Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Pearlzfan - kolekcja BD/DVD

Strony (27): « Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27 Dalej »

Opcje tematu
Pearlzfan - kolekcja BD/DVD
Offline fire_caves
Użytkownik
Liczba postów: 87
Reputacja: 2

07-04-2021, 14:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2021, 14:51 przez fire_caves.)
Insomnia taka sobie? Łooo, panie...

Ale co do Prestiżu to w 100% się zgadzam.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 898
Reputacja: 25

07-04-2021, 15:33
Brightburn trzeba było brać wydanie 4K. Film średni, ale transfer rewelacja Smile

Odpowiedz
Online pearlzfan
Stały bywalec
Liczba postów: 370
Reputacja: 20

07-04-2021, 15:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2021, 16:23 przez pearlzfan.)
Update: sprawdziłem wszystkie dodatki na Memento i nie ma w tym wydaniu wersji chronologicznej. Wałek :|
Ok, jest, ino nieźle ukryta w menu Smile

No jakoś Insomnia mnie nie porwała. Ale mam w kolekcji, także może odświeżenie po latach może zmieni moja opinię.

Brightburn 4K - no spoko, ale nie za tę cenę Wink

Kino domowe:
LG OLED 65 C9
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DMP-300
Playstation 4 Pro

Aktualna kolekcja BD / UHD / DVD
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 3,958
Reputacja: 236

07-04-2021, 16:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2021, 16:58 przez misfit.)
(07-04-2021, 15:57)pearlzfan napisał(a):  Update: sprawdziłem wszystkie dodatki na Memento i nie ma w tym wydaniu wersji chronologicznej. Wałek :|
Ok, jest, ino nieźle ukryta w menu Smile

Dlatego pytałem czy wiesz o tej wersji Smile
Pierwszą trójkę mamy taką samą, tyle, że na troszkę innych miejscach. U mnie 1. Memento, 2. Prestiż, 3. TDK.
I do Dark Knighta Nolan był jednym z moich ulubionych współczesnych reżyserów. A później nastał ostry zjazd w dół, chociaż akurat do Incepcji mam słabość.

Odpowiedz
Online pearlzfan
Stały bywalec

07-04-2021, 17:32
(07-04-2021, 16:57)misfit napisał(a):  Nolan był jednym z moich ulubionych współczesnych reżyserów. A później nastał ostry zjazd w dół
U mnie podobnie, choć na mocnym cenzurowanym znalazł się dopiero po Tenecie. Generalnie to moje top reżyserów w ostatniej dekadzie mocno się przetasowało. Nolan dołączył do Aronofsky'ego i Tarantino, którzy po odpowiednio Noah i Inglorius Basterds zaczęli u mnie minusować, aż w końcu postawiłem na nich kreskę po ostatnich paszkwilach (mother! I Once upon... to imho koszmarna grafomania) i wypadli z topu całkowicie. Miejsce pierwsze szturmem zdobył Villenueve swoim nieprzerwanym, jak dotąd, ciągiem świetnych imho filmów (mam jednak obawy, że Diuna to niestety zmieni) i zepchnął z niego Kurbicka. Trzeci jest Linklater do spółki ze Smithem (ale Kevin trzyma się tam jeszcze, bo mam ogromny sentyment do jego pierwszych filmów i na horyzoncie nie widzę też na razie nikogo, kto mógłby go strącić z tego stołkaSmile ).

Kino domowe:
LG OLED 65 C9
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DMP-300
Playstation 4 Pro

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 784
Reputacja: 55

07-04-2021, 17:56
(07-04-2021, 17:32)pearlzfan napisał(a):  mam jednak obawy, że Diuna to niestety zmieni
A skąd te obawy? Teoretycznie, to już przy kontynuacji Blade Runnera miał się potknąć, a wyszedł bardzo dobry film. Ja jestem raczej spokojny.
Co do Nolana, to u mnie podobnie jak u misifta - po Incepcji zauważam systematyczny spadek formy. Tenet to może w TV zobaczę. Z innych młodych, obiecujących reżyserów wspomniałbym o Taylorze Sheridanie (choć tutaj, trzeba przyznać, pod względem gatunkowym nie jest różnorodnie).

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 3,958
Reputacja: 236

07-04-2021, 18:24
Yep, zwiastuny BR2049 szału nie robiły, a wyszło świetne filmidło. Stawiam, że to samo będzie z Diuną.

(07-04-2021, 17:32)pearlzfan napisał(a):  Nolan dołączył do Aronofsky'ego i Tarantino, którzy po odpowiednio Noah i Inglorius Basterds zaczęli u mnie minusować, aż w końcu postawiłem na nich kreskę po ostatnich paszkwilach (mother! I Once upon... to imho koszmarna grafomania) i wypadli z topu całkowicie.

Nie załamuj mnie - Basterdsom dałem 10/10 Big Grin U mnie Tarantino zaczął dołować od Django, ale nie aż w takim stopniu jak Nolan. Ale fakt, Once Upon a Time... i u mnie to jego najsłabszy film, chociaż pod względem warsztatowym to jest wciąż top.
Z takich reżyserów, którego filmy w większości uwielbiałem, a później zrobiło się meh to muszę wymienić Eastwooda począwszy od Invictusa po dziś dzień - obrzydły mi już te jego filmy biograficzne :E

Odpowiedz
Online pearlzfan
Stały bywalec

07-04-2021, 18:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2021, 18:30 przez pearlzfan.)
(07-04-2021, 17:56)sebas napisał(a):  A skąd te obawy?
Zwiastun jakoś mnie nie oczarował (ten od BR49 mnie zajarał strasznie). Ale gdzie s tam w środku liczę, że DV ponownie da radę Smile

A Sheridana twórczość bardzo lubię, ale jako scenarzysty. Yellowstone, Sicario, Wind River moje ulubione. Gościu ma dryg do pisania trzymających w napięciu prostych, ale mięsistych historii. Niedługo premiera Those Who Wish Me Dead, który zapowiada się całkiem nieźle.

Kino domowe:
LG OLED 65 C9
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DMP-300
Playstation 4 Pro

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,149
Reputacja: 44

07-04-2021, 21:04
(07-04-2021, 18:24)misfit napisał(a):  Z takich reżyserów, którego filmy w większości uwielbiałem, a później zrobiło się meh to muszę wymienić Eastwooda począwszy od Invictusa po dziś dzień - obrzydły mi już te jego filmy biograficzne

Richard Jewell to dla mnie od czasu Oszukanej najlepszy Eastwood oparty na faktach. Świetny aktorsko (zwłaszcza Hauser i Bates), do tego niewymuszony humor (Rockwell). Dobrze, że w filmie nie zagrali DiCaprio i Hill, którzy mieli pierwotnie sportretować odpowiednio obrońcę i tytułowego bohatera.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Użytkownik
Liczba postów: 87
Reputacja: 2

08-04-2021, 08:32
Co do Brightburn to jego największym grzechem w mojej opinii jest to, że nie wykorzystuje potencjału pomysłu. Superman stał się tym kim się stał dlatego, że miał solidną podstawę moralną dzięki miłości, trosce i akceptacji jego rodziców. Brightburn z kolei próbuje iść ścieżką odwrotną, gdyż przybrani rodzice chłopca nie są doskonali i to byłoby wystarczające. Gdyby ich ludzkie słabości i błędy nagromadziły się i skumulowane wraz z niechęcią i prześladowaniem doświadczonym w szkole dałyby w rezultacie okrutnego potwora. Niestety, z niezrozumiałych dla mnie przyczyn, film mocno sugeruje, że za zepsuciem chłopca stała w dużej mierze sztuczna inteligencja statku (?). Być może chodziło o nakreślenie kontrastu między mądrym nauczycielem Jor-Elem a złem w postaci tego czegoś w stodole, ale dla mnie sami rodzice i ogólniej, społeczeństwo, wystarczyłoby.

Odpowiedz
Strony (27): « Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku