17-08-2024, 19:05
(16-08-2024, 19:37)Gieferg napisał(a): PS. Dźwięk w Imaxie to jakiś koszmar, nie byłem w stanie tego wytrzymać i 90% seansu siedziałem z prowizorycznymi zatyczkami w uszach,. Byłem tam, bo akurat miałem vouchery, ale więcej mnie tam nie zobaczą (choć wizualnie wrażenia spoko). Ostatnio odwiedzałem Imaxa w 2011 roku, wtedy dźwięk był w porządku.
To niestety problem tego typu sal, przynajmniej w Łodzi. Jeśli niczego nie pomyliłem to byłem w IMAX 10 razy: pierwszy raz w stolicy, na TDKR Nolana 12 lat temu, ale już nie pamiętam jak głośno było, z kolei w Poznaniu na The Batman było ekstra, nie miałem żadnych zastrzeżeń. Ale już na Dunkierce bardzo rozbolała mnie głowa, byłem jeszcze na kilku innych filmach, ale w końcu żona poprosiła abyśmy nie chodzili do IMAXa, bo "jest za głośno i nie idzie wysiedzieć". W tym i w ubiegłym roku nie byłem na żadnym filmie w IMAX, ostatnio na drugim Avatarze, bo nigdy nie byłem na IMAX 3D i byłem ciekaw, czy wypada lepiej od zwykłego 3D (i nie żałuję, bo owszem, tak właśnie jest). Wrażenia wizualne nie robią na mnie wystarczającego wrażenia, aby męczyć się na tak głośnych seansach, dlatego na ten moment poza kolejnymi Avatarami nie planuję już wybierania się na tego typu salę.