24-10-2022, 11:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2022, 11:18 przez fire_caves.)
Krakowianie (i ludy przyjezdne) już niedługo będą mogli ponownie rozkoszować się kinem w formacie IMax.
"na przełomie października i listopada 2022 roku w Cinema City Zakopianka otwarta zostanie sala z tym najbardziej zaawansowanym technologicznie formatem – informuje właściciel sieci.
Mam nadzieję, że będą puszczać filmy fabularne, bo większość produkcji puszczanych w świętej pamięci Plazie miała ściśle dokumentalny charakter.
_______
https://lovekrakow.pl/aktualnosci/imax-ponownie-otworzy-sie-w-krakowie-znamy-miejsce-i-czas_48116.html
_______
EDIT 24.10.
30 października w placówkach Cinema City bilety na wszystkie polskie i zagraniczne filmy w cenie – 10 zł.
"na przełomie października i listopada 2022 roku w Cinema City Zakopianka otwarta zostanie sala z tym najbardziej zaawansowanym technologicznie formatem – informuje właściciel sieci.
Mam nadzieję, że będą puszczać filmy fabularne, bo większość produkcji puszczanych w świętej pamięci Plazie miała ściśle dokumentalny charakter.
_______
https://lovekrakow.pl/aktualnosci/imax-ponownie-otworzy-sie-w-krakowie-znamy-miejsce-i-czas_48116.html
_______
EDIT 24.10.
30 października w placówkach Cinema City bilety na wszystkie polskie i zagraniczne filmy w cenie – 10 zł.

Pani w kinie mętnie się tłumaczyła - z jednej strony zaręczała, że od rana dzwonią do osób, które miały wykupione bilety, ale nie są w stanie powiadomić wszystkich
Na pytanie dlaczego więc chociaż nie wyślą zbiorczego maila nie otrzymałem jasnej odpowiedzi... Do tego pani sugerowała, że jeśli kupowałem bilety jako gość, to być może nie skontaktowali się ze mną bo nie mieli mojego maila - zapytałem więc jakim cudem dali radę w takim razie wysłać mi bilety na maila, którego rzekomo "nie mają" i tu na twarzy pani zapanowało zdziwienie
Kiedyś wszystko pamiętałem, ale jak zaczęło być tego więcej, jakieś 9-10 lat temu zacząłem sobie spisywać w wordzie, a przed pandemią w końcu zrobiłem tabelkę w excelu, gdzie wpisuję datę seansu, film, kino do którego poszedłem, miasto i jeszcze komentarz jeśli był to jakiś specjalny seans (np. IMAX, 3D, albo kino pod chmurką). Nie licząc seansów na sali gimnastycznej w gimnazjum, gdzie przyjeżdżały do nas jakieś ludzie z projektorem i ekranem, mam chyba wszystko na czym pamiętam że byłem od 1996 roku (+