Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD

Strony (64): « Wstecz 1 ... 38 39 40 41 42 ... 64 Dalej »

Opcje tematu
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

06-09-2022, 00:26
(05-09-2022, 23:17)pearlzfan napisał(a):  A to chyba jakiś inside joke i nie jestem w temacie Big Grin

https://forum.filmozercy.com/uzytkownik-piti198

Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

06-09-2022, 06:53
(05-09-2022, 18:02)pearlzfan napisał(a):  6 dyszek to dla mnie ostateczne maximum jakie moge dać za film UHD
(21-06-2022, 11:11)pearlzfan napisał(a):  Leon, Sicario, Requiem i Mulholland Dr z Amazon UK z promek 2za30.

Coś mi tu nie pasuje... Wink
W sumie za £15 można kupić prawie każdy film wydany w Europie na UHD - w każdym znanym mi przypadku jest to tylko kwestia czasu, zwykle niezbyt długiego.
Ale nie krytykuję BD zakupów jakby co, a już szczególnie tych w nowych transferach. Poza tym nikt z nas nie ma drukarki pieniędzy i też nie wszystko warto mieć w 4K, bo zdarzają się różnice naprawdę marginalne czy wręcz na korzyść BD pod pewnymi względami.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

06-09-2022, 07:27
A no tak, zapomniałem dodać, że są wyjątki (jak Mulholland), kiedy "szarpnę" się i wydam te 20 zł wiecej niż ten górny limit, ale to się zdarza rzadziej niż częściej. Drugim typem wyjątku wyjścia nieco ponad te 60 zł za UHD jest sytuacja, kiedy robię upgrade i sprzedaż wcześniej posiadanej kopii na BD znacząco obniża koszt nabycia UHD. W ten sposób np. Sicario 4K nic mnie nie kosztowało (i jeszcze nawet byłem do przoduWink ), bo wydanie BD poszło za 105zł, Leon został ścięty o 49 zł, Whiplash o 35 zł, a Requiem i Tremors o 25zł Smile

@Mefisto,
Aaaaa! Good one Big Grin

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

06-09-2022, 07:28
(06-09-2022, 06:53)misfit napisał(a):  Coś mi tu nie pasuje...
Kodzik -10 z piętnastego, nowego konta i wszystko się zgadza Wink

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

06-09-2022, 08:06
pearlzfan - przynajmniej jakaś korzyść wynika z tych Monolithów po czasie... Takie upgrade'y z BD do UHD za darmoszkę (i coś jeszcze w kieszeni zostaje) to też w sumie bardzo lubię Big Grin

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

22-09-2022, 15:07
Po dosyć długim oczekiwaniu w końcu pojawiła się przesyłka z Zavvi. Dwa upgrejdy - Spidey i Driver (są napisy PL) oraz jedna nowość - Carlito.

W końcu kino gangsterskie chyba mam skompletowane. Carlito, Scarface, Chłopcy z ferajny, właściciele Kasyna (wszyscy już w UHD) oraz Ojciec chrzestny (wciąż czeka na obniżki/promki, żeby przeskoczyć w 4KSmile ). Coś jeszcze warto dodać?

[Obrazek: NOw8xbn.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

22-09-2022, 15:36
Nietykalni, z nieco nowszych - American Gangster. A poza tym czekamy na remastera Donnie Brasco - kwestia czasu Smile

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

23-09-2022, 16:35
O, dzięki za przypomnienie o Nietykalnych i Brasco! Muszę sobie odświeżyć, bo praktycznie całkiem mi się zatarły i nie mogę sobie przypomnieć, czy były/są na tyle fajne, żeby je dodać do kolekcji. American Gangster pamiętam, że mnie strasznie zanudzał, więc tego sobie podaruję.

Tymczasem wpadła najnowsza odsłona Batmana prosto z Włoch dzięki promce -5€ za 15€.

[Obrazek: EBsGwJD.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

22-10-2022, 11:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2022, 11:50 przez pearlzfan.)
Mały upek dzięki połączeniu promek 2 za 20£ i -5£ za 15£

Odświeżyłem przed zakupem ID4 na BD i po ponad 20 latach od obejrzenia w kinie byłem zaskoczony, jak sprawnie nakręcony jest ten film i jak przyjemnie się go ogląda. Niby odmóżdżający blockbuster, ale w porównaniu z wieloma współczesnymi tego typu filmami ma to ręce i nogi, CGI w 90% scen wytrzymuje próbę czasu, tam gdzie się dało, to wykorzystano makiety (statki wyłaniające się z chmur nadal robią niesamowite wrażenie), mamy prawdziwe scenerie i scenografie, co pomaga aktorom, absurdalność całej sytuacji jest trzymana jeszcze w ryzach (no, w wielu miejscach na granicy cringe'u, ale do przełknięciaSmile ), jest orkiestrowa, zróżnicowana muzyka i aktorzy, którzy czują, że grają w lekkim kinie rozrywkowym, ale przykładają się do swojej roboty.
A tak wieszałem psy na tym filmie tuż po premierze. 2 i pół godziny a kompletnie się nie nudziłem. Idealny do oglądania w kilka osób. Po odświeżeniu 7/10 i zdecydowałem się na dodanie do kolekcji, co by od czasu do czasu obejrzeć ładnie zrealizowany rozp***ol Big Grin
Dźwięk w DTS:X daje czadu!
Brak PL.

Trzy billboardy... podniosłem do UHD trochę z braku innego sensownego wyboru na promce 2 za 20GBP, ale po rzuceniu okiem na fragmenty był to trafny wybór, zwłaszcza dzięki barwom. Paleta kolorów w tym filmie bardzo mi pasuje a w WCG wygląda to zdecydowanie lepiej niż na BD.
Są napisy PL na UHD.

Btw: widzicie sens upgrejdować odtwarzacz z UB450 do UB820 (za ok 700zł, jeśli UB450 poszedłby za ~6-7 stówek), kiedy nie mam zamiaru wgrywać firmware'u pozwalającego na odtwarzanie napisów z pena? Poza tym, że 820 pozwala podejrzeć detale ścieżki wideo i audio oraz możliwości ustawiania napisów, to większych różnic między nimi chyba nie ma?

[Obrazek: CMbE4x1.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

22-10-2022, 12:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2022, 12:08 przez Gieferg.)
Cytat:Odświeżyłem przed zakupem ID4 na BD i po ponad 20 latach od obejrzenia w kinie byłem zaskoczony, jak sprawnie nakręcony jest ten film i jak przyjemnie się go ogląda.

Jak ja po latach odświeżyłem, bo dostałem w prezencie, to tydzień później sprzedałem w cholerę Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (64): « Wstecz 1 ... 38 39 40 41 42 ... 64 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku