Wolę mieć opcję wyboru, tym bardziej, że ten nowy mix jest ponoć dość kontrowersyjny z zupełnie pozmienianymi efektami dźwiękowymi. Więc wykreślam niemieckie wydania Road Warriora z koszyka.
Dzięki za info.
Dzięki za info.
|
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
|
|
Wolę mieć opcję wyboru, tym bardziej, że ten nowy mix jest ponoć dość kontrowersyjny z zupełnie pozmienianymi efektami dźwiękowymi. Więc wykreślam niemieckie wydania Road Warriora z koszyka. Dzięki za info.
09-05-2022, 10:35
Upgrade i małe uzupełnienie kolekcji. Tym sposobem mój ołtarzyk GITSa stał się kompletny ![]() ![]()
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
10-05-2022, 13:50
Dzięki, trwało to zbieranie ponad dekadę, ale jakaś mała część mnie czuje się w końcu spełniona
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
21-06-2022, 11:11
Mały up czerwcowy. Filmy wpadają, tymczasem ampli wylądował w zeszłym tygodniu w serwisie (wygląda na to, że padła końcówka mocy) także z oglądaniem to sobie jeszcze trochę poczekam ![]() W dziale Blu Ray 3 nowości: Wild Things z olx. L.A. Confidential i Brazil z polskiego Amazona. Wszystkie z napisami PL. Na rozrastających się systematycznie półkach z UHD w większości upgrejdy i dwie nowości w postaci pierwszej części Resident Evil (którą pamiętam, jako jedyną dobrą z serii, ale dawno nie oglądałem, więc jak nie spełni oczekiwań to wyląduje na olx) oraz Mulholland Dr. Groundhog Day i Resident z Zavvi z promki 3 za 30, a jako, że coś im się nie udało i Die Hard z tego zamówienia w nieskończoność się procesował, to w końcu zniecierpliwiony anulowałem go i zakupiłem na Amazonie UK korzystając z gifta upustu 5GBP więc wpadł za ~11GBP. Leon, Sicario, Requiem i Mulholland Dr z Amazon UK z promek 2za30. Do tego Amazon dał mi rekompensatę za dwu i jednodniowy poślizg dostawy (Die Hard oraz Sicario i Leon - wszystko UPSem) w postaci gift cardów wartości dwóch kosztów wysyłki, także Requiem i Mulholland wpadły w sumie za ~27GBP.
Kino domowe
21-06-2022, 13:13
Ano taki, że BD kosztował mnie 35zł, a UHD obecnie to wydatek ok 170 zł (32GBP), co jest dla mnie sporą przesadą i nigdy tyle za jeden film nie dam. Jestem cierpliwy, także zaczekam sobie aż UHD będzie do wyrwania za max 10 funciaków w jakiejś promce i wtedy pozbędę się też bez żalu wersji BD
Kino domowe
Szalejesz z remastero-upgrejdami, nic tylko pogratulować ![]() Co do Wild Things to za 10 GBP raczej nieprędko UHD wyrwiesz od Arrow, ale 15 już tak. Tutaj nawet zremasterowane BD (kwestia czasu zanim pojawi się po £8-9 w promocjach, może jeszcze w tym roku na BF) zrobi sporą różnicę, o wersji unrated nawet nie wspominając, której nie ma na "polskim" BD. (21-06-2022, 11:11)pearlzfan napisał(a): Do tego Amazon dał mi rekompensatę za dwu i jednodniowy poślizg dostawy (Die Hard oraz Sicario i Leon - wszystko UPSem) No mi ostatnie zamówienie wysłane UPS krążyło przez 5 dni po całym UK. Nie pierwszy raz zresztą. Ale i tak zmieścili się w czasie, bo amazon.co.uk na pre-ordery ustala sobie długie terminy realizacji do PL i nawet wiem czemu - dwa ostatnie zamówienia wysłali dopiero po ponad tygodniu od dnia premiery.
21-06-2022, 19:03
Dzięki! Wbrew moim obawom idzie to w miarę systematycznie i zbiór UHD całkiem zacnie mi się rozrósł zachowując przy tym (mówiąc nieskromnie) wysoki poziom artystyczny i techniczny ![]() Jeśli chodzi o Wild Things UHD, to 15 funtów będzie jeszcze do przełknięcia, zwlaszcza, jeśli uda się to połączyć z jakimś giftem 5 funtowym. Czekam wciąż na dobrą cenę Tremorsów 4K
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |