Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD

Strony (64): « Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27 ... 64 Dalej »

Opcje tematu
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

04-03-2021, 11:29
(04-03-2021, 11:17)pearlzfan napisał(a):  Tak, przed zakupem porównałem m.in. na caps-a-holic i bardzo do mnie przemówiła zmiana kolorystyki także ja jestem kontent
Dla mnie ważniejszy tu był fakt, że to wersja rozszerzona, a miałem tylko kinówkę... A że to nie jest bardzo dobre wydanie UHD, czego było można oczekiwać, bo BD było co najwyżej przyzwoite, to rzeczywiście, może dla niektórych być jakiś minus... Trudno, co zrobić...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

12-03-2021, 10:26
W przerwie od zakupu płytek zasilam moją półkę z artbookami. Tym razem up okołofilmowy.

Na pierwszy ogień prezent od partnerki na rocznicę podtrzymujący nadzieję, że może jeszcze w tym roku uda się po raz kolejny odwiedzić kraj chryzantemy i miecza. Rewelacyjny album, twarda oprawa, kredowy papier, ok 300 stron rewelacyjnych grafik cyfrowych (mush-up zdjęć, CGI i retuszu) Tokyo nocą (i w deszczu).

[Obrazek: i5GQH7M.jpg]
[Obrazek: LjpHkB5.jpg]
[Obrazek: zlmP75Z.jpg]

Drugi album, to pierwszy zakup na amazon.pl. Zaskakująco niska cena (w kilka dni po dodaniu do whishlisty cena spadła z 75 na 65zł) mimo, że towar leciał z magazynu w UK (Rochester, Medway GB). Na amazonie UK cena z wysyłką ~ 120zł.

Jeden z artystów, obok Windsor-Smitha, Urushihary, Shirow, Sonody i Romity Jr, którego kreska ukształtowała moje poczucie wizualnej estetyki.
Twarda oprawa, ok 300 stron rewelacyjnych grafik (mnóstwo całostronicowych) oraz szkiców wraz z krótkimi notkami.

[Obrazek: vrdzBN7.jpg]
[Obrazek: iefu3CU.jpg]
[Obrazek: uVlKyrn.jpg]
[Obrazek: HIVshkN.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

17-03-2021, 12:16
Uzupełnienie kolekcji o kilka "mniej" ważnych tytułów z promocji 17 ojro niemieckiego Amazona.
Na żadnym nie ma napisów PL.
Dwustronna okładka na Uniwersalnym żołnierzu i Evil Dead 2.

[Obrazek: 815jHkJ.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

22-03-2021, 14:26
Przeglądałem polskiego Amazona i wyhaczyłem w bardzo niskich cenach kilka tytułów, których mi brakowało na półce albo chciałem zrobić upgrade z DVD (GITS).
GITS SAC wyrwany za 37zł, obecnie cena już 76. Pozostałe po ~25zł. Przesyłka za free, więc wyszło taniej niż zakup przez Amazon UK.
Brak PL. GITS ma dwustronną okładkę, ale imho ta druga jest pstrokata i tandetna.
Kick-Ass ma jakiś error, bo od którejś minuty napisy przesuwają się z dołu ekranu w okolice górnej połowy i nie da się tego poprawić z poziomu odtwarzacza.

[Obrazek: K5hYaPN.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

22-03-2021, 14:56
(22-03-2021, 14:26)pearlzfan napisał(a):  Kick-Ass ma jakiś error, bo od którejś minuty napisy przesuwają się z dołu ekranu w okolice górnej połowy i nie da się tego poprawić z poziomu odtwarzacza.

U mnie (też UK) napisy pojawiają się u góry ekranu do ok. 5 minuty - tak aby nie nachodziły na siebie z pojawiającą się obsadą filmu.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

26-03-2021, 13:58
Haha! Faktycznie. A ja nie sprawdziłem, jak jest dalej tylko po nieudanych próbach zmiany po prostu je wyłączyłem i obejrzałem bez napisów Big Grin

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

29-03-2021, 12:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2021, 12:03 przez pearlzfan.)
Amazon.pl po raz drugi. Uzupełniłem w końcu GITSa o Arise i dodałem 3 pierwsze (imho najlepsze, od 4tego zaczęły się już kombinacje alpejskie, a 6ty to pokraka, którą odpuściłem po raptem 2 epach) sezony HoC za całe niesamowite 27zł Big Grin

Brak wersji PL. GITSy mają dwustronne okładki (widoczne na zdjęciach).

[Obrazek: EjTtI0K.jpg]
[Obrazek: id06tch.jpg]
[Obrazek: 8KFdXAT.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

07-04-2021, 12:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2021, 12:56 przez pearlzfan.)
Up z niemieckiego Amazona.
Wszystkie filmy mają dwustronną okładkę z wyjątkiem Brightburn, Upgrade i Jay posiadają polskie napisy (Jay także dźwięk PL DTS5.1).

The Boondock Saints - daaaawno nie widziałem, a pamiętam, że lata temu bardzo mi się podobał. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję.

Brightburn - efekty specjalne i gore (scena z okiem!!) rewelacyjne, jak na taki mały projekt. Mógłby być częścią uniwersum The Boys.

Equilibrium - klimat i gun kata, kiedyś zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Ciekawe, czy po latach nadal tak będzie?

Hereditary - rewelacyjny debiut! Świetna atmosfera, reżyseria i Collette. Niestety Midsommar już mi tak nie podszedł (śliczne zdjęcia i ponad 2h strasznej nuuuudy).

Jay & Silent Bob Reboot - Smith to jeden z moich ulubionych reżyserów, ale od czasu Zack & Miri kolejne jego filmy oglądam już raczej z sympatii do osoby Kevina (jego występy są zdecydowanie ciekawsze niż ostatnie filmy). Niestety Reboot ma dobry pomysł i kilka udanych scen, ale koniec końców trąci to strasznie myszką i oglądałem to bardziej rozczarowany niż rozbawiony. Ale może to ja? Nie mam już 20 lat i nie patrzę już na świat jak bohaterowie pierwszych filmów Smitha. Może i bym chciał (pliz, Clerks III, niech to się uda!), ale jestem świadom, że to se ne vrati.

Memento - najlepszy film Nolana imho. Upgrade do BD to dobra okazja, żeby się ponownie zanurzyć w labirynt pamięci Leonarda.

Upgrade - lubię takie skromne filmy, które okazują się być małymi perełkami zrobionymi z dużym sercem. Prosty koncept, dobra realizacja, przywiązanie do detalu i zaskakujący twist na koniec. Me like it.

[Obrazek: tyUmwmY.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

07-04-2021, 13:41
(07-04-2021, 12:55)pearlzfan napisał(a):  Memento - najlepszy film Nolana imho.

A co na drugim i trzecim miejscu ?
Wiesz, że w tym niemieckim wydaniu jest też wersja chronologiczna ?

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

07-04-2021, 14:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2021, 14:49 przez pearlzfan.)
Na drugim na pewno Dark Knight, ale trzecie to już ciężej... bo i Incepcja i Interstellar mi się podobały, ale bez jakichś większych zachwytów, Following i Insomnia były takie sobie a Tenet to imho grafomania, także postawiłbym Dunkierkę/Prestiż. Ten pierwszy nie za opowiedzenie historii o wojnie, ale imho udaną próbę przełożenia na kinematograficzne doświadczanie jej esencji - transcendentnego pożerającego człowieczeństwo procesu. Prestiż za nienachalną meta tematyczność zgrabnie ukrytą pod płaszczykiem dobrze zrobionego kina rozrywkowego.

(07-04-2021, 13:41)misfit napisał(a):  Wiesz, że w tym niemieckim wydaniu jest też wersja chronologiczna ?
yep, tej jeszcze nie oglądałem i zastanawiam się czy właśnie nie od niej zacząć przypomnienie? Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Strony (64): « Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27 ... 64 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku