Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Oglądanie filmów w kinie

Strony (15): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 15 Dalej »

Opcje tematu
Oglądanie filmów w kinie
Offline bananek
Użytkownik
Liczba postów: 152
Reputacja: 4

16-12-2014, 12:10
(16-12-2014, 01:33)Szczepan600 napisał(a):  Kinowe seanse w 2014 to:
Huhu, pewnie z połowy tych filmów u mnie w mieście w ogóle w kinach nie było Dodgy
Borgmana z chęcią sprawdzę, dzięki za podrzucenie tytułu.

An old man dies, a young girl lives... Fair trade
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

16-12-2014, 12:34
- Transformers: Wiek zagłady - Blu-ray kupiony
- X-Men: Przeszłość, która nadejdzie - Blu-ray kupiony ale czekam też na edycję rozszerzoną i tak jak Mateusz na lektora.
- Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz - Blu-ray kupiony
- Głupi i Głupszy Bardziej - Zakup na 100%
- Fury - Raczej kupię.
- Strażnicy Galaktyki - Blu-ray kupiony
- Niesamowity Spider-Man 2 - Blu-ray kupiony
- Igrzyska śmierci: Kosogłos Część 1 - Zakup na 100%
- Godzilla - Raczej kupię ale dopiero jak będzie jakaś promocja.
- Miasto 44 - Po licznych pochlebnych słowach wybrałem się do kina i zakup obowiązkowy. Smile
- Naznaczony: Rozdział 2 - Szału nie było ale jak będzie duża promocja to uzupełnię do 1 części.
- Ewolucja Planety Małp - Raczej kupię ale jakoś mi się nie śpieszy. Szczególnie, że jeszcze nie mam 1 części.

Jeszcze czekam na Hobbita ale tutaj zakup jest na 100% pewny. Najpierw edycja kinowa, później rozszerzona.

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline Teabing
Użytkownik
Liczba postów: 125
Reputacja: 0

23-12-2014, 23:03
W tym roku, (w porównaniu do ubiegłego), słabo z wyjściami do kina ale przynajmniej uniknąłem wydania kasy na filmy pokroju, Sex-taśmy Herculesa, czy żółwi Ninja.
Oto moja lista

1. Hobbit: Pustkowie Smauga 8/10 – Miło było po raz kolejny wrócić do śródziemia, + piosenka Eda Sheerana w której się zakochałem – w kolekcji będzie wtedy kiedy ukarze się cała trylogia EE.
2. Wilk z Wall street 9/10 Jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy) filmów roku, wybitny Dicaprio, świetny scenariusz. Już na w kolekcji Wink
3. Jack Strong – 8/10 Nie powiem, bardzo pozytywne zaskoczenie, można powiedzieć że jesteśmy świadkiem swego rodzaju renesansu w Polskim kinie, film trafi do kolekcji przy jakiejś dobrej promocji.
4. Kamienie na szaniec 8/10 Jak wyżej, bardzo pozytywne zaskoczenie, przyjemnie się oglądało, film już w kolekcji.
5. Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz 9/10 – Druga faza Marvela zdecydowanie bardziej podoba mi się niż pierwsza, pizdeczkowaty kapitan, w końcu dostał film na miarę swojej postaci… i w końcu został odpizdeczkowany. Oczywiście było kilka zgrzytów ale i tak ogląda się rewelacyjnie – Liczę na świętego mikołaja, i mam nadzieje że film jutro trafi do kolekcji.
6. Noe – wybrany przez Boga 7/10 – W porównaniu do poprzednich filmów Aranofskiego był... taki se. Oczywiście widowisko przednie ale fabularnie trochę kulał, film był przez chwilę w kolekcji ale został sprzedany z 4-krotnym przebiciem.
7. Grand Budapest Hotel 7/10 – Zdecydowanie bardziej podobał mi się Moonrise Kingdom, film ujdzie ale niestety na jeden raz. W kolekcji raczej nie stanie.
8. Droga do zapomnienia 8/10 – Solidne kino, spontaniczny wypad do kina, film nie stanie na półce bo dystrybutor olał wydanie Blu-ray.
9. Niesamowity Spider-man 2 9/10 – Kurcze cholernie mi się podobał, świetna muzyka (fajnie wkomponowany dubstep), dużo humoru, Emma Stone którą uwielbiam no i ta końcówka <3. Film stanie na półce ale dopiero jak cena spadnie przynajmniej o połowę.
10. Transcendencja – 7/10 Przyjemne kino, ale film raczej na raz. Nie stanie na półce bo dystrybutor zlał wydanie blu-ray.
11. Godzilla – 7/10 Podobało mi się, jedne z najlepszych efektów filmowych roku + Taylor Johnson do którego mam słabość. Film może pojawi się w kolekcji jak stanieje.
12. X-men: Days of the future past 8/10 Było kilka nielogicznych rozwiązań, w tym niczym nie wyjaśnione zmartwychwstanie Xaviera, trochę smutny był całkowity reset serii ale film bardzo udany, na półce stanie… ale dopiero w wersji reżyserskiej!
13. Na skraju jutra 7/10 – Ten film można porównać do przepysznego obiadu okraszonego strasznie śmierdzącym bąkiem, i tym bąkiem jest właśnie zakończenie filmu… Nie mam parcia na ten film w kolekcji.
14. 22 Jump Street 8/10 – najlepsza komedia na której byłem w tym roku w kinie - w kolekcji kiedyś się pojawi.
15. Jak wytresować smoka 2 8/10 – Nadal dojrzale, nadal ciekawie ale i tak słabszy od pierwszej części. Na półce możliwe że kiedyś się pojawi.
16. Transformers wiek zagłady – 6/10 ehh ileż można wskrzeszać i zabijać tego Megatrona… Nie planuje go na półce
17. Ewolucja planety małp – 6/10 Po świetnej pierwszej części, na drugiej wynudziłem się jak mops… brakło mi Franko, pomysłu i wgl. Wszystkiego. Nie planuje zakupu.
18. Strażnicy Galaktyki – 9/10 Fantastyczna space opera – pretendent do tytułu filmu roku – już stoi na półce.
19. Niezniszczalni 3 – 7/10 nadal fajnie ale ja się pytam GDZIE JEST MOJA R-ka i krew?? Film stanie na półce gdy pędzie w promocji za 5 zł.
20. Dawca pamięci – 6/10 meeeeh… zapowiadał się fajnie a wyszło jak zwykle. Dystrybutor i tak olał wydanie blu-ray więc nawet jakbym chciał to nie mogę.
21. Miasto 44 - 8/10 O tak i to jest pierwszy Polski film który został stworzony z rozmachem na skalę światową, byłaby może nawet i 10 gdyby nie jedna scena i za krótki metraż filmu. Film na półce oczywiście obowiązkowy
22. Bez litości – 8/10 przyjemny akcyjniak, ale obawiam się że na raz. Na półce może kiedyś trafi ale nie mam parcia.
23. Bogowie – 8/10 Świetny Polski film, genialny kot i fantastycznie wpleciony humor, na półkę trafi!
24. Furia 8/10 – Świetny film ze skopaną końcówką, a mógł być film roku, parcia na to by postawić go na półce nie mam.
25. Interstellar 9/10 – Nowy film Nolana, urywa wszystko co tylko może urwać, świetna muzyka, fajny scenariusz, typowe dla Nolana Twisty no i scena z „pożegnaniem Damona” wybitna, na półce obowiązkowo.
26. Obywatel – 6/10 Nowa komedia Shturów nie urwała, kilka zabawnych scen, ale niestety reszta to popłuczyny po Piszczyku i nieudolna ściąga z Forresta Gumpa, na półce się nie pojawi.
27. Igrzyska śmierci: Kosogłos część 1 8/10 – Nadal fajnie ale nie tak wybitnie jak 2 część, gdyby film skończył się 2 minuty wcześniej to mielibyśmy najlepszy cliffhanger od czasu 9 odcinka 3 sezonu GOT.
28. Wolny Strzelec 8/10 – Świetny thriller, wspaniały Gyllenhaal, film jak najbardziej na półce stanie.

Podsumowanie
Bardzo udany rok średnia ocena filmu w okolicach 8/10 Ani razu nie wyszedłem z kina niezadowolony.
Filmy roku : Wilk z Wall street, Cap2, Guardiansy, Miasto 44, TASM2, Interstellar, Bogowie.
Chujnie roku: O dziwo tak spektakularnych jak zeszłoroczny Man of steel Brak,
Filmy z tego roku które w kolekcji już są 3/28
Filmy z tego roku które w kolekcji na pewno jeszcze się znajdą jeśli wyjdą na blu 11/28

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

23-12-2014, 23:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2014, 23:11 przez Gieferg.)
Cytat:9. Niesamowity Spider-man 2 9/10
(...)
Filmy roku : Wilk z Wall street, Cap2, Guardiansy, Miasto 44, TASM2

Tu jest najlepszy możliwy komentarz do powyższego:
http://www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw

A tak na marginesie: Żółwiom Ninja dałem trzy punkty więcej Smile

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Teabing
Użytkownik
Liczba postów: 125
Reputacja: 0

23-12-2014, 23:45
Cieszę się że cię nie zawiodłem Gief :*

Odpowiedz
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

28-12-2014, 20:45
(23-12-2014, 23:11)Gieferg napisał(a):  
Cytat:9. Niesamowity Spider-man 2 9/10
(...)
Filmy roku : Wilk z Wall street, Cap2, Guardiansy, Miasto 44, TASM2

Tu jest najlepszy możliwy komentarz do powyższego:
http://www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw

Lepiej bym tego nie ujął Big Grin

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

28-12-2014, 23:56
Cytat:A tak na marginesie: Żółwiom Ninja dałem trzy punkty więcej Smile

https://www.youtube.com/watch?v=HZcLfhq4l98 ? :-)

Odpowiedz
Offline delakha
Użytkownik
Liczba postów: 100
Reputacja: 2

30-12-2014, 17:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2014, 01:07 przez delakha.)
Hobbit: Pustkowie - Wiadomo. Już na półce - dodatki przestudiowane.

Wilk z WS - Tyle kontrowersji na ekranie, że na początku film się wydał wszystkim arcydziełem. Ostatecznie 7/10 - już na półce, w steelbooku.

47 Roninów - film, o którym już prawie nikt nie pamięta. 5/10 - nie kupię nawet w promocji.

Amrican Hustle - dobry głównie dzięki popisówie aktorów. 6/10 - kupię za 20 PLN.

Zniewolony - 4/10. Dziękuję, postoję.

Witaj w klubie - dobry film ale czy na powtórny seans? Kupię za 20 PLN.

Ona - kupię w trybie pilnym ale ciągłe promocje na inne filmy trochę to opóźniają.

Jack Strong - polskie Argo. Pierwszy polski film na którym byłem w kinie (przy ponad 300 seansach). Kupię jak już będzie w normalnej cenie.

Wielkie Piękno - czekam na drobną przecenę i biorę! 9/10

Noe - zawodzą moi ulubieni reżyserzy 5/10 - ma dobre momenty, warte te 20 PLN.

Grand Budapest - nie zachwycił. Wezmę za 30 PLN.

Spider Man 2 - lepszy od 1, już na półce.

Godzilla - 6/10 film niezły. Byłem ciekaw 3D - już na półce.

Xmen - film jak cała seria, elementarne 7/10 - dorzucę do pazurów kiedyś.

Robocop - miłe zaskoczenie 7,5/10 - kupione ale Saturn anulował zamówienie, czekam na przecenę.

Czarownica - zupełnie wporządku. Kupię kiedyś.

Na skraju jutra - 8/10 już na półce.

300 Rise
- nic poza cyckami Evy Green. 5/10 - jeśli dołączy to tylko w pakiecie z hełmem.

Ewolucja Planety Małp - 8/10 głowa Caesara już jest jednym z efektowniejszych składowych kolekcji.

Strażnicy Galaktyki - przesadny entuzjazm. 6/10 - kupię jeśli w 3D za 30 PLN.

Zółwie Ninja - fekalia.

Boyhood - spoko projekt, ale bez chęci na powtórkę.

Sin City 2 - trudno przebić doskonałą pierwszą część. Niemniej, seans udany. W styczniu kolekcjonerka albo steelbook.

Serce Lwa - skandynawska do przesady poprawna poprawność polityczna. Pas.

Zaginiona dziewczyna - nie widzę czego mógłbym szukać przy kolejnym seansie. 8/10 ale na raz.

Miasto 44 - Za przewietrzenie polskiej kinematografii 8/10. Drugi polski film w kinie, kolejny który chętnie dołączę do kolekcji. Świat się kończy.

Mama - film, który warto polecić. Wezmę.

Interstellar - Nie zachwycił, nie nudził. Historią się nie przejąłem ale do popcornu podszedł.

Z tegorocznych dotrę jeszcze na Igrzyska, Hobbita i Wolnego Strzelca i zakładam, że każdy znajdzie swoje miejsce na półce.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

10-06-2015, 12:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2015, 12:33 przez kryst007.)
Ja tam najbardziej lubię chodzić do kin studyjnych na klasyki kina. W moim Gdańsku jest Kino Żak gdzie od czasu do czasu wybieram się by zobaczyć jakiś lubiany przeze mnie klasyk (A byłem już tam na Deszczowej piosence, Buntowniku bez powodu, 2001: Odysei kosmicznej - tam to dopiero miazga!!! oraz Lśnieniu). Do zwykłego kina chodzę rzadziej, bo teraz to głównie puszczają same blockbustery, ale ostatnio byłem na "Kopciuszku" (z bratanicą jakby co i mnie się akurat nie spodobał) i Mad Max: Na drodze gniewu (moją opinię tego filmu już znacie  Wink ). Do tego jeszcze w zeszłym roku byłem z kolegami w Angli na "Ewolucji Planety Małp" (nawet nie patrząc na to, że było bez napisów to wymęczyłem się na nim niewiarygodnie - dłużyzny bolały i to mocno!)

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

30-11-2015, 13:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2015, 13:41 przez Gieferg.)
2015 - jak dotąd osiem seansów, zanosi się jeszcze na dwa.

- Chappie - 6/10 - zdązyłem już o nim zapomnieć
- Fast & Furious 7 - 5/10 - rozczarowanie roku (ale i tak kiedyś kupię)
- Avengers: Age of Ultron - 8/10 - już na półce
- Mad Max Fury Road - 10/10 - film roku, już na półce
- Jurassic World - 7/10, już na półce
- Terminator: Genisys - 3/10 - ścierwo roku, raczej drugi raz nie tknę
- Everest - 8/10 - pewniak na przyszłoroczną listę zakupową
- Spectre - 6/10 - bodaj największe pozytywne zaskoczenie, nawet jeśli film nie taki znowu dobry, kiedyś się kupi

W grudniu jeszcze Star Warsy i "In The Heart of The Sea".

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku