24-03-2021, 20:57
Dobra wiadomość, ale równocześnie zła bo sezony są poupychane na jednej płycie plus dźwięk z tego co widzę to zwykłe DD 5.1 ?
Narcos
|
24-03-2021, 20:57
Dobra wiadomość, ale równocześnie zła bo sezony są poupychane na jednej płycie plus dźwięk z tego co widzę to zwykłe DD 5.1 ?
Tak, zwykłe DD 5.1, każdy sezon jest na dwóch płytach.
Drugi sezon w takim razie sprowadzę jeszcze z USA, a trzeci z Hiszpanii. Dzięki za info.
Mam dobre wieści dla tych co wstrzymywali się z zakupem tego serialu ze względu na wymuszone napisy na Hiszpańskich kwestiach w wydaniach europejskich. Kolega Pablo0909 w tym wątku wspominał że sezon pierwszy z UK ma wymuszone napisy, których nie da się wyłączyć, a w grę wchodzi tylko przesuwanie, które ich do końca nie wyeliminuje. Tak więc postanowiłem zaryzykować i kupiłem za grosze sezon drugi z UK, aby sprawdzić czy może jest inaczej i ku mojemu zdziwieniu w drugim sezonie wydanym w UK napisy spokojnie można wyłączyć i załadować te PL z USB. Nie wiem jak sprawa ma się z trzecim sezonem, ale jeśli od drugiego można to zrobić, to raczej jest tak samo i można mieć spokojną głowę o sezon 3 z UK.
Przy okazji dodam, że równie dobra seria rozgrywająca się w Meksyku została wydana we Francji i w Niemczech. Kwestia tego, co tam dzieje się z napisami ? Osobiście wybrałbym wydanie francuskie ze względu na mniejsze literki, które przy wymuszonych napisach może dałyby się przesunąć kompletnie z ekranu. ![]() ![]() Edit: Arrow w UK wydał też pierwszy sezon Meksyku, ciekawe czy i kiedy wezmą się za dwie ostatnie serie. Skoro francuzi i niemczy dali rade to tutaj może też się uda. Byłoby super, bo raczej od tej drugiej serii na wszystkich wydaniach da się wyłączyć angielskie napisy. ![]()
Paranoja, odwiedziłem stronę dvdcompare i wychodzi na to że trzeci sezon w UK ma wymuszone napisy... Co za bzdura i nie konsekwencja wydawnicza. I tak w UK: Narcos pierwszy sezon - napisy wymuszone Narcos drugi sezon - napisy opcjonalne Narcos trzeci sezon - napisy wymuszone Z ciekawostek przeanalizowali też wydanie niemieckie pierwszego oraz drugiego sezonu i nie ma tam wzmianki aby napisy niemieckie były wymuszone, ale kij wie co się dzieje z innymi sezonami ;]. EDIT 16.03.23: Właśnie mam w łapkach to wydanie zbiorcze Meksyku >> ![]() Stwierdzam wszem i wobec że w tym wydaniu nie ma wymuszonych napisów niemieckich, tak więc można swobodnie dodać zewnętrzne napisy z usb Oppo/Panasonic. Obecnie na Hiszpańskim amazonie jest promocja na ten set: NARCOS MEXICO 1-3 W połączeniu z tym: Amazon ES - 5 euro off przy zakupie za 15 euro Daje nam finalną kwotę w tym przesyłka : 175 zł |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |