(02-03-2025, 07:21)prodarek napisał(a): Następnie jest bardzo dobrze zbudowany Sony X800M2, lecz tryb DV w nim wymaga ręcznego włączenia, zdaje się być to najmniejszym problemem na tle raportów o zawieszeniach podczas odtwarzania płyt UHD.
Mogę się podzielić swoimi doświadczeniami z użytkowania tego modelu. Przed każdym seansem muszę sprawdzać na blu-ray.com czy płyta ma DV czy nie... ale z moim OCD pewnie robiłbym to nawet jakbym miał odtwarzacz, który robi to automatycznie
Samo przestawienie to kilka sekund i pare klików pilotem. Odnośnie zawiech przy odtwarzaniu. Już miałem go wywalić przez okno, bo występowały prawie przy każdej płycie. Ale po przeglądnięciu YT trafiłem na ten filmik.https://www.youtube.com/watch?v=Sym8ayOpL-4&ab_channel=TheOriginalFuzz
Nie sądziłem, że to coś pomoże ale odkąd wprowadziłem te dwie zmiany w ustawieniach, to nie mam z tym odtwarzaczem praktycznie żadnych problemów (ostatnio zaciął tylko przy odtwarzaniu The Frighteners). Teraz jest to najmniej problematyczny odtwarzacz jaki kiedykolwiek miałem i odbyłem na nim już ponad dwie setki seansów.
Docelowo i tak pewnie za niedługo kupię Panasonica żeby mieć opcje wgrywania napisów, ale ten odtwarzacz na pewno sobie zostawię.