaczyna brakować mi miejsca żeby to wszystko pomieścić, a nie chciałbym trzymać filmów zamkniętych w szafach. A drugi powód to coraz ciekawsza i lepsza oferta VOD w internecie, w tym roku testowałem przez miesiąc polskiego Netflixa (meh), kupiłem abonament na Mubi (w połączeniu z darmowym VPN praktycznie bez konkurencji pod względem jakość/cena), a ostatnio na rynku pojawił się criterionowy Filmstruck i nie nadążam z oglądaniem filmów na płytach. To nie znaczy, że kończę z kupowaniem BD i DVD, już mam kilka przyszłorocznych tytułów na oku (Pijany Mistrz od Eureki
), więc zawsze coś tam wpadnie do koszyka, ale raczej nie w takich ilościach jak jeszcze rok-dwa temu.
Wszystkie amerykańskie BD kupione na Wowhd, na amazona już praktycznie nie zaglądam, nawet jeżeli mają niższe ceny za film, to darmowa wysyłka na wowhd niweluje różnicę.
Batman: Mystery of Batwoman / True Grit / El Dorado / The Haunting
Raising Arizona / Romancing Stone / Escape from NY / The Fifth Element
Warner Archive:
Suspicion / She Wore a Yellow Ribbon / To Have and Have Not / Dark Passage
Eureki z dwóch ostatnich wyprzedaży w ich sklepie:
Les Miserables / Day of the Outlaw / Youth of the Beast / Paper Moon
5x Miyazaki: My Neighbour Totoro / Kiki's Delivery Service / Porco Rosso / Howl's Moving Castle
i wisienka na torcie - The Wind Rises w digipacku, znaleziony na ebayu za 80zł.
), więc zawsze coś tam wpadnie do koszyka, ale raczej nie w takich ilościach jak jeszcze rok-dwa temu.Wszystkie amerykańskie BD kupione na Wowhd, na amazona już praktycznie nie zaglądam, nawet jeżeli mają niższe ceny za film, to darmowa wysyłka na wowhd niweluje różnicę.
Batman: Mystery of Batwoman / True Grit / El Dorado / The Haunting
Raising Arizona / Romancing Stone / Escape from NY / The Fifth Element
Warner Archive:
Suspicion / She Wore a Yellow Ribbon / To Have and Have Not / Dark Passage
Eureki z dwóch ostatnich wyprzedaży w ich sklepie:
Les Miserables / Day of the Outlaw / Youth of the Beast / Paper Moon
5x Miyazaki: My Neighbour Totoro / Kiki's Delivery Service / Porco Rosso / Howl's Moving Castle
i wisienka na torcie - The Wind Rises w digipacku, znaleziony na ebayu za 80zł.