30-10-2024, 08:32
(29-10-2024, 23:22)Mierzwiak napisał(a): Pilnujesz cykli kompensacji matrycy?Puszczałem go już kilkukrotnie a pdkąd odkryłem te pasy, to puszczam go codziennie praktycznie (znalazłem info, że ponoć pomaga włączenie na kilka godz hdrowych treści i potem włączanie naprawy pikseli - pisali o tym na avsforum). Na razie brak znaczących rezultatów.
(30-10-2024, 00:15)Mr.Hankey napisał(a): jak mogłeś tego nie zauważyć przez dwa miesiące?Tak się złożyło, że nie wrzuciłem nic na erkan z dużą ilością ciemnych scen a testy zaraz po zakupie robiłem na jaśniejszei planszy szarości. I tak jak pisałem powyżej 15% szarości tego nie widać, może ciut na meczach w niektórych ujęciach, ale to samo miałem też na C9, więc się za bardzo nie przejąłem, dopiero jak obejrzałem Batmana i zaraz potem zacząłem oglądać Pingwina, to zaczęło się to rzucać w oczy tak, że nie można tego było zignorować podczas seansu. Zacząłem znowu sprawdzać na planszach testowych i wyszło co wyszło :/
Nie zmienia to faktu, że LG powinno się tym zainteresować, bo nie wydałem na ich sprzęt 100 złotych a znacznie więcej i taki bubel powinien być przez nich wzięty na klatę czyt. powinni chociaż spróbować temu zaradzić a nie rzucać korpo pierdzenie.
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820