Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Oglądanie filmów w kinie

Strony (15): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 15 Dalej »

Opcje tematu
Oglądanie filmów w kinie
Offline Jaszczomp89
Stały bywalec
Liczba postów: 291
Reputacja: 0

10-10-2014, 21:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2014, 08:11 przez Jaszczomp89.)
W moim przypadku za kinem przemawiają jedynie dwa powody: nowości filmowe (chociaż nie zawsze, często owe nowości można dostać w "internetowych wypożyczalniach", ale mniejsza z tym) oraz klimat samego "kina".

Na minus oczywiście często nieciekawa "atmosfera" czyli siorbanie, wpierniczanie popcornów czy innych nachosów, gadanie i inne debilne zachowania. Może mi się zdaje, ale również jakość wyświetlanych filmów znacznie się pogorszyła, no może poza imaxem. Chodzę najczęściej do 3-4 różnych kin i w każdym to samo - mam wrażenie jakby oszczędzali na projektorowych lampach. Moje ostatnie wizyty w kinie na Miasto 44 (kino atlantic) i Służby Specjalne (multikino) tylko to potwierdziły. Jeśli chodzi o dźwięk bywa różnie - czasem jest "tylko" ok, a czasami dudni byle żeby dudniło, zresztą po usłszeniu porzadnego kina domowego 5.1 ze średniej półki dźwięk kinowy przestał mi czymkolwiek imponować (z drugiej strony najpierw trzeba posiadać takie głośniki, no ale...).

Jeśli chodzi natomiast o oglądanie w domu to zupełnie inna bajka - wiadomo - mała przekątna (48 cali) oraz w moim przypadku jedynie głośniki z telewizora. Jednak włączając porządnego blu-raya gęba sama się cieszy - jakość obrazu po prostu wgniata w fotel, a w kinie próżno szukać takiej jakośći. Wiem, że z tym można polemizować - zawsze na mniejszej przekątnej jakość obrazu bedzie lepsza. A poza tym - jak to w swoim domu - oglądasz jak chcesz i jak coś wpierniczasz to sam z rodzinką i sami sobie nad uchem i jest ok.

Jak dla mnie kino vs "kino" w domu - wynik 1:1. Każda z tych opcji ma swoje wady i zalety Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-10-2014, 22:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2014, 22:37 przez Gieferg.)
Po co taki temat skoro jest już ten http://forum.filmozercy.com/watek-ogladanie-filmow-w-kinie w sumie o tym samym?
Niestety nie umiem tego scalić.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Ravnar
Nowy użytkownik
Liczba postów: 12

15-10-2014, 12:41
Ja staram się chodzić raz na tydzień, zazwyczaj w środę, bo kino w moim mieście ma wtedy promocję na bilet za 14 złotych. Nie zawsze się udaje, bo nie zawsze mam czas, ale większość nowości, które mnie interesują, w ten sposób jestem w stanie obskoczyć. Nie traktuję wyjścia do kina jako coś ekstra. Ot po prostu obejrzenie filmu.

Metin2
Odpowiedz
Offline bananek
Użytkownik
Liczba postów: 152
Reputacja: 4

15-12-2014, 21:15
Odkopię trochę temat.
Tradycyjnie zrobiłem sobie podsumowanie wypadów do kina w tym roku (bo już na nic więcej się nie wybiorę).
W sumie wyszły 22 filmy czyli odrobinę powyżej średniej jak na mnie.
Z wyborem najlepszego nie mam problemu, bez dwóch zdań jest to w moim rankingu Boyhood (seans z resztą też najlepszy, bo oprócz mnie były chyba jeszcze ze 2 osoby, także nikt nie chrupał ani nie pieprzył podczas filmu).
Co do reszty
- See you again vel trafią/ły na półkę:
Wolf of Wall Street, Captain America: Winter Soldier, Godzilla, Edge of Tomorrow, Dawn of the Planet of the Apes, Guardians of the Galaxy, Sin City: A Dame to Kill For (w sumie bardziej z sentymentu do jedynki), Gone Girl (day one zakup), Hobbit cz.2 (tu nie mam zupełnie parcia, kupię głównie żeby obadać EE wszystkich trzech, ale jak to się stanie za dajmy na to 3 lata to mi powieka nie drgnie; LoTR to to nie jest)
- Jest ok, ale raz wystarczy:
August: Osage County, X-Men Days of Future Past (widziałem wszystkie Xmeny, ale nie jestem fanem serii), Sluzby Specjalne, Nightcrawler (nie do końca kumam hype, momentami świetny Jake, ale tak naprawdę dwie dobre sceny, jakieś porównania z Taksówkarzem totalnie z dupy), John Wick
- Słabo panie, ale w sumie tego się spodziewałem:
Jack Ryan: Shadow Recruit (rest in peace Jack), 300: Rise of an Empire (tu nie pomoże nawet sentyment do jedynki), Transformers: Age of Extinction
- Coś te "dzieła" nie pykły:
Interstellar, American Hustle (nieangażująca dla mnie intryga; poziom dialogów rodem z Interstellar, czytaj - za dużo komunałów; tak samo jak w Argo główni bohaterowie mnie tak wnerwiali, że kibicowałem czarnym charakterom. Na marginesie to w Argo serio miałem nadzieję, że tych ludzi z ambasady złapią i zrobią im na koniec jakiś "Hostel")
- Give me back my money!
A walk among the tombstones, Hercules

Patrząc pod kontem tego co na półkę trafi to całkiem niezły rok, bo wychodzi 10/22. Bywało zdecydowanie mniej Big Grin

An old man dies, a young girl lives... Fair trade
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

15-12-2014, 21:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-12-2014, 21:34 przez Gieferg.)
U mnie w tym roku padł rekord (a jeszcze go poprawię, bo czeka Hobbit):

Kolejno:

- 47 Ronin - 7/10 - blu-ray na półce
- American Hustle - 6/10 - kupię jak się trafi okazja
- Captain America: Winter Soldier - 9/10 - blu-ray na półce
- The Amazing Spider-Man 2 - 5/10 - blu-ray na półce, mimo wszystko
- X-Men Days of Future Past - 8/10 - czekam na wersję reżyserską
- Godzilla - 5/10 - seans w kinie mnie zanudził niemal na śmierć, potem jeszcze raz obejrzałem i było lepiej, ale raczej nie kupię (chyba że będzie za grosze)
- Transformers: Age Of Extinction - 5/10 - blu-ray na półce (dobrze że za darmo), ale drugi seans mnie strasznie wymęczył, krótszy o pół godziny fanedit niezbędny
- The Dawn of the Planet of The Apes - 6/10 - kupię pewnie za dwa lata jak będzie w jakiejś promocji
- Guardians of The Galaxy - 8/10 - blu-ray na półce
- TMNT - 7/10 - może jutro kupię jak gdzieś spotkam
- Miasto 44 - 9/10 - aktualnie film roku, na liście zakupowej
- Fury - 7/10 - przez końcówkę nie wiem czy kupię
- Dumb and Dumber To - 7/10 - na liście zakupowej
No i został Hobbit z którym wyjdzie razem 14 seansów i którego na pewno kupię (extended oczywiście).

Cytat:August: Osage County
Wyłączyłem w połowie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,009
Reputacja: 127

15-12-2014, 21:51
Igrzyska śmierci: Kosogłos Część 1 - kupię pewnie zaraz przed premierą ostatniej części żeby sobie odświeżyć.
Sin City 2: Damulka warta grzechu - obowiązkowy zakup.
Niezniszczalni 3 - nie śpieszy mi się z zakupem, wezmę tylko w dobrej cenie.
Strażnicy Galaktyki - jedyny film na którym byłem dwa razy w kinie - kupiłem w dniu premiery, najlepszy film roku przecież. Wink
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie - czekam na wersję rozszerzoną i LEKTORA.
Godzilla - miałem kupić w dniu premiery, ale wypadło coś innego, niedługo się powinna pojawić na półce.
Niesamowity Spider-Man 2 - wezmę za jakieś grosze co by jedynka nie stała sama.
Noe: Wybrany przez Boga - okazja w Saturnie sprawiła, że film mam już w kolekcji gdyby nie to pewnie też bym kupił ale zdecydowanie później.
Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz - na pewno stanie na półce w najbliższym czasie.

W tym roku wybieram się jeszcze na Hobbita.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline ronin23
Użytkownik
Liczba postów: 89
Reputacja: 6

16-12-2014, 00:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2014, 00:02 przez ronin23.)
U mnie też ostro z wypadami do kina w tym roku w sumie 2 razy, czyli o 2 mniej niż zwykle Big Grin

X-men Dofp - 7/10,film dawno kupiony
Interstellar - 6/10,kupie jak będzie tanio gdzieś

Film roku(jak naraze)- Boyhood

Odpowiedz
Offline Dusia
Użytkownik
Liczba postów: 222
Reputacja: 8

16-12-2014, 00:08
[Obrazek: 02d043a21c7650d617882e4de7e975ae_1.jpg]

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

16-12-2014, 01:33
No ja w tym roku też połaziłem do kina (i pewnie jeszcze będę na około 7 filmach :-P)...

Kinowe seanse w 2014 to:

John Wick - 7/10 - Fajny film akcji, którego nie można brać na serio... na bank kupię.
Obywatel - 5/10 Nie najlepszy Polski film. Broni się tylko momentami. - Może na DVD za max 10zł
Lewiatan - 7/10 Chłodny film z równie chłodnymi i wymuskanymi zdjęciami... chętnie kupię.
Wolny Strzelec - 7/10 Pomimo kilku braków, porządne kino z fajnym bohaterem i spoko realizacją... na 100% kupię.
Dziewczynka z Kotem - 7(nawet z +)/10 Słodko gorzki... ma baraki, ale niezły ubaw płynie z każdej sceny. 100%.
Igrzyska Śmierci: Kosogłos cz.1 - 7/10 Fajna seria, która trzyma poziom. Na bank wpadnie do kolekcji BD.
Głupi i Głupszy Bardziej - 7/10 Pomimo wtórności jestem na tak... na bank kupię.
Mapy Gwiazd - 7/10 Cronek w dobrej formie...zakup obowiązkowy!
Interstellar - 5/10 Nolan coś pieprzy i czarnych dziurach... pewnie kupię (do filmografii Nolana), ale jak będzie za parę zł. Kiepskie kino.
Rogi - 6/10 Film, który nie wie czym chce być... raczej uniknę zakupu (chyba, że do 10zł bo jest kilka spoko scen)
Jak Wytresować Smoka 2 - 8,5/10 OBOWIĄZKOWO, na chwilę obecną to mój film roku :-D
Dracula Untold - 4,5/10 - Nie planuję zakupu... ale cholera, wampiryzm kusi :-P (dam max 5zł).
Zanim Zasnę - 4,5/10 - Kiepskie kino z jako taka obsadą... Nie kupuję.
Mama - 7/10 - Chętnie bym to nabył. Ciekawy formalnie, ale z nieco kulejącą fabułą.
Służby Specjalne - 5/10 Raczej bez zakupu. Średnie kino z momentami.
Boyhood - 7,5/10 Zdecydowanie kupię. Bo film jest MEGA ciekawy, ale wiem, że to seans raz na 3 lata.
Brud - 6/10 Jakaś wariacja na temat Złego Porucznika... Ma momenty. Kupno tylko w przypadku ceny do 10zł.
Miasto 44 - 6,5/10 Kupię bo to ciekawy przypadek Polskiego kina... Fabularna kiepścizna.
Odd Thomas - 4/10 -Nie kupię. Słabe kino.
Milion sposobów jak zginąć na dzikim zachodzie - 6-/10 Ehhh mieszane uczucia. Zakup w przypadku Mega niskiej ceny. Bo to Seth.
Hobbit Pustkowie Smauga - 6,5/10 Ehhh średnio się bawiłem, ale film nie jest zły. Kupie cała Trylogię za jednym zamachem by uzupełnić Władcę (nieporównywalnie lepszego)
Bogowie - 5/10 patrząc po frekwencji w kinach dla Polaków film roku... dla mnie średniak totalny. Nabędę dla Rodziny pewnie... ale za niedużą kasę.
Zaginiona Dziewczyna - 7-/10 Przykładny Thriller... z wpadkami. Dla Finchera kupię w promocji.
Onirica. Psie Pole - 7/10 Lech Majewski... naturalnie, że wpada do kolekcji.
Doc. of The Dead - 6,5/10 Nie kupię bo wątpię czy ktoś to wyda :-)
Sin City Damulka Warta Grzechu - 6/10 Rozczarowanie Roku, ale chętnie kupię do zestawu cz.1.
Wróg - 6/10 Kino ciekawe i oklepane zarazem... Tylko w przypadku promocji.
Magia w Blasku Księżyca - 6/10 Woody. Do uzupełnienia filmografii.
Niebo istnieje Naprawdę - 3/10 Kupno tylko w przypadku zachorowania na Downa.
A Little bit Zombie - 6,5/10 Spoko zombie movie... ale raczej bez kupna (bo kto to wyda)
Hardkor Disko - 5,5...może 6/10 - Ciekawy bo z offu i faktycznie budżet robi wrażenie (swoją maleńkością) Mógłbym wpoić do kolekcji jako ciekawostkę.
Blue Higway (najdziwniejszy seans kinowy tego roku) 5/10 - Monotonne kino, bez zakupu.
Juan od Trupów - 6,5/10 - Gdyby było DVDto bym chętnie kupił. Fajny film do piwka z kumplem... nic więcej.
Pustynia - 7/10 Mega ciekawe kino Zombie. Kupiłbym, ale pewnie nikt tego nie wyda.
A jeśli Bóg jest? - 7/10 - Niech nie myli tytuł. Porządne kino. Chętnie bym nabył.
Wojownicze Żółwie Ninja - 3,5/10. Kupie jak będę miał downa lub okazję za 5zł (z sentymentu do marki)
1001 Jabłek - 6/10 Monotonny Dokument o ważnym temacie i ładnym zakończeniu... Raczej bez zakupu.
Powstanie Warszawskie - 5,5/10 Kiepska dodana fabuła, ale materiały archiwalne bezcenne... kupię niedługo za max 15zł.
20.000 Dni na Ziemi - 6/10 Film dla fanów Nicka... porządny, ale nie kupię go (nie jestem fanem).
Ewolucja Planety Małp - 7,5/10 - Tak kupię, właśnie, że tak... pewnie z Głową Cezara :-D
Strażnicy Galaktyki - 7,5/10 - Jasne, że kupię!
Przychodzi facet do Lekarza - 4/10 - Słaba Komedia... Na bank nie kupuję.
Four Day in Chicago - 4/10 Nikt nie wyda (i bardzo dobrze) więc nie kupię... nawet bym nie chciał.
Zabić Bobra - 6,5/10 Pomimo mieszanych uczuć... Chętnie kupię DVD.
Jaskółka - 8/10 TAK! To bym chciał i na BD... ale wątpię czy ktoś to wyda.
Kandydat - 5/10 - Nie kupuję, średniackie kino.
Krótki Film o Miłości (tak seans-debiut w kinie) 7,5/10 - Juz mam na DVD :-)
Bariera - 6,5/10 - Dziwaczny. Chętnie bym nabył.
X-Men Days of the Future Past - 7,5/10 - Już kupione BD. Super film.
Godzilla - 5,5/10 - Spore Rozczarowanie, ale z racji ceny i faktu ukochanego potwora. BD na półce.
13 Grzechów - 5,5/10 - Remix filmów o wielkiej grze... Nie kupuję.
Istnienie - 5/10 Nie kupuję.
Kobieta w Klatce - 6/10 Ma swój klimacik. Kupię, ale za max 10zł.
Amazing Spider-Man 2 - 5,5/10 Kolejne rozczarowanie... ale już jest na półce z powodu miłości do Spidera i mega strony wizualnej. Nawet jest głowa Electro.
Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz - 7,5/10 Spoko Marvel... Szykuję się do zakupu.
300 Początek imperium - 5,5/10 - ehhh pomimo niskiej oceny pewnie kupię by uzupełnić serię, ale bez pośpiechu. Czekam na max 30zł za BD.
Snowpiercer - 6/10 Raczej bez zakupu. Spoko kino do pogapienia się, ale obiecano mi rewelację...ktoś kłamał.
Borgman - 9/10 MEGA film. Jeden z lepszych filmów 2013 roku (obejrzany w kinie w 2014 :-D) Już kupiłem polskie DVD. Niedługo sprowadzam BD.
Sierpień w Hrabstwie Ostage - 6,5/10 Pomimo braków... chętnie kupię by kilkukrotnie obejrzec scenę przy stole i kreację Chrisa Coopera.
Lego Przygoda - 6,5/10 - Może kupię bo w sumie spoko po trawie... ale nie dam więcej niż 10zł.
Non-Stop - 5,5/10 - Bez zakupu. Średni film, na który można gapić się bez żenady.
Zniewolony - 5,5/10 - Kupiłem za chyba 5-7zł na DVD. Skrojony pod nagrody...ale McQueen mile widziany w kolekcji.
Tylko Kochankowie Przeżyją - 8/10 Jarmusch w mistrzowskiej formie... Już mam na DVD i BD.
Naznaczony: Rozdział 2 - 4,5/10 Nie wyszło to najlepiej. Cz.1 kupiłem za 10zł na BD. tutaj dam max 8 ;-).
Jack Strong - 7/10 Polskie kino na poziomie Holly. Kupuję.
RoboCop - 6/10 Ludzie wieszają psy, ale mi się nawet podobał. Kupię na BD, ale w promocji.
Robaczki z zaginionej doliny - 5,5/10 Nie kupuję i nigdy już nie obejrzę... film na raz. Ładna realizacja.

Jutro idę na Big6, Szefowie/wrogowie 2 i Klątwę Jessebell... Niedługo Nowy Hobbit (strata kasy na kino, ale inaczej w 48 klatkach nie zobaczę), i pewnie jeszcze jakieś niespodzianki do końca roku.

Odpowiedz
Offline huball
Nowy użytkownik
Liczba postów: 17

16-12-2014, 10:38
Ja w tym roku byłem chyba tylko na Miasto 44 ;/ Dobrze, że bilety chociaż tanie były Smile
Ale ze to 19-tego wybieramy się na nocny seans Hobbita od 22 do 7 rano. Nie wiem jak ja to wytrzymam Smile

Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku