Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 26 Dalej »

Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

29-03-2017, 15:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2017, 15:07 przez Gieferg.)
Cytat:a) o lektorze i ścieżce muzycznej w dodatkach (Gieferg sugerował, że to dwa różne wydania)

Mam wydanie ze ścieżką muzyczną i lektora tam nie ma. Potem było wznowienie z lektorem, o ile mi wiadomo bez ścieżki muzycznej. Nigdy nie słyszałem o żadnym dwupłytowym wydaniu DVD tego filmu.

Cytat:'Ostateczna wersja reżyserska', wymieniony polski lektor (Gieferg sugerował, że lektora do tej wersji nie ma),

Nie ma w wydaniu BD. Nie słyszałem żeby ten film w wersji reżyserskiej w ogóle u nas wyszedł na DVD, a jeśli wyszedł to nic nie wiem o takim wydaniu.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,480
Reputacja: 218

29-03-2017, 15:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2017, 12:55 przez Kirek.)
Spoko, stąd moje pytania, może powstało nowe rozszerzone wydanie. Otwórz sobie linki do gandalf i świat książki, z nich można tak wnioskować. Oczywiście drugie rozwiązanie to błędy w prezentowanych danych co też często się zdarza.

Na forum cisza, ale Galapagos odpisał. Za pierwszym razem, była to odpowiedź w stylu 'no przecież informacje o wydaniu są na naszej stronie' ale gdy odpisałem im wymieniając nieścisłości/przekłamania tych informacji to dostałem precyzyjne odpowiedzi na trzy pytania, które im zadałem.

przedstawiciel Galapagos napisał(a):1. Czy w ramach Premium Collection 'Ostatni Mohikanin' na nośniku DVD posiada tylko jedno wydanie, które składa się z 1xDVD?
Tak, w ramach PREMIUM COLLECION dostępne jest wyłącznie wydanie DVD 1-płytowe

2. Czy w tym wydaniu znajduje się zarówno polski lektor jak i ścieżka muzyczna w dodatkach czy jednak tylko lektor bez ścieżki muzycznej?
W wydaniu DVD OSTATNI MOHIKANIN PREMIUM COLLECTION jest polski lektor oraz polskie napisy. Nie ma natomiast dodatków specjalnych

3. Która wersja filmu znajduje się na tym wydaniu, tak jak sugeruje okładka na stronie czyli 'Ostateczna wersja reżyserska' czy jednak tak jak to miało miejsce we wcześniejszych wydaniach wersja kinowa?
W wydaniu DVD OSTATNI MOHIKANIN PREMIUM COLLECTION znajduje się wersja kinowa filmu

Na swojej stronie informacji jednak nie poprawili  Tongue

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

07-04-2017, 14:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2017, 14:51 przez Gieferg.)
Czyli wszystko zgodnie z tym co wcześniej mówiłem. Nie ma żadnej dwupłytówki, na DVD jest wersja kinowa bez dodatków za to z lektorem, a na BD reżyserska z dodatkami (napisy PL, bez lektora).

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,480
Reputacja: 218

07-04-2017, 16:05
Dokładnie tak, całe zamieszanie to standardowo nierzetelność informacji w sklepach internetowych jak i samego dystrybutora.
Szkoda, liczyłem po cichu, że tym razem to może być jakieś nowe ciekawe wydane.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,345
Reputacja: 150

03-02-2018, 16:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2018, 16:29 przez Mefisto.)
Tak mnie naszło ostatnio na powtórkę/zakup, ale czytając o tych zmianach i w ogóle o dostępności sam nie wiem. Rozumiem, że jakakolwiek nowa edycja się nie szykuje? Na amazonie blu stoi za 6 funtów (warto w ogóle?), a dvd z kinówką i muzyką za grosze, więc chyba trzeba będzie combo zrobić Smile

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,518
Reputacja: 72

03-02-2018, 16:52
Warto kupić BD, choćby dla dodatków, których nie ma na DVD. Pisałem o tym w poście nr 9 tego tematu. I jako uzupełnienie DVD z wyizolowaną ścieżką dźwiękową.
A najlepiej zapolować na wydanie francuskie w digibooku, które zawiera BD (taki sam dysk jak w UK) i DVD z isolated score. Obecnie już OOP, więc pozostaje polować na aukcjach.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,345
Reputacja: 150

03-02-2018, 17:48
No właśnie patrzyłem to francuskie, ale tyle kasy to ja nie dam (książeczka zresztą podejrzewam jest po francusku, czyli z miejsca mi nie przydatna). Także zastanawiam się, czy podwójnie zamoczyć, czy może jednak poczekać i a nóż, widelec, łyżka, jakieś nowe wydanie się pojawi.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,817
Reputacja: 141

21-08-2019, 12:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2019, 13:25 przez pred895.)
Czwartego września w Australii wychodzi wydanie specjalnie BD z wersją kinową i reżyserską do wyboru. Nie wiadomo jeszcze czy to jakiś nowy skan, ale coś czuje że niedługo doczekamy się wydań 4k. Przy okazji wydają też Robin Hooda z Costnerem w podobnym stylu.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,518
Reputacja: 72

07-09-2019, 10:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2019, 10:37 przez Mister Tadeo.)
Po australijskim wydaniu "Ostatniego Mohikanina" czas na francuskie, które wychodzi 5 listopada.

[Obrazek: 818ZAjgWs8L._SY445_.jpg]

Zawartość wydania:

- wersja kinowa (111 min.)
- Director's Extended Cut (117 min.)
- film "Ostatni Mohikanin", reż. George B. Seitz (1936, 92 min.)
- poster z filmu Michaela Manna

Info na stronie wydawcy.

Pre-order dostępny już na Amazon.fr.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

07-09-2019, 10:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2019, 11:00 przez Gieferg.)
Wydanie z wersją kinową bym chętnie przytulił, dla mnie jedyna słuszna. Akurat w tym wypadku wolałbym nie mieć na okładce francuskiego tytułu, z drugiej strony okładka francuska bardziej mi się podoba od australijskiej - jak żyć? Sad

Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku